Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
20375681_10155712544439172_8856848219875928083_n.png

Little fact for the weekend? Here you go
City gives more money to defensive players than Macedonia for military...

Мбапе уште помонструозен изгледа сезонава.. До крајот на август до 300 милиони ќе му стигни цената :icon_lol:
Појјак 18 годинишник не сум видел.. Смешно добар е циганот.. Да не беше фан на Реал сите пари од трансферот на Нејмар би ги фрлил на него

Мбапе уште помонструозен изгледа сезонава.. До крајот на август до 300 милиони ќе му стигни цената :icon_lol:
Појјак 18 годинишник не сум видел.. Смешно добар е циганот.. Да не беше фан на Реал сите пари од трансферот на Нејмар би ги фрлил на него
И овој е фан на Реал ама не се кажува јавно.

Ѓуптинов за внимание види го што прави бе :pos: и не, не верувам дека му е толку за пари колку што му е за статус. Ликот во ПСЖ сака да има статус како што има Меси во Барселона, алфа и омега а знае дека во Барселона ќе е во втор план уште неколку години. Се согласувам со тоа што ги пишувате во фан клуб, нека игра по емигрантски градови, утакмици без драж, секој нормален фудбалер би одел во конкурентна лига ама на него не ќе да му мења тоа многу. Секако фактор е и средината во која е израснат, кој нормален става фамилија агент и тоа необразован човек, да не беше тој фудбалер татко му ќе молерисуваше фавели во Рио.

На финансиски план, засега, супер му иде.:ROFLMAO:

Него. Трансферов. :pos: [DOUBLEPOST=1501370423][/DOUBLEPOST]@Фрос.

Oвој само за у нашава екс влада.

Последно уредено:
Точно е. Откако е дојден Нејмар, неговиот татко земал повеќе пари од Барселона отколку Меси.

Јас да сум на местото на Меси, ги пакувам куферите и се враќам назад во Аргентина... Што е ова бре мочково да заработува повеќе од легендата на клубот? Ај остај Меси, што е со Иниеста, Пике, Бускетс...? Нели им е срам на овие челнициве на Барса како си поигруваат со своите играчи на сметка на Нејмар и неговиот пастир?

Никогаш не сум го сакал мочково како фудбалер и општо како персона...али после ова ми е онака N.1 за најголемото ѓубре што се појавило во светот на фудбалот последниве години.

Уште пред неколку дена им соопштил на сите во соблекувалната дека си оди. Затоа и на секој прес и со секоја изјава сите играчи изјавуваат 'Нејмар треба да зборува, да каже што одлучил, да стави крај на сагата'. Еве сега е и јасно зошто молчи. Ќе чека до август за татко му да ги земе 26те милиона и после ќе фаќа џадето накај Париз.
Пике на пресот пред натпреварот со Реал изјави дека е запознаен со ситуацијата и дека според него самиот Нејмар не знае што сака. Вели дека играч како него може да игра каде и да посака. На него било да одлучи дали сака повеќе успеси или повеќе пари.

Јас да сум на местото на Меси, ги пакувам куферите и се враќам назад во Аргентина... Што е ова бре мочково да заработува повеќе од легендата на клубот? Ај остај Меси, што е со Иниеста, Пике, Бускетс...? Нели им е срам на овие челнициве на Барса како си поигруваат со своите играчи на сметка на Нејмар и неговиот пастир?

Никогаш не сум го сакал мочково како фудбалер и општо како персона...али после ова ми е онака N.1 за најголемото ѓубре што се појавило во светот на фудбалот последниве години.

Милион посто сум сигурен дека и Меси има вакви клаузули за дополнителни пари во договорот, плус го продолжи договорот 31 пат у задњи 5 години, менува тренери кога сака, затоа нема за што да се жали. :D

Ова е ради данокот во клаузулата со кој шпанските клубови се штиттат од странските. Ако е странски клуб купувач мора да плати данок на цената од клаузулата. Не е првпат ова сценарио, се сеќавате на Хави Мартинез и Ерера и нивните саги со Баерн и Јунајтед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom