Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Едно лаичко питање.
Ако Вардар го мине Копенхаген ќе има сигурно место во Лига Европа, во случај да не го добие следниот противник и оди во ЛШ?

Да да 100% има обезбедено најмалце место во групите во Лига Европа ако го помини Копенхаген.

Da, sigurno mesto vo grupnata Faza na Liga Evropa.
Да се надеваме дека е така, но нели во претходните години требаше да се игра и таму плеј-оф доколку се испадне од плеј-оф на ЛШ.. Има некоја промена на правилата? Сакам само да сум сигурен

Да се надеваме дека е така, но нели во претходните години требаше да се игра и таму плеј-оф доколку се испадне од плеј-оф на ЛШ.. Има некоја промена на правилата? Сакам само да сум сигурен
Сигурно брат, не се секирај.

Едно лаичко питање.
Ако Вардар го мине Копенхаген ќе има сигурно место во Лига Европа, во случај да не го добие следниот противник и оди во ЛШ?
Да така е.
Инаку за натпреваров ,некој да понудеше 1 - 0 ќе бев пресреќен,вака со оглед на шансите требаше бар два.
Се надевам нема да ни се удри од глава слабата реализација.
Гачевски одличен,таа со глава што ја фати маестрална парада,во 90 минута исто,веројатно чист гол спаси.
За Боби и Новак капа доле,секој дуел максимално пожртвувани,бековите исто Хамба покажа нешто од лани,имаше неколку глупи фаули кои ќе му ги простиме.Спиро машина,Фелипе ми изгледаше некако споро денес доста лоши одлуки правеше,крилата доста помагаа во одбрана тоа е добра работа,удвојуваа сосем солидно. За Балотели што да кажам,изгина,20 километри претрча,добри продори правеше,голот права бомба,инстинкт на прав голгетер.
Кај Копенхаген се покажа тоа што мислев и пред утакмица,слаби се по земја немаат добра креација на нападите,се тоа што го правеа беше јалово.Форсираат скок игра,корпулентни се и ќе мора од тоа да се пазиме на реваншот
Затоа не ни требаат глупави фаули од страничните позиции,добро уфрлаат и од двете страни.
Уф,добро ни дојде оваа победа без примен гол,идеме во гости сега да ги преебеме!!

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Ako go mineme Kopenhagen, go zemame nivniot koeficient za vo playoff koj e dosta visok 33,000 nekade.. taka da vo playoff mozhi da padnime so poslabi protivnici Sheriff/Qarabag, Vitorroul/Apoel, Maribor/Hafnajfordur..
Не зема Вардар никаков коефициент.

Едино Демири ми беше под нивото. Друго, мора да се размислува на шпиц, Боарето е супер, ама повеќе ми е за крило, ем повеќе ќе полрива од било кој лево ем има слаба реализација. Којашевич е класа играч, штета што Фелипе го имаме таму, он е за во средина... ах да влезеше таа за 2:0 ....

Znaci da izgobime so kopenhagen? Sto ke ni sa desit?

Ништо не покажаа данците во Скопје. Мислам дека Вардар има златна шанса да влезе во групи во Лига Евровопа (а со големааааа среќа и во лига на шампионите). Мислам дека одбраната на Вардар ќе издржи во Копенхаген, а сигурно ќе се појават шанси за гол од контранапад

Isto ako gi pomineme sega na Kopenhagen moze da ni se padnat samo tie sto igraa denes bidejki tie bea sampioni na svoite zemji proslata sezona,nemoze da ni se padnat ovie sto igraat utre :) Taka da od nasive mozni protivnici olympiakos cska m i steaua/plzen se edni od poteskite ...

Само што искочив од работа, отварам стримот и Бало дава гол :D. Во тие , 25 минути што ги гледав, игравме одлично, посебно одбраната, Бало и Спировски. Срцето го остави на терен :cuc:. Кај можеме ние без Битолчани :icon_mrgr:.
Во Данска би излегол со 4-5-1 со Бало и Брда на крило. Мора да ја згуснеме средината, ако сакаме да им ја умртвиме играта, плус тие двајца би помагале во одбрана и брзи се на контри. Како шпиц би го играл Шиле, за да бидеме поопасни во контрите. Но секако на Седло останува да одлучи.
Како и да е, одиме таму да го завериме пласманот во следното коло.
Гази Вардаре!

Isto ako gi pomineme sega na Kopenhagen moze da ni se padnat samo tie sto igraa denes bidejki tie bea sampioni na svoite zemji proslata sezona,nemoze da ni se padnat ovie sto igraat utre :) Taka da od nasive mozni protivnici olympiakos cska m i steaua/plzen se edni od poteskite ...

Значи има дел на Шампиони и дел на другопласирани/третопласирани и четвртопласирани во шампионатите, не знам колку пати тоа треба да се објаснува?
Вардар е во шампионскоиот дел, така да ке му се падне шампион на некоја држава

Mislam deka posle ovaa utakmica Grncarov i Novak treba da imat rehabilitacija na glavata,gi ubija so dolgi topki ovie Kopenhagen,ne e mozno da se tolku bosi.Celata igra i bese koj kako dobie centarsut vo 16.Inace onaj Hov,tolku bos igrac ne sum videl do sea minuvat go kako malo dete uste mu gi pamtam kiksovite so Dinamo Zagreb u gosti..

Само што искочив од работа, отварам стримот и Бало дава гол :D. Во тие , 25 минути што ги гледав, игравме одлично, посебно одбраната, Бало и Спировски. Срцето го остави на терен :cuc:. Кај можеме ние без Битолчани :icon_mrgr:.
Во Данска би излегол со 4-5-1 со Бало и Брда на крило. Мора да ја згуснеме средината, ако сакаме да им ја умртвиме играта, плус тие двајца би помагале во одбрана и брзи се на контри. Како шпиц би го играл Шиле, за да бидеме поопасни во контрите. Но секако на Седло останува да одлучи.
Како и да е, одиме таму да го завериме пласманот во следното коло.
Гази Вардаре!

Ќе си земам право да те цитирам, пред се за пофалбите за Спировски, мислам дека еден од најлошите денеска кај нас (иако дечките одиграа одлично сите и заслуживме победа.)
Толку многу ситуации каде што требаше да префрли тежиште или да одигра брз пас...тој се што имаше на ум РОГНИ напред .. воопшто не ни крена глава да види дали има играч и тоа можеби 10 пати го стори во текот на мечот...многу загубени топки имавме поради неговите такви реакции.

Секој случај честитки, одиграа одлично сите и со нови надежи таму 0-0 може одма прифаќам :D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom