Напиши една листа на делата кои Заев ги напраил и образложи зошто е предавник, а ја ќе напишам листа на делата на Груевски исто со образложение.
Инаку еве и јас ќе кажам дека најголем воен злосторник во II СВ е Де Гол, но сепак, си има црно на бело кој бил.
Тие куртонски релативизирања на друг праи му ги (што паднал вчера од Марс), не на мене.
Ок, ак да видиме после постов кој е релативизатор:
Еве ги причините зошто Заев не само е предавник, туку
КРВНИК:
1. Колаборатор:
Заев призна дека соработувал со странски служби и амбасади, со цел за да дојде на власт.
2. Свесен имплант:
Заев не е до толку глуп за да смета дека за услугата што му ја направиле нема да му бараат контра-услуги.
3. Изрод и социопат
Заев нема никаков проблем задачите кои му биле дадени да ги исполни, без разлика дали тоа допринело кон рушење на темелите на државата,
претворање на Македонскиот народ во потчинети робови, а Македонската земја во ничија земја, на која секој што стигне ќе се сере.
Заев е чекор понапред кон распадот на Македонија, и тој е свесен за тоа.
Работи кои ќе допринесат кон распадот на Македонија, а Заев работи на нивно исполнување се:
- Поделба на Македонија помеѓу Албанија и Бугарија.
Од една страна е Законот за јазици, со кои Македонија ги губи карактеристиките на унитарна држава.
Македонскиот јазик не е единствениот официјален, сега официјален е и Албанскиот, на цела територија.
Дури и Албанците беа запрепастени што се јавил некој доброволец не-албанец, да им ја обработува агендата.
Двојазичните униформи се само еден пример.
Од друга страна е договорот со Бугарија, заедничка историја, бришење на историјата од 2СВ и окупацијата на Бугарија.
Сместување на мигранти на Македонска земја,и да е ситуациата потрагична, со пари од буџетот ќе им се градат згради, т.е. со наши пари,
додека нашите деца ќе земаат кредити и ќе се мачат за да купат едно станче од 40м2.
Ќе им се обезбеди државна работа, додека нашите деца или ќе седат дома и ќе пијат лексилиуми, или ќе се иселат од својата земја.
par·a·site
noun
noun:
parasite; plural noun:
parasites
- an organism that lives in or on another organism (its host) and benefits by deriving nutrients at the host's expense.
- derogatory
a person who habitually relies on or exploits others and gives nothing in return.
synonyms: hanger-on, cadger, leech, passenger;
Traitor
a person who betrays a friend, country, principle, etc.
"they see me as a traitor, a sellout to the enemy"
synonyms: betrayer, backstabber, double-crosser, renegade, fifth columnist;
turncoat, defector, deserter;
collaborator, informer, mole, snitch, double agent;
Judas, Benedict Arnold, quisling;
informal snake in the grass, two-timer, rat, scab, fink
Заев и целото негово раководство се
туѓо тело кое што побрзо треба да се отстрани, за да не направи поголема штета.
Се надевам дека членството на СДСМ ќе се освести.
А сега повели, збори ми како Груевски бил предавник, кажи ми за стиропорот на Скопје 2014, за Диме Спасов и шамарите што сакал да му ги врзе на кутриот Жерновски.