Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.703
Поени од реакции
25.109
Па не прашувам за снимките, прашувам за предавство кон народот, не зборам за крадење. Мислам дека ме разбираш ама некако не ти се набројуваат тие работи.[DOUBLEPOST=1501514282][/DOUBLEPOST]http://republika.mk/805943

Хахахаха стаиле слика од кога беа протестите, па дури врие од специјалци. Каде бе со вакви глупаци.
Sakas da merime na vaga? Lol, ime, zname, teritorijalna podelba, krimi privatizacija sega i zakon za jazici vs ??? Mene mi e smesno da sporeduvam, ne deka i dvete strani se cisti ama ednive apla se sto e nacionalano i sveto go unistija.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дајте бе нека го регулираат ова со патните трошоци, нема никаква смисла дебили како овој да ја јадат државата.

http://plusinfo.mk/vest/122058/mukoski-zemal-dve-iljadi-evra-za-patni-troshoci-za-eden-mesec
Како да слушав на вести на МТВ дека ќе се ограничат патните трошоци и ќе има лимит колку средства може да одат за репрезентација.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.085
Поени од реакции
12.635
и ај што да правиме. да ги вратиме ако не дпмне на власт, а? што викате?
Јас велам да направиме практична употреба на малиот Ацета Велики на плоштад, тате негов од другата страна на Камени мост, и сите останати коринтски столбови и споменици - со јажиња околу кои ќе висат и пастирот и зајко кукурајко и сите останати партиски пулени од редовите на пвеводбениците и од редовите на плавите жолтици.

Замисли сите ги нив во истата позиција во која бил Бенито Мусолини пред да му завршат сите маки на овој свет засекогаш на 28 април 1945.

Потребно е да се направи пример за сите сегашни и идни политичари, да се држат до дадениот збор и да не работат против интересите на граѓаните, а очигледно протести и фарбања на фасадите и спомениците со балончиња полни со песок и со боја не произведуваат задоволителни ефекти и задоволителни резултати.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас велам да направиме практична употреба на малиот Ацета Велики на плоштад, тате негов од другата страна на Камени мост, и сите останати коринтски столбови и споменици - со јажиња околу кои ќе висат и пастирот и зајко кукурајко и сите останати партиски пулени од редовите на пвеводбениците и од редовите на плавите жолтици.

Замисли сите ги нив во истата позиција во која бил Бенито Мусолини пред да му завршат сите маки на овој свет засекогаш на 28 април 1945.

Потребно е да се направи пример за сите сегашни и идни политичари, да се држат до дадениот збор и да не работат против интересите на граѓаните, бидејќи протести и фарбања на фасадите и спомениците со балончиња полни со песок и со боја не произведуваат задоволителни ефекти и задоволителни резултати.
Oва во Битола го викаат од курот муабет. Тоа би значело нешто што нема никаква суштина односно единствена цел на кажаното е тој што го кажа да се направи паметен и кул.

Фамилијата на ДПМНЕ ја фатија на снимките во криминал од библиски размери па никој со јајце не фрли по нив, сега ќе ги беселе на споменици. Кој ќе ги беси? Ти? Народот?

Во Македонија нема државотворен народ, само армија сендвичи.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Sakas da merime na vaga? Lol, ime, zname, teritorijalna podelba, krimi privatizacija sega i zakon za jazici vs ??? Mene mi e smesno da sporeduvam, ne deka i dvete strani se cisti ama ednive apla se sto e nacionalano i sveto go unistija.
Не споредувај, наброј ги предавствата во последните 11 години. Исто како што со леснотија ги набројуваш тие пред тоа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.473

Пожарот стигна во селото Требовље, жителите се евакуираат

Надлежните институции потфрлија пред граѓаните останувајќи со денови глуви на апелите и повиците да се помогне во гаснењето на пожарот кој 10 дена беснее кај селото Требовље во близина на Македонски Брод. Најновите информации од терен говорат дека пожарот ги зафатил куќите во селото, а жителите се евакуираат. Потврда дека населението се евакуира добивме и од ЦУК.
Denes Kičevo e celoto vo čad koj doagja od ovoj požar. Iako vozdušna linija ima nad 20 km....veterot go nosi čadot i preku planinata

Verovatno e mnogu lošo tamu...a so požarnikarite od Kičevo razgovarav i kažuvaat deka seloto moži da go spasi samo promena na pravecot na vetrot

Член од
24 април 2008
Мислења
11.085
Поени од реакции
12.635
Oва во Битола го викаат од курот муабет. Тоа би значело нешто што нема никаква суштина односно единствена цел на кажаното е тој што го кажа да се направи паметен и кул.

Фамилијата на ДПМНЕ ја фатија на снимките во криминал од библиски размери па никој со јајце не фрли по нив, сега ќе ги беселе на споменици. Кој ќе ги беси? Ти? Народот?

Во Македонија нема државотворен народ, само армија сендвичи.
Е па и армијата сендвичи нека ги следи пастирот, зајко кукурајко, пвеводбениците и плавите жолтици после нив на бесилките, па џелатите ќе бидат државотворен народ.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Релевантни се пошто има повеќе следбеници на ФБ од ЗЗ ( плус очигледно има информации за многу работи - работела како новинар ), и им ебава матер на сите по список.
Пример види ја комуникацијата со сите на кои им ебавала матер, нема човек што ја нема цитирано и има влезено во дискусија со нејзе, вклучуваајќи градоначалници политичари пратеници итн од сите можни партии.
Релевaнтни се истo тaкa кaкo штo беa релевaнтни дo пред 3 месеци.Кривo седи aмa прaвo дa судиш.
Релевантни се колку што се и Ина и Ориѓански со неговите бладања на латиница. И Божиновски имаше милијарда следбеници и статуси, па пак со резерва читав, иако за доста работи имаше точни информации. Ај сега спореди ги овие со Никола Наумоски пример, дечкото што партал направи тројца вмровци на нивен терен во дебата, па зборувај ми за релевантност.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Релевантни се колку што се и Ина и Ориѓански со неговите бладања на латиница. И Божиновски имаше милијарда следбеници и статуси, па пак со резерва читав, иако за доста работи имаше точни информации. Ај сега спореди ги овие со Никола Наумоски пример, дечкото што партал направи тројца вмровци на нивен терен во дебата, па зборувај ми за релевантност.
Пoентaтa е декa дo пред 2-3 месеци дoдекa тaa лaеше пo режимoт беше дoбрa,сегa кaкo стaнa непoдoбнa? И шизoфреничaркa?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.703
Поени од реакции
25.109
Не споредувај, наброј ги предавствата во последните 11 години. Исто како што со леснотија ги набројуваш тие пред тоа.
Abe ajde... Smesni e da pravime sporedbi pa nemalo da pravime.

Ke nabrojuvame raboti sto bivsata vlast gi napravila pri imanje veke oformena inkvizicija... Nema poenta, sto i da nabrojam bi bilo sitnica vo sporedba so ova sto e veke kazano jasno ti e se ova ama sega ke terame inat i ke probuvame da gi izramnuvame edni so drugi. Ima razlika, 11 god sipcive ne dobija toa sto sega SDSM ke im dade uste vo prvite 100 dena taka? Ama toa e, im dolzat, bez niv i bez papata od Kale nemase denes da se na vlast.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Поправено.
:facepalm::facepalm::facepalm:
Да си глуп не си, ама со сила сакаш да се правиш. Претпоставувам дека ти како и 90% од населението во МК не го ни имаш прочитано истиот договор туку единствено си слушнал од кафански муабети и куртонски медиуми.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Abe ajde... Smesni e da pravime sporedbi pa nemalo da pravime.

Ke nabrojuvame raboti sto bivsata vlast gi napravila pri imanje veke oformena inkvizicija... Nema poenta, sto i da nabrojam bi bilo sitnica vo sporedba so ova sto e veke kazano jasno ti e se ova ama sega ke terame inat i ke probuvame da gi izramnuvame edni so drugi. Ima razlika, 11 god sipcive ne dobija toa sto sega SDSM ke im dade uste vo prvite 100 dena taka? Ama toa e, im dolzat, bez niv i bez papata od Kale nemase denes da se na vlast.
Ќе им даде добро. Го решивме тоа, јас те прашувам јасно и без инает. Наброј ми ги предавствата во тие 11 години. Храброст имаш? Ако да тогаш наброј ги.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.703
Поени од реакции
25.109
Помилување на воени злосторства нема никој никад нигде више да добие у овој универзум.
Ne bidi smesen. SDSM bez podrska od zlostorncite i kale nema ni da postoi denes. Eve moznost neka pokrenat postapki, neka najdat nacin da go ispravat toa ako toa e veke tolku strasno mesto da im davaat pozicii...

Da ne se lazeme ovaa vlada najmalku do sega moze samostojno da odluci nesto i ne samo sto pomiluvanja pri nekoja nova eventualna vojna nisto cudno i mnogu poveke od toa da bide dadeno, normalno ako taka resi sultanot od kale.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom