Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.924
Поени од реакции
50.689
Не ми е прифатливо.

Знаеш што ми е уште по-неприфатливо - лицемерен педер што прво го зима талат у влада, па после прогласуе некој друг дека е предавник пошо го земал пак.
Тоа се вика сине - педерлук.
јасно ми е мене тоа. ама исто така ми е јасно дека со тие педери е завршена работата.

Од нив остана само прљавата оставштина од педерски и понижувачки потези меѓу кои е и Талат, кој, патем, преку ноќ на многумина од тие што го пљукаа како избор за министер сега му се подмочуваат како спикер. Фер би било малку доследност и образ кога се пљука.
Ќутењето или полошо-подмочувањето на талат е нова нијанса на жално.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа се глупости. во бугарија нема етнички македонци освен некулкоте купени од грујовистичките служби.А во Македонија нема 300 к бугари.Има луге со бугарски пасоши ама не се бугари.
Во бугарија во 1956 година имало 200.000 Македонци. Најголем број од нив биоле ликвидирани, така да во 1966 останале само 8750 (исчезнале околу 182.000), кои биле истребени до последен во 1975 кога веќе нема ни еден Македонец на пописот.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Понижувачки,а? А кој ве "воздигна" до некакви измислени висина па сега да мора да се "понижувате"? Национализмот е слатко нешто ама кога мора да се плакја и некој реве.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Говоров на Пенс во Подгорица - сериозно анти-руски. Какви шамари се ова за трамповските вморони и за следбениците на мирко хермафродитот алкос. Штета што дозволуваме такви празноглави опортунисти воопшто збор да писнат за надворешна политика. Сами се носиме во „периферната“ зона на САД и Русија, која секогаш е плодна почва за конфликти, а Балканов и е сам таков по себе.

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Да,ако имам потреба јас лично ќе упишам курс по блгарски.Но зборувам за идните генерации,тие веќе ќе имаат поголема слобода да го изучуваат од најмали.Инаку јас со моите колеги од Блгарија можеме да се разбереме,секој зборува на својот јазик.Иако за некои што не слушнале порано македонски им звучи интересно особено жаргоните.
Да те закарам с колата :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Интересни јазици, но сепак по моето искуство имаат некои потешкотии да ме разберат. Секако за тоа е виновна државава, кабелските оператори имаат еден куп Српски канали, и паќето со сите можни Албански канали, но нема никакви Бугарски паќети, па ниту со дополнителна доплата. Јас сум убеден дека многу луѓе би прателе Лига на Шампиони по Бтв Актион, или Премиер лига по Диема Спорт итн. Сакам да кажам дека има многу начини како Бугарите можат да следат квалитетни Бугарски канали и со тоа да останат во допир со јазикот и во исто време да следат квалитетна програма( не мислам на Планета или Балканика) преку многуте канали.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Во бугарија во 1956 година имало 200.000 Македонци. Најголем број од нив биоле ликвидирани, така да во 1966 останале само 8750 (исчезнале околу 182.000), кои биле истребени до последен во 1975 кога веќе нема ни еден Македонец на пописот.
А во вардарска Македонија во 1903 биле 70% бугари. И шу прајме? Еве зарад вакви србомани како тебе ни се отруени односите.Како се "потпишувани" тие "етнички" македонци? Ти од каде си родом? Од Благоевград. Пиши македонец. Ај молам ти се.[DOUBLEPOST=1501692445][/DOUBLEPOST]
Говоров на Пенс во Подгорица - сериозно анти-руски.
Па останува да беше и проруски. Путин протера 700 американски дипломати вчера:)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
јасно ми е мене тоа. ама исто така ми е јасно дека со тие педери е завршена работата.

Од нив остана само прљавата оставштина од педерски и понижувачки потези меѓу кои е и Талат, кој, патем, преку ноќ на многумина од тие што го пљукаа како избор за министер сега му се подмочуваат како спикер. Фер би било малку доследност и образ кога се пљука.
Ќутењето или полошо-подмочувањето на талат е нова нијанса на жално.
Сме збореле милион пати на темава.
Нема кредибилитет да критикува некој што до вчера бил во брак со истиот - нема.
По истиот терк, истите тие што денеска цмиздрат за пожарите, лани паѓаа у несвест каква тоа поплава била еднаш на 100 милиони години, а службите беа катастрофа и тогаш и сега.
Ништо нема да добиеш со такво силеџиство. Сега се продавате за убер-патриоти, а до вчера у исто оро бевте.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А во вардарска Македонија во 1903 биле 70% бугари. И шу прајме? Еве зарад вакви србомани како тебе ни се отруени односите.Како се "потпишувани" тие "етнички" македонци? Ти од каде си родом? Од Благоевград. Пиши македонец. Ај молам ти се.
Самите бугари го правеле пописот во 1956 и во 1966 и во 1976.
Во Македонија во 1903 Македонци не правеле попис

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.924
Поени од реакции
50.689
Ништо нема да добиеш со такво силеџиство. Сега се продавате за убер-патриоти, а до вчера у исто оро бевте.
Сега ја можам да кажам нешто у стил дека ти си го пљукал орото само за да можеш да се фатиш на скроз истото, ама и после тоа Талат е функционер, а ти кај твојот лидер што го назначил ќутиш иако ти пречи тоа.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Самите бугари го правеле пописот во 1956 и во 1966 и во 1976.
Во Македонија во 1903 Македонци не правеле попис
Самите да под кумнјарската сталинистичка чизма.Еј ние сме во 21 век прошетај се во Благоевград на секое коше по 5 етнички ке сретнеш:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Самите да под кумнјарската сталинистичка чизма.Еј ние сме во 21 век прошетај се во Благоевград на секое коше по 5 етнички ке сретнеш:)
комуњари биле и во 56 кога имало 200.000 Македонци, комуњари биле и во 1966 кога останале 8000 Македонци. Не се смени режимот за тие 10 години само исчезнаа огромен број на Македонци.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Ај доста е со тоа талат бе! Представник е на албанците, него си го сакаат , избран е според закон, зошто и дпне опвците реват кога им беше мионистер за одбрана сега и некои ушким сдсм реват. Што му е на Талат?Само си измислувате некакви глупави проблеми.[DOUBLEPOST=1501693359][/DOUBLEPOST]
комуњари биле и во 56 кога имало 200.000 Македонци, комуњари биле и во 1966 кога останале 8000 Македонци. Не се смени режимот за тие 10 години само исчезнаа огромен број на Македонци.
Во 1966 сталин е уште жив? Тоа е тоталитарен насилнички попис. ти веруваш ли дека 200 000 во Благоевград и околината денеска некој може да ги спречи ако сакаат да бидат етнички македонци?Ние сме во ЕУ, мислиш дека е можно? Ама така е како со години си облучуван си глупа пропаганда дека имало некакви етнички македонци во бугарија со нарушени права. Кај се? Е зарад ваквите како тебе се ни отруени односите.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Говоров на Пенс во Подгорица - сериозно анти-руски. Какви шамари се ова за трамповските вморони и за следбениците на мирко хермафродитот алкос. Штета што дозволуваме такви празноглави опортунисти воопшто збор да писнат за надворешна политика. Сами се носиме во „периферната“ зона на САД и Русија, која секогаш е плодна почва за конфликти, а Балканов и е сам таков по себе.
Тоа не е Пенс, тоа е Сорос со маска на Пенс.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во 1966 сталин е уште жив? Тоа е тоталитарен насилнички попис. ти веруваш ли дека 200 000 во Благоевград и околината денеска некој може да ги спречи ако сакаат да бидат етнички македонци?
Сталин умре во 1953.
Во 1956 година, 3 години после сталин во бугарија имало 200.000 Македонци.
10 години подоцна останале само 8.000.
Денес да останаа живи сигурно ќе се декларираа како Македонци, но за жал ликвидирани се.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Повторувам. На бугарија и треба пријателска република Македонија. Просперитетна, бизнис, патишта евтино ебенје и така натаму.
Историската истина е дека сте бивши бугари но по историски причини веке не сте бугари туку македонци. За жал да бевте само македонци тоа не би било никаков проблем но има удбашки србомански структури кои на македонецот сакат да му докажат дека он не може да биде вистински македонец ако не ги мрази до смрт бугарите. Ваквите треба вие да си ги средите и договорот е грубо кажано заради тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom