Ti mnogu zobrvish no mnogu ne znaesh.
Prvo, jas ne sum izbegal Gruevski. Roden sum v'Amerika.
Vtoro, jas ne sum za SDSM ili za DPMNE. Ne mi e gajle za takava politika. Isto taka, vie so svoj mentalitat deka samo SDSM ili DPMNE mozhe da spasi Makedonija e budalsko. Isto kako DPMNE beshe polna so korupcija, taka SDSM kje bide. V'makedonija samo imate lojalnost do partija, a ne za zaednica ni za drzhava.
Treto, znam da e teshko v'Makedonija. Imam familja tamo. Znam e budalsko da troshi pari da izgradi statui koga lugjeto treba pomosh. Isto taka, znam deka ovo dogovor so Bulgarija ne ke ti pomozhot za da imash leb na masata ili za identitet na Makedoncite. Samo vie mozhete sami da ste oslobodite od mizerija od politicharite i od chauvanism od Bulgarija i Grcija.
Chetiri: Ako si tolku v'miserija kako afrikancite vo Sahara, zoshto sekoj den mladite se motkat vo kafanite i ulicite? Sum vidal so eden bratuched koj mi kazheshe kolku nemashe da jadi i mi barashe pare. A majkamu sekoj den rabotashe vo niviite na zemjata, i koga prashev zoshto ne ojsh so majkati da rabotash na nivata, "pa imam diploma." E super. Isto so drugi bratuchedi: majka i tatko rabotale kako slugi vo selo no tie odmoraat na plazhata. So takvo mentalitet, ni SDSM ni EU ni Gospod mozhe da ja spasi Makedonija.
Pet, Makeodnija ne e FAKTOR zaradi grcija ni ja priznava kako drzhava za pet godini i ne ja pushte Makedonija da vlezime vo UN, i posle za 25 godini vo NATO ili EU. I dogovorot -- pak kje ti kazham -- nishto ne ke stori za Makedonija, ni za narodoto ni za nacijonalni interesi.
Ne sum vo Mijami...ne sum ko vas, nemam vreme da se odmoram od lezhenje i mislenje na nishto cel den. Moram da rabotam za leb i ako ne sakam da rabotam. Plus toa, znam deka Clinton ni Obama ni Trump ne ke mi spasa... Jas sama moram da ja sozdadam mojata sopstvena sudbina.