Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не, јас ја измислив за да се заебавам со десничарите.
Се подзамислив за момент ама после се се сетив дека македончето не реагира самоинцијативно додека не добие команда од партија кога да нападне.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.143
Поени од реакции
8.103
После десет години слобедн илинден за вмровците да не мора да се влечкаат на 50 степени по автобуси Крушево и плус двајца да мораат да бараат за на список. Празно било Крушево, голем кур ако било празно лани дека беше полно да му шлука на пастирот којзнае колку позитивно тоа нас ни влијаеше.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
П.С. Пиши ми приватна порака ако ти треба помош да наместиш македонска подршка за тастатурата, 2 минути работа е.
Може јас да ти пишам да ми помогнеш да направам атомска скривница?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.924
Поени од реакции
50.685
После десет години слобедн илинден за вмровците да не мора да се влечкаат на 50 степени по автобуси Крушево и плус двајца да мораат да бараат за на список. Празно било Крушево, голем кур ако било празно лани дека беше полно да му шлука на пастирот којзнае колку позитивно тоа нас ни влијаеше.
Да делеа советничи места и грантови ќе се напунеше бубуљичари и лезбејки ама јебига, ви остана сам форина да диктира какви жртви требало да принесеме во следниов период

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Поздрав за успешното потпишување на договорот за добрососедство.По повеќе од еден век и се зададе силен удар на српската пропаганда.Српските служби конечно можат да се пакуваат и да заминат во неповрат,а со нив и раководството на ДПМНЕ,кои за десет години до толку ја упропастија партијата,ја наполнија УДБА-ши,србомани,русофили.Драган Богдановски од тие што беше мачен,затворан,прогонуван,тие му ја окупираа партијата,за да ја користат во свои цели.Време е за реформа во ВМРО-ДПМНЕ.Партија во која бев горд како член 1996-2003.Поздрав и за визионерската политика на бившиот лидер Љубчо Георгиевски.Поздрав до сите и нека ни е честит Илинден,востаниците нека почиваат во мир.Сега е исправена една голема неправда.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Ti mnogu zobrvish no mnogu ne znaesh.

Prvo, jas ne sum izbegal Gruevski. Roden sum v'Amerika.

Vtoro, jas ne sum za SDSM ili za DPMNE. Ne mi e gajle za takava politika. Isto taka, vie so svoj mentalitat deka samo SDSM ili DPMNE mozhe da spasi Makedonija e budalsko. Isto kako DPMNE beshe polna so korupcija, taka SDSM kje bide. V'makedonija samo imate lojalnost do partija, a ne za zaednica ni za drzhava.

Treto, znam da e teshko v'Makedonija. Imam familja tamo. Znam e budalsko da troshi pari da izgradi statui koga lugjeto treba pomosh. Isto taka, znam deka ovo dogovor so Bulgarija ne ke ti pomozhot za da imash leb na masata ili za identitet na Makedoncite. Samo vie mozhete sami da ste oslobodite od mizerija od politicharite i od chauvanism od Bulgarija i Grcija.

Chetiri: Ako si tolku v'miserija kako afrikancite vo Sahara, zoshto sekoj den mladite se motkat vo kafanite i ulicite? Sum vidal so eden bratuched koj mi kazheshe kolku nemashe da jadi i mi barashe pare. A majkamu sekoj den rabotashe vo niviite na zemjata, i koga prashev zoshto ne ojsh so majkati da rabotash na nivata, "pa imam diploma." E super. Isto so drugi bratuchedi: majka i tatko rabotale kako slugi vo selo no tie odmoraat na plazhata. So takvo mentalitet, ni SDSM ni EU ni Gospod mozhe da ja spasi Makedonija.

Pet, Makeodnija ne e FAKTOR zaradi grcija ni ja priznava kako drzhava za pet godini i ne ja pushte Makedonija da vlezime vo UN, i posle za 25 godini vo NATO ili EU. I dogovorot -- pak kje ti kazham -- nishto ne ke stori za Makedonija, ni za narodoto ni za nacijonalni interesi.

Ne sum vo Mijami...ne sum ko vas, nemam vreme da se odmoram od lezhenje i mislenje na nishto cel den. Moram da rabotam za leb i ako ne sakam da rabotam. Plus toa, znam deka Clinton ni Obama ni Trump ne ke mi spasa... Jas sama moram da ja sozdadam mojata sopstvena sudbina.
До некаде си во право за тоа што го зборуваш, но те молам одјеби со овие национализми пошто стварно ни е дојдено преку таквото, те молам . :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Поздрав за успешното потпишување на договорот за добрососедство.По повеќе од еден век и се зададе силен удар на српската пропаганда.Српските служби конечно можат да се пакуваат и да заминат во неповрат,а со нив и раководството на ДПМНЕ,кои за десет години до толку ја упропастија партијата,ја наполнија УДБА-ши,србомани,русофили.Драган Богдановски од тие што беше мачен,затворан,прогонуван,тие му ја окупираа партијата,за да ја користат во свои цели.Време е за реформа во ВМРО-ДПМНЕ.Партија во која бев горд како член 1996-2003.Поздрав и за визионерската политика на бившиот лидер Љубчо Георгиевски.Поздрав до сите и нека ни е честит Илинден,востаниците нека почиваат во мир.Сега е исправена една голема неправда.
Која тоа историска неправда е поправена. Напиши тука читко и недвосмислено за сите да знаеме за која неправда станува збор.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
А зошто па баш Илинден? За 50-ина second-hand малихерки што ни ги шитнале за против аскерот? Кога го прашаа Борисов, он им рече:“Шо има везе, празник ко празник, и ние кај нас си го славиме“. Зошто да не е Божиќ, Младенци или Богородица? Зошто мора заедничко чествување на празник да биде услов за добрососедство? И плус денес поклонување на гробот на Гоце.
Иронијата е што на актите на патриотизам кај сите наши соседи се гледа со позитивен став, нормално што се обидуваат да си го зачуваат своето наследство. Додека кај нас на тоа се гледа на заостанатост и малограѓанштина. Што има везе којшто рекол, битно и ние да влеземе во големото друштво и кај нас да потече мед и млеко.
Помина времето на “поле на културен натпревар меѓу народите“. Денес земјата ни е “задник намачкан со вазелин кој во правец на стрелките од часовникот се врти кон нејзините соседи, почнувајќи од источниот“.
Честит празник

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Најверојатно до тоа е. Памтам на времето пред 10 години исто така празно беше. А си помислил вака за момент дека можи друго е причината или не смееш ни да помислиш на тоа. Ете овие десет години не си одел од Х причини. Оваа година отиде?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Историското ВМРО беше креирано од бугарската држава.За тоа и беше бугарско. Овој фалсификат беше креиран од српската држава. За тоа е и просрпски.А удбашот Лјубчо и удбашката доста димовска от толку визионерлук немаше да натворат глупостите што ги натвориа. Не беа конгреси во солун, не беа протести против албански факултет, не беа неприфакјане на нешто многу по меко како баранја пред албанската војна и потоа прифакјане на многу по тешки.Мегјународна изолација.Општото мегју историското бугарско и сега ова српското ДПМНЕ е дека се имбецилни губитнички партии. ниту првото ја сочува бугарштината и ја припои кон Бугарија ниту ова второто направи нешто повеке од мегјународна изолација. Исто е општо дека при првото имаше масовно изселуванје кон Бугарија. Сега при српското има изселуванје по целиот свет. Единствената значајна партија во македонската историја се комунистите.Тие може и пред да дебугаризираа вардарска Македонија но го напоравија со цел некаква независност формална и се пак некаков подобар живот. Ова глупандерско ДПМНЕ сега форсира некакви простотии кога никој не го загрозува идентитетот, криминал и мизерија до невидени размери. Единствено ме плаши гандиевизмот на Заев. Треба да стави криминалната багра во затвор и да прочисти медиумите од удбаши. Он е од партија каде тие работи добро се вежбани не знам оти се прави на улав.
П.с. Лјубчо е таков визионер што го стави Грују што нема повеке накаде. Тоа не беше визионерлук. Тој држеше некаков ужким пробугарски курс но всушност со дедо српски джандар не можеш да бидеш нешпто друго од удбашко србпоманско копиле.
Во право си,но ова ДПМНЕ на Грујо,е пародија.Само кога ќе се сетам на принцот на Хунзите.Работата отиде предалеку,мора реформа и да се исправи партијата на европски пат.Пред некој ден читам да се барало помош од руската амбасада.Јасно е како ден дека тоа е српско масло.Но додека беше Љубчо,барем во партијата постоеја две крила,имаше заштитен однос кон македонските Блгари,во однос на тогашната СДСМ на Црвенковски.По 2003 година со доаѓањето на Грујо во ДПМНЕ,партијата целосно се србеизира.Така да останавме без партија која ќе не претставува.Сега ако Заев се однесува целосно демократски,време е да се појави партија која ќе ги штити македонските Блгари.Кога Египќаните,Санџаклиите и еден куп минорни групи имаат партии треба и наш претставник на нас кои сме 30 % веќе во Македонија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Во право си,но ова ДПМНЕ на Грујо,е пародија.Само кога ќе се сетам на принцот на Хунзите.Работата отиде предалеку,мора реформа и да се исправи партијата на европски пат.Пред некој ден читам да се барало помош од руската амбасада.Јасно е како ден дека тоа е српско масло.Но додека беше Љубчо,барем во партијата постоеја две крила,имаше заштитен однос кон македонските Блгари,во однос на тогашната СДСМ на Црвенковски.По 2003 година со доаѓањето на Грујо во ДПМНЕ,партијата целосно се србеизира.Така да останавме без партија која ќе не претставува.Сега ако Заев се однесува целосно демократски,време е да се појави партија која ќе ги штити македонските Блгари.Кога Египќаните,Санџаклиите и еден куп минорни групи имаат партии треба и наш претставник на нас кои сме 30 % веќе во Македонија.
Може да одговориш на поставеното прашање? Каква историска неправда е поправена и како? Читко, јасно и недвосмислено.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Може да одговориш на поставеното прашање? Каква историска неправда е поправена и како? Читко, јасно и недвосмислено.
Што не ти е јасно,можеш сам да си провериш документите,за каква националност се претставувале востаниците.Се бореле против Отоманските власти,и против српската и грчката пропаганда.Биле учители во бугарските училишта,офицери во бугарската армија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што не ти е јасно,можеш сам да си провериш документите,за каква националност се претставувале востаниците.Се бореле против Отоманските власти,и против српската и грчката пропаганда.Биле учители во бугарските училишта,офицери во бугарската армија.
a зошто не биле учители во Македонски училишта и офицери во Македонската армија или свештеници во Македонската црква?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom