Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кутриот ти :place::place:. Сигурно дека чекаш од СДСМ да те информираат кои луѓе да ги читаш и следиш.(y)
Не oчекувaм.Те прaшувaм дaли немa симетријa вo квaлификувaњетo нa пoдoбни и непoдoбни луге,дaли јa немa истaтa шемa кoј критикувa нечини a кoј ни aплaудирa нa секoј нaш чекoр чини кoгa ке си спoредиш претхoдните и oвие сегa?Не се рaбoти oд кoгo примaм инфoрмaции,се рaбoти декa дoвoлнo беa лугетo делени нa вaкви и тaкви сaмo зaштo мислеле рaзличнo едни oд други

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Шишмиш дај седи ајде си имаш навика ќотек да јадеш. Кое пувало мајко мила :facepalm:

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Си го прочитал ли законот за амнестија од 2002? Се дискутира со факти.
Ајдеее?! Друже, те читам цела година и немам намера да влезам во дискусија со твоите безобразни спинувања и манипулации. Само ќе те информирам дека Македонија има пристапено под повеќе меѓународни конвенции каде што геноцидот и секое злосторство против човештвото не застарува (претпоставувам знаеш дека меѓународните договори и конвенции ратификувани согласно со Уставот се наоѓаат на врвот на пирамидата над Уставот и сите останати закони, вклучително и законот кој го донесе ДПМНЕ во 2002, каде воопшто не се ни спомнати такви кривични дела).
Значи сепак станува збор за две страни на една иста криминална паричка, ти благодарам за потврдата.

А ова дека нема да има нова војна кој ти го кажа ?

Историски немало век без вооружен бунт или востание или отворена војна помеѓу две држави на Балканскиот полуостров.
Декстер ај доста со таа глупава иронија човек, сериозно. Гледам твоето омилено Кристинче од Аргентина ќе се кандидира за сенаторка, малку и беа два претседателски мандати на неа и еден на нејзиниот покоен маж. Не и се оди во затвор изгледа. Да не одиме во оф-топик, ќе ти пратам едни скечеви на Ланата каде ја рендаат лажната патриотка.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.082
Поени од реакции
12.632
Декстер ај доста со таа глупава иронија човек, сериозно. Гледам твоето омилено Кристинче од Аргентина ќе се кандидира за сенаторка, малку и беа два претседателски мандати на неа и еден на нејзиниот покоен маж. Не и се оди во затвор изгледа. Да не одиме во оф-топик, ќе ти пратам една веб серија каде ја рендаат лажната патриотка.
Ако под Кристинче од Аргентина мислиш на Кристина Фернандез де Киршнер, добредојден си да ме цитираш кога јас сум ја спомнал во позитивен контекст на форумов.

Сега изгледа ти се обидуваш да глумиш иронија.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Ако под Кристинче од Аргентина мислиш на Кристина Фернандез де Киршнер, добредојден си да ме цитираш кога јас сум ја спомнал во позитивен контекст на форумов.

Сега изгледа ти се обидуваш да глумиш иронија.
Не се сеќевам дали овде кога им ги опишуваше политичките состојби во Јужна Америка или на другиот форум, знам дека за нешто ја спомна во позитивно светло, а се согласувам дека во поглед на одредени човекови права и во правосудството направи напредок да, ама за се останато што посра Киршнерка:нинџ::нинџ::нинџ:
Можеби погрешно сум те сфатил, не ми замерувај. :)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.082
Поени од реакции
12.632
Не се сеќевам дали овде кога им ги опишуваше политичките состојби во Јужна Америка или на другиот форум, знам дека за нешто ја спомна во позитивно светло, а се согласувам дека во поглед на одредени човекови права и во правосудството направи напредок да, ама за се останато што посра Киршнерка:нинџ::нинџ::нинџ:
Можеби погрешно сум те сфатил, не ми замерувај. :)
Единствено можам да ти замерам бидејќи не знаеш чии ставови ги мешаш со нечии други ставови.

Јас никогаш и никаде не сум имал ниту еден позитивен збор да кажам за Кристина Фернандез де Киршнер.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Аргентина е добар пример, посебно ситуацијата со валутата. Практички пезосот падна на мизерно ниво од 0.20 за 1€ сега е на 0.05 за 1€. Страшно што им се дешава, со магијата на ВПН можеш да добиеш претплата на Нетфликс, Спотифај и слични сервиси за џабе. Мислам доколку сакаш да ја искористиш маката на другите. Гад блес Арџентајна.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
За цел свет минус Бг и Гр тоа е непостоечко прашање.

Како Бг ќе реагира кога името Македонски јазик ќе треба да биде на листата на официјални јазици на ЕУ? Ако е "зарворено прашање" како што тврдиш, нема проблем.
За БГ тоа е решено прашане. Како ке седи един ден во ЕУ-ке видиме. Може би ке има звездичка, каде ке се споменува дека РМ и БГ подпишуват документи на македонски и бугарски според уставите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.640
Поени од реакции
88.321
Го познавам местото, живеам на стотина метри далеку, тука за трафика едвај има место не па за џамија. Чудно ми дојде што местото е оградено и баш се прашував што е причината.
Прееска поминав од таму, целиот паркинг е ограден значи силум или милум таму 90% ќе има џамија. А за тоа дека е мал просторот, чекај само да добијат дозвола од Латиновски за градба, потоа ако треба и паркчето одспротива ќе го зафатат и улицата која води до Моша.

Значи до пред една година на најдивјачки начин направија да не се гради крст во Бутел, а сега ќе градат џамија на 20 метри од СВ. Никола... Ох да да не заборавам, тоа црквиче во Скопје Север дваесет и кусур години го градат, и уште го доградуваат. До пред една година внатре немаше фрески насликано, бели беа ѕидовите. Со 300 маки и донации едвај некако земаа сега да го средуваат... Ѓубриња.

Тиранска платформа? Море мамата у пичка да им ја расплачам...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Баш ме интересира како успева Бугарија да потпише договори со овие држави што немаат службен јазик.
Интересно ми е сите договори от 1999 по до 2017 кои се подпишувапа по истата формула-не ви сметаха. Зашто този сега ви смета?

V

viktora

Гостин
За БГ тоа е решено прашане. Како ке седи един ден во ЕУ-ке видиме. Може би ке има звездичка, каде ке се споменува дека РМ и БГ подпишуват документи на македонски и бугарски според уставите.
Значи со договорот ништо не се решава само се одложуваат проблемите така?Ќе видиме за ова или за она има време.И која е поентата?Да се обврзе Македонија за прашањата што се за Бугарија национален интерес а за македонските интереси ќе видиме,има време.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
@Ѓорѓи Н. нема што јас да набројувам, убаво си прашав да ми се набројат предавствата во последните 11 години. Ако си маж како што викаш дека си повели наброј ги, тие идиотски одговори како "ајде ако има кажи ги" "значи нема" и слични, можеш во газ да си ги пикнеш. За тебе знаеме дека немаш храброст затоа не те ни прашав тебе ниту со тебе правев муабет, така да ако си маж наброј ги или одеби.
Што се однесува до пишувањето исто и тука, јас те прашав како е правилно а ти ми одговараш со прашање. Така само оној што нема одговор ќе ти одговори. И дај не го тупи веќе, неписмен си значи, јадеш гомна за правилно пишување а самиот си неписмен. Сваќа пишуваш бе еј хахах се читаш ли бе?
Би ти платил професор да те научи ама нема да може да дојде, имаат страв од мутанти со 7 прсти и 3 раце.

@viktora колку што си ти србоман толку и јас сум. Само си играв курташак со Ѓорѓи троглавиот.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
@Ѓорѓи Н. нема што јас да набројувам, убаво си прашав да ми се набројат предавствата во последните 11 години. Ако си маж како што викаш дека си повели наброј ги, тие идиотски одговори како "ајде ако има кажи ги" "значи нема" и слични, можеш во газ да си ги пикнеш. За тебе знаеме дека немаш храброст затоа не те ни прашав тебе ниту со тебе правев муабет, така да ако си маж наброј ги или одеби.
Што се однесува до пишувањето исто и тука, јас те прашав како е правилно а ти ми одговараш со прашање. Така само оној што нема одговор ќе ти одговори. И дај не го тупи веќе, неписмен си значи, јадеш гомна за правилно пишување а самиот си неписмен. Сваќа пишуваш бе еј хахах се читаш ли бе?
Би ти платил професор да те научи ама нема да може да дојде, имаат страв од мутанти со 7 прсти и 3 раце.

@viktora колку што си ти србоман толку и јас сум. Само си играв курташак со Ѓорѓи троглавиот.
Аман бе ти веќе, да му се поврати на човек додека те чита...дај прибери тоа речникот...:mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom