Кoј излaгaл мoре гaјдaџијo?Кaде ке ИЗЛАГАШ нa тoплoвo.Седи тaму пoд климa и не дрaпaј мaдињaсе што зборевте бе, албанска платформа, договор со бугарија, талат ќе зборел на албански на илинден, а заев немало ни да присуствува...
нема евтина струја, РДТ, минимална плата..
се излагавте бре
да видиме што следно ќе измислите
Неможеш мене да ми вадиш неутрални постови. Поприлично бев јасен за моите ставови до пред и на самите избори кога реков дека СДСМ се притаено зло, канцер на државата кој требаше да се искорени дури не метастазирал низ цело тело. Тоа беше мојот став до денот на изборите. Кога ги видов изборните резултати и увидов дека мнозинството граѓани со право на глас не го делат мојот став, во духот на демократијата ги ревидирав моите ставови и до ден денешен како што можеш да видиш не ги променив. Нити сум зачуден, нити сум изненаден од политичките случувања, напротив поприлично јасно укажав на тоа многу оддамна додека некои се смееја. Укажав и на многу други работи само кој да чита. Полесно ви беше да напишиш сендвич и да се смеете. Е па смејте се сега и славите. Сепак за ова се боревте цело време. Што е ова депресија и разочараност.Сакаш јас да ти ги вадам неутралните постови?
Многу слободни места за телефонисти имало, одат на службен пат не се враќаат, ќе се заљубат, исто тука љубовни проблеми па бегаат, а пак кај нас за таа позиција обем на работа има секогаш во натрешни.Нека се пријави барем еден од форумов што обезбеди место во мвр од тие 500, макар и индиректно да обезбедил местенце за синче или внуче, женче или ќеркиче, да знаеме дека вредеше.
Секоjа чест кому текнала толку добра идеjа. Арно со Бугарите. Ти инаку што, поддржуваш, или...?
Ќе го објават денес цел. По мене најпроблематично е со униформите. Нема никаква потреба тие да бидат двојазични. Двојазични пари нема да има според алсат.Се согласувам.
Ама баш ме интересира што е тоа што Зајко сега им го дал, а претходно не им било дадено (со посочениот Закон ) од Грујо ?
Конкретно?
Режимските полицајци не носеа двојазични униформи ? Благодарност до револуцијата и Заев за овој голем чекор кон иднината. Дојде ЖИВОТ !Еј се посравте со законов за јазици. Тоа што YMCA го стаи у пракса за нејзиното 10 годишноо владеење, СДС го стаи у закон. Голем кур страшна работа.
Toa што сдсм го праеше од 90 во невидени размери тоа го продолжи и вмро, голем кур страшна работа, ама државава за една година нема да е истаЕј се посравте со законов за јазици. Тоа што YMCA го стаи у пракса за нејзиното 10 годишноо владеење, СДС го стаи у закон. Голем кур страшна работа.
Па нормално дека не е иста. Ние држава суштински не сме ни имале. Тоа било приватна фирма каде што на одреден период се мењал управител.Toa што сдсм го праеше од 90 во невидени размери тоа го продолжи и вмро, голем кур страшна работа, ама државава за една година нема да е иста