Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Еј се посравте со законов за јазици. Тоа што YMCA го стаи у пракса за нејзиното 10 годишноо владеење, СДС го стаи у закон. Голем кур страшна работа.
купи си вазелинче и не продавај магла

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Па нормално дека не е иста. Ние држава суштински не сме ни имале. Тоа било приватна фирма каде што на одреден период се мењал управител.
И управителот затечен во одредено време си ја продаде фирмата

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Abe sto mislevte SDSM deka ke se grizi mnogu za Makedonskite interesi? Isto kako i DPMNE sto se grizela. Smesno e samo sto neutralnite koi bea protiv Grujo i kompanija od ednas se naucija da molcat. Tolku bile neutralni i za Makedonija, znaci ic. Kako DPMNEovci koi gi trpele sranjata od nivnata partija taka i sega ovie. Kjuti i trpi. Ovcari.
Зашто мислиш дека некој ќути и трпи? Коа ги подржував вмро од нив очекував патриотизам, добив поистоветување на патриотизам со вмровизам. Гласав за сдсм од други причини и примарната ми е исполнета,тоа беше луѓето кој до вчера се мислеа дека се богови да се тресат и влечкаат по судови.
Не знам дали ќе ме сватиш,не можеш да ги критикуваш СДСМ патриотизам бидејки никој не ги ни гласал за тоа. Критика заслужуваат за васиљ и жена му на стојанче и такви потези, и за сите такви потези ќе бидат критикувани и кад тад ќе пак ние неутралните ќе ги турнеме од власт.

Туку зашто критикуваат сите што викаа дека и двете партии се исти и нема потреба да се менуваат? Што ли се смени.:)

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
vie kurtonite i dvocefkite gi podrzuvate li ovie velepredavnicki akti na vasiot aboliciran mesija? so mislevte deka vi-ni sprema so guzenjeto i dudlanjeto na seceni vo svajcarija?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.102
Абе смотаницо па сликата е од документот во линкот што е, оној документ што не ти го отвораше демек, кога прашуваше дали треба фејсбук за да го отвориш. Море смотан човек ауу. Па глуми паметен дури, демек еве гледај те фатив во лага.
Битно е кој го почнал тоа, исто како што е битно кој го изгласал. А ова што сега ќе се изгласа е почнато од вмро, тоа е ветено од вмро, ветено е за да се спасат од случаите на сјо доколку направеа влада, ветено е за да лажат народ како некој друг ја продава државата. Што е најтрагично пак нема да им успее.
Битно било кој го изгласал а не кажуваш дали е битно кој ветил.
Дај бе веќе престани да пишуваш, стварно си глуп.

Koj go pocnal ova e totalno ne bitno. Go pocnale sipcite, sigurno makedonec ne go pocnal. Ne e bitno ni dali vmro ke go prifatelo ova ko sto ne e bitno ni dali sdsm ke glesala za amnestija na haskite slucai da bila na vlast. Bitno e koj go izglasal ova sranje, a znaeme koj go go izglasal. Tuka zavrsuva prikaznata, se drugo e palamudenje i relativiziranje.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Зашто мислиш дека некој ќути и трпи? Коа ги подржував вмро од нив очекував патриотизам, добив поистоветување на патриотизам со вмровизам. Гласав за сдсм од други причини и примарната ми е исполнета,тоа беше луѓето кој до вчера се мислеа дека се богови да се тресат и влечкаат по судови.
Не знам дали ќе ме сватиш,не можеш да ги критикуваш СДСМ патриотизам бидејки никој не ги ни гласал за тоа. Критика заслужуваат за васиљ и жена му на стојанче и такви потези, и за сите такви потези ќе бидат критикувани и кад тад ќе пак ние неутралните ќе ги турнеме од власт.

Туку зашто критикуваат сите што викаа дека и двете партии се исти и нема потреба да се менуваат? Што ли се смени.:)
Барем си искрен и гледам кај тебе искрена одговорност за случувањата што следуваат, од сега спремај се како тоа на своите деца ќе им објасниш дека едни криминалци замени со предавници.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889

e da, ovie se skapaa od tresenje pred sudovite demek, a tebe u zahvalnost so si pridonel toa da se ispolni prv ke ti vracat dvojazicen medal i ke dobies gratis ljocka jazicen kurs, se razbira i besplatno secenje vo paketot.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Барем си искрен и гледам кај тебе искрена одговорност за случувањата што следуваат, од сега спремај се како тоа на своите деца ќе им објасниш дека едни криминалци замени со предавници.
Заменив криминалци и предавници со помалку моќни криминалци и предавници. Не си ласкајте за вашиот патриотизам,бидејки мојот можда е на 0 ама вашиот во минус влагаше.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.102
Ако не им било ветено немало да биде побарано.

Brejjj ova sipcite mora da se glupi i da nemaat zelbi. Ako ne im bilo veteno od VMRO nemale da baraat lol... Od vmro nemale da go dobijat ova, nema ni potrebe da im se dade sekako ako sdsm ne im go vetile normalno vo posredstvo so mesajata od vodno.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Заменив криминалци и предавници со помалку моќни криминалци и предавници. Не си ласкајте за вашиот патриотизам,бидејки мојот можда е на 0 ама вашиот во минус влагаше.
Не сум јас никаков патриот, едноставно се плашам за своите деца, далеку е тоа од патриотизам, ќе имаш доволно време и ти да се објаснуваш со нив дека тоа ти се чинело како правилна одлука.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.102
Па им било ветено сега сакаат да им се исполни ветеното, небитно дали од вмро или сдсм. Да имаше сдсм 61 пратеник тогаш немаше да прифатат, ама тоа е, многу за вмро гласале.
Vmro im ponudi pratenici za da imaat 61. Ovie resija so sipcite da odat u koalicija i si izglasaa dvojazicnost.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Во новиот договор за јазици се е исто, само додадено е за двојазичностна униформите. Зошто, како, најверојатно за да се задоволат албанските политичари.
Постојано бараат нешто и ако не им дадеш знаат глупости да прават.
Нека остане само на ова, нека им остапуваат за такви ситници, само да седат мирни.

А да беше вмро на власт на двојазични униформи којзнае што се уште не ќе им дадеше.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Brejjj ova sipcite mora da se glupi i da nemaat zelbi. Ako ne im bilo veteno od VMRO nemale da baraat lol... Od vmro nemale da go dobijat ova, nema ni potrebe da im se dade sekako ako sdsm ne im go vetile normalno vo posredstvo so mesajata od vodno.
Немале желби за двојазични униформи, Грујо рекол еве ќе ви дадам ама вие не го поддржувајте сјо, заборавете го. Грујо не прави влада, и од дуи викаат еј па шо кур, дај од овие ќе побараме тие ќе ни дадат иначе нема влада да напраат. Тоа е тоа. Треба да се плука и тој што ветил.
Друга работа е дека ова е буквално тоалетна хартија, па самите Албанци се бунат дека нема ништо во договоров, имаш на фб читај.
Vmro im ponudi pratenici za da imaat 61. Ovie resija so sipcite da odat u koalicija i si izglasaa dvojazicnost.
Заев даде гаранции кај Иванов. Грујо рече штом даде гаранции јас ќе му дадам пратеници за да има не 61 туку 100. Зошто пратениците на вмро после гаранциите не ја изгласаа владата?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
vide nekoj drug osven zaev da se guzi na ljockite vo svajcarija?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom