Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Поздрав за успешното потпишување на договорот за добрососедство.По повеќе од еден век и се зададе силен удар на српската пропаганда.Српските служби конечно можат да се пакуваат и да заминат во неповрат,а со нив и раководството на ДПМНЕ,кои за десет години до толку ја упропастија партијата,ја наполнија УДБА-ши,србомани,русофили.Драган Богдановски од тие што беше мачен,затворан,прогонуван,тие му ја окупираа партијата,за да ја користат во свои цели.Време е за реформа во ВМРО-ДПМНЕ.Партија во која бев горд како член 1996-2003.Поздрав и за визионерската политика на бившиот лидер Љубчо Георгиевски.Поздрав до сите и нека ни е честит Илинден,востаниците нека почиваат во мир.Сега е исправена една голема неправда.
Грешка си бугарофилче,во иднина државата ќе ти ја водат удбаши И бугари.
Не ги бркаш закоравенте комуњари од овде ни со темјан.
А јака реформа направи сдс од комуњарска во бугарско-комуњарска партија прерасна.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
А јака реформа направи сдс од комуњарска во бугарско-комуњарска партија прерасна.
Абе србоманче,кога највеќе им беше погодено на Србите во Македонија,за времето на Груевски,за овие десет години,ни се инсталираа толку многу србски агенти.Толку многу се зборуваше против бугарштината,толку многу се величаше србството.Комотно може овој период на власт на Грујо,да се нарече Латасологија.Толку го величаше Латас Грујо како да си нашол замена за Милошевиќ.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
.Така да останавме без партија која ќе не претставува.Сега ако Заев се однесува целосно демократски,време е да се појави партија која ќе ги штити македонските Блгари.Кога Египќаните,Санџаклиите и еден куп минорни групи имаат партии треба и наш претставник на нас кои сме 30 % веќе во Македонија.
Бугарскиот интерес СЕГА е во Македонија не да има некакви бугари што не знаат бугарски и зборат битер цигански,а да има Македонци бугарофили.Комунјарите за 50 години со КОС и УДБА и тоталитарна пропаганда им го сменија идентитетот. Не е реално да очекуваме некаква ребугаризација како овој идиот божидар димитров.Мене тие македонци не ми сметаат. смета ми примерно овој идиот дека праша погоре "Зошто баш Илинден да славиме заедно". а шо да славиме- зебрионјак или АСНОМ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
со таа разлика што тогаш ти пречело, а сега ти е прифатливо
Не ми е прифатливо.

Знаеш што ми е уште по-неприфатливо - лицемерен педер што прво го зима талат у влада, па после прогласуе некој друг дека е предавник пошо го земал пак.
Тоа се вика сине - педерлук.

P

PewDiePie

Гостин
Абе србоманче,кога највеќе им беше погодено на Србите во Македонија,за времето на Груевски,за овие десет години,ни се инсталираа толку многу србски агенти.Толку многу се зборуваше против бугарштината,толку многу се величаше србството.Комотно може овој период на власт на Грујо,да се нарече Латасологија.Толку го величаше Латас Грујо како да си нашол замена за Милошевиќ.
оди лечи се бе

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Така да основите си некаква партија примерно "Свобода" но нема да ставате ништо дитректно бугарско во програма и така натаму.Но ке се борите за истинската историја, не овој зомбиран антички југословен да праша зошто баш Илинден:)[DOUBLEPOST=1501689477][/DOUBLEPOST]
Не ми е прифатливо.

Знаеш што ми е уште по-неприфатливо - лицемерен педер што прво го зима талат у влада,к.
Ај стига и ти лицемери бе. Без албанците кога ке го тргневте Грујокио? аман од прикриен наципонализам!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Бугарскиот интерес СЕГА е во Македонија не да има некакви бугари што не знаат бугарски и зборат битер цигански,а да има Македонци бугарофили.Комунјарите за 50 години со КОС и УДБА и тоталитарна пропаганда им го сменија идентитетот. Не е реално да очекуваме некаква ребугаризација како овој идиот божидар димитров.Мене тие македонци не ми сметаат. смета ми примерно овој идиот дека праша погоре "Зошто баш Илинден да славиме заедно". а шо да славиме- зебрионјак или АСНОМ?
Јасно е,дека јас кој сум роден и до пубертет школуван во Југославија,сум учел српски,потоа цело време во независна Македонија,не сум имал можност да учам книжовен блгарски.Потребно е да минат генерации,за да се оправи цело македонско општество.Првиот чекор е направен,ревидирање на историјата врз основа на факти а не политиката да ја пишува историјата,или псевдоисторичари кои се јавија многу во Македонија.Вториот чекор е корелација со сегашноста,и осознавање на народот за своите блгарски корени и предци.Тек тогаш нашите деца и внуци ќе живеат еден чист живот без српска пропаганда.Нашиот однос на Македонците во однос на Бугарите,ќе биде еднаков на односот на Австријците кон Германците.[DOUBLEPOST=1501690143][/DOUBLEPOST]
Се гледа дека ти не ја чуствуваш државава за своја,кога ословуваш државата твоја.Само маваш сеир отстрана и чекаш момент да заграбаш нешто туѓо,како твоите предци,српските колонизатори.Ама помина тоа време,заврши.

Последно уредено:
Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Да бе генерации. Еве јас сум гледал Цртани филм како мал и од малкуто српски и бугарски еве како зборувам битер супер дупер етнички. а от вас ни еден не збори без гнасен српски акцент.Да ти се повракја кога слушаш. зборите си таму блаже конескиот што ви иде изотвнатре тоа воопшто не е битно.Може да понамалите србизмите. со два збора на бугарија и требат пријателски настроени македонци. Поентата е пријателски. Дури немам и толку против антиката но во така се пак некакви разумни граници:)

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Јасно е,дека јас кој сум роден и до пубертет школуван во Југославија,сум учел српски,потоа цело време во независна Македонија,не сум имал можност да учам книжовен блгарски.Потребно е да минат генерации,за да се оправи цело македонско општество.Првиот чекор е направен,ревидирање на историјата врз основа на факти а не политиката да ја пишува историјата,или псевдоисторичари кои се јавија многу во Македонија.Вториот чекор е корелација со сегашноста,и осознавање на народот за своите блгарски корени и предци.Тек тогаш нашите деца и внуци ќе живеат еден чист живот без српска пропаганда.Нашиот однос на Македонците во однос на Бугарите,ќе биде еднаков на односот на Австријците кон Германците.
Кога ќе се отворат поглавјата во преговорите со ЕУ мислам дека има едно поглавје за малцинствата, и тогаш може БГ да стави вето и да бара учебници за своето малцинство во МК на Бугарски јазик, ама според мене би требало да се носат и професори/учители од БГ во градовите и селата во МК каде има БГ државјани и да држат паралелки на БГ јазик, обаче трудно. Но МК јазикот е еден од трите форми на БГ книжевен јазик, па така не ти е многу потребен. Според мене МК јазик звучи многу подобро од Бугарскиот, некако смешно звучи да го слушаш, има интересни зборови.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
А српската пропаганда е безмозочна.Бугарите татари, бугарките курви, немаме ништо општо ама нели се разбираме без преведувач. ај да ти ебам гнасната шумадинска националистичка гнаса!

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Јасно е,дека јас кој сум роден и до пубертет школуван во Југославија,сум учел српски,потоа цело време во независна Македонија,не сум имал можност да учам книжовен блгарски.Потребно е да минат генерации,за да се оправи цело македонско општество.Првиот чекор е направен,ревидирање на историјата врз основа на факти а не политиката да ја пишува историјата,или псевдоисторичари кои се јавија многу во Македонија.Вториот чекор е корелација со сегашноста,и осознавање на народот за своите блгарски корени и предци.Тек тогаш нашите деца и внуци ќе живеат еден чист живот без српска пропаганда.Нашиот однос на Македонците во однос на Бугарите,ќе биде еднаков на односот на Австријците кон Германците.
1) Бидејќи политички договор може да изврши не-политичка ревизија? Или дека постојат историски факти кои не се под влијание на политиката? Конкретно дека не постои политичка пропаганда во историските "фактите" кај Бугарите? :ROFLMAO:

2) Еве сеа македонскиот народ ќе се з'гне на аџилак да си ги најде бугарските корени.Бидејќи не постојат македноски корени и никогаш не постоела македонска национална свест. :pos:

Во целава ситуација Бојко се покажа како паметен прагматичен реалист. Пушти ги будалите да си вадат очи, бркај си работа за да си имаш сега и во иднина. Ретка карактеристика кај (бивши) второкласен рекетар.

Честит Илинден Македонци.:oeoeoe:

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Кога ќе се отворат поглавјата во преговорите со ЕУ мислам дека има едно поглавје за малцинствата, и тогаш може БГ да стави вето и да бара учебници за своето малцинство во МК на Бугарски јазик,
Ова зошто? Кој сака да е бугарин да минува тука па да учи колку сака!Треба еднаш засекогаш да ги решиме проблемите со измислените малцинства! По историски причини во бугарија нема етнички македонци а во Македонија етнички бугари![DOUBLEPOST=1501690934][/DOUBLEPOST]Бугарските корени се си таму па личат од авион. Како на австралијците им личат англијските. ама не се англичани нели?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ова зошто? Кој сака да е бугарин да минува тука па да учи колку сака!Треба еднаш засекогаш да ги решиме проблемите со измислените малцинства! По историски причини во бугарија нема етнички македонци а во Македонија етнички бугари!
Тоа е факт, во МК има повеќе од 300К Бугари со БГ државјанство-кои спорёд ёвропскиот совёт имаат свои права, тоа нё ё измислёно. Додёка Макёдонцитё таму нёмаат МК државјанство. Ёвё да рёчёмё Албанцитё сё интёрно малцинство овдё, нёмаат Косовски или Албански државјанства, бар повёќёто. Така да ова ё многу важно прашањё коё мора да сё рёши во Ёвропски дух.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Да,ако имам потреба јас лично ќе упишам курс по блгарски.Но зборувам за идните генерации,тие веќе ќе имаат поголема слобода да го изучуваат од најмали.Инаку јас со моите колеги од Блгарија можеме да се разбереме,секој зборува на својот јазик.Иако за некои што не слушнале порано македонски им звучи интересно особено жаргоните.

Член од
2 август 2017
Мислења
29
Поени од реакции
9
Тоа е факт, во МК има повеќе од 300К Бугари со БГ државјанство-кои спорёд ёвропскиот совёт имаат свои права, тоа нё ё измислёно. Додёка Макёдонцитё таму нёмаат МК државјанство.х.
Тоа се глупости. во бугарија нема етнички македонци освен некулкоте купени од грујовистичките служби.А во Македонија нема 300 к бугари.Има луге со бугарски пасоши ама не се бугари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom