Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Оти море. Поштена работа. Едно друштво 10евра. Медот, прополисот, матичниот млеч, оплодени и неоплодени матици башка ројчињата. Уште една просечна плата ќе ти се бери месечно со еднаш неделно работа во тие неколку месеци ко е сезона. Другите онака колку да поминиш да се прошеташ до пчеларник.
Сполај ти. Никој не рече дека е непоштена.

S

silmarillion

Гостин
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=08&dd=03&nav_category=78&nav_id=1289387

Никад не разбрав каква врска има влегувањето во ЕУ со стабилност на регион. Нити па зашто мора да се влезе во ЕУ за да се има стабилност. Економска стабилност неможе да има затоа што на Балканот од почеток до крај у задњиве 30 години се украдени миљарди народни пари кои никогаш нема како да се вратат во буџетите на државите а со тоа и на располагање на народот. Магија не постои, и единствена шанса е да се работи и развива економијата алтернативно односно секој за што го бива.

Менталитетот балкански нема никогаш да се смени со влез во ниедно друштво, а најмалце па во ЕУ. Е тој менталитет е мајка на секој заеб. Криви го турското ропство, криви ги странските интереси, криви го малограѓанскиот менталитет кој потекнува од турското, како сакаш врти нас тука не не оправа никој освен ако сами себе не се оправиме. Се додека не се најде модул за овој регион да функционира, нема да може ниедна вештачка творевина да ги смени нештата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Сполај ти. Никој не рече дека е непоштена.
Дај кажи ти шо бизнис бркаш. Видиш јас како несебично се понудив да поможам. Внеси ме ти во твојот пошто олигледно е подобар од мојот. Немам некој етички и морални кочници околу поштеноста на твојот бизнис.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не е грев, провокациja се вика по време на делегациja от државава што изрази протест.
Чекај малку сега. Во филмот станува збор за една друга „Бугарија“. Фашистичка, хитлеровска... Нема тоа врска со денешната, „демократска“, „почитувач на национални права“... Да не си ја има некој мувата на капата? Ако си ја има... сам си е виновен. Не е решението во пикање на работите под тепих.
Провокација е ако е тоа на филмот невистинито, ако некои работи се неточни, а со тоа се прави штета на некого или некои... Ама ако некој ги испратил Евреите во Треблинка... нема да ги вратиме назад ако молчиме за тоа.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Дај кажи ти шо бизнис бркаш. Видиш јас како несебично се понудив да поможам. Внеси ме ти во твојот пошто олигледно е подобар од мојот. Немам некој етички и морални кочници околу поштеноста на твојот бизнис.
Во Мајоми Успињача посао Скопје јави се, речи му за работа на брод. Ете уште понесебично од тебе настапив јас...неам појма за етички морални кочници за работа на брод и сл. прв пат слушам за такво нешто. Друго неам.

П.С Пиши пп за број од агенцијата.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.336
Поени од реакции
34.951
...за некои што не слушнале порано македонски им звучи интересно особено жаргоните.
Разликите меѓу Македонскиот и Бугарскиот, не се жаргонски.
http://www.makedonski.info/show/жаргон/м

Подобро за тебе да не коментираш од лингвистички аспект... Не дека подобро ти оди со другите. ;)

Поздрав за успешното потпишување на договорот за добрососедство.

Поздрав и за визионерската политика на бившиот лидер Љубчо Георгиевски.

Јасно е,дека јас кој сум роден и до пубертет школуван во Југославија,сум учел српски,потоа цело време во независна Македонија,не сум имал можност да учам книжовен блгарски.Потребно е да минат генерации,за да се оправи цело македонско општество.Првиот чекор е направен,ревидирање на историјата врз основа на факти а не политиката да ја пишува историјата,или псевдоисторичари кои се јавија многу во Македонија.
Почнавте да излегувате од под камењата, а? :cautious:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Захариева и Шекеринска многу на благо ќе ни тргне!
Шо врска има со имињата, политиките се исти као пред 100год, само се врши пристисок за некој остварување на некој геостратешки планови, кои не се во контекст со локалните, Балкански.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
http://www.dzr.mk/Uploads/33_VMRO_DPMNE_2016_PRVDEL.pdf
Еве ти го од пријателите донатори.
Тој другиот претходно го имаш погоре.
Вистина сте феномен.
Многу време ќе ми ги отвора, ако не од плажа пишам. Нетот тапа. Колку што видов ова е нешто за ВМРО донации или така нешто. За конзервативната партија каде е за да се направи споредба пошто вака немаме репер.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Чекај малку сега. Во филмот станува збор за една друга „Бугарија“. Фашистичка, хитлеровска... Нема тоа врска со денешната, „демократска“, „почитувач на национални права“... Да не си ја има некој мувата на капата? Ако си ја има... сам си е виновен. Не е решението во пикање на работите под тепих.
Провокација е ако е тоа на филмот невистинито, ако некои работи се неточни, а со тоа се прави штета на некого или некои... Ама ако некој ги испратил Евреите во Треблинка... нема да ги вратиме назад ако молчиме за тоа.
Филмот беше даван два дена по ред. Значи еднаш доста беше.
И пак ќе те прашам, дали денот беше за таков филм?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Во Мајоми Успињача посао Скопје јави се, речи му за работа на брод. Ете уште понесебично од тебе настапив јас...неам појма за етички морални кочници за работа на брод и сл. прв пат слушам за такво нешто. Друго неам.

П.С Пиши пп за број од агенцијата.
Не ми е нешто по кеф ама фала, ако се попишманам знам кај да те најдам. И ти како задоволен, работно време, пари, слободни денови како? Стапчиња имате за во WC или преку палуба мочате.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Е па множи. Ако е лоша годината и просекот од кошница ти е ич мед тогаш колку ќе извадиш годишно?
Затоа се субвенциите ако не пак.
па кажи дека криеш, нема зошто да се заебаваш.
кажи не сакам да кажувам и готово! :)

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=08&dd=03&nav_category=78&nav_id=1289387Никад не разбрав каква врска има влегувањето во ЕУ со стабилност на регион.
Европска Унија и НАТО е заедничка цел и на Албанците и на Македонците, тоа ја држи државата споена.
Сите националистички и сепаратистичи движења се ставаат на мирување кога има јасна цел како ЕУ. Во ЕУ нема граници секој може слободно да живее и работи каде сака, така што менување на граници губи било каква смисла. ЕУ е измислена како проект што создава мир, и 70 години веќе тоа го обезбедува.

Додека сме надвор од ЕУ и НАТО ние де факто сме на гранцица, на први линии на фронтот помеѓу Запад и исток (Русија). На прва линија на фронт, сите знаат, не е убаво место да се биде.
Тоа де факто значи постојано мешање од сите страни, немир и конфликт на различни интереси.
Како што сме биле од секогаш во историјата.

Буквално како и да се погледне ЕУ и НАТО за нас значат стабилизација.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom