Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Хахахаа, стар еон и слободна волја на жената... хахаха
Неукост и непознавање, само чудна потреба за спасување и став дека гревот е одлика на човекот од раѓање.
Штета...
Хахахаа, стар еон и слободна волја на жената... хахаха
Неукост и непознавање, само чудна потреба за спасување и став дека гревот е одлика на човекот од раѓање.
Штета...
Филозофија на сатанизмот!
Стар или нов еон, за мене е небитна ствар....мислев на џентлменски гест од твоја страна за прашалникот што го постави, што да им правиш на жените;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Пак „Хепта“, „Хепта“....
Ти ништо не разбираш, се е страв и пуста потреба од спасување кај тебе бидејќи се чувстуваш грешен...
И нормално, потребата во името на Христос да ги навредуваш сите, бидејќи колку повеќе си богоборец толку поголема е наградата, без девици молам, тие се резервирани за дргуите од стариот еон :)

Христијанска работа ти се вели ова: бара да му се одговори... проклетиот бара знаци :)
[DOUBLEPOST=1500832551][/DOUBLEPOST]
Филозофија на сатанизмот!
Сите сатанисти... ќе треба некогаш да ми кажеш што ти значи ова „философија на сатанизмот“ (има тема за сатанизам, може таму) :)

Жените сами ми кажуваат што да им правам... христијанската жена чека што ќе и направи мажот, тоа... :)
Но тебе тоа ти е небитно, што, стар - нов еон, богови се богови, луѓето се луѓе, верувањето е посилно од знаењето и така...
Штета и за тоа...

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Велиш?..

А по чиј критериум не ја наоѓаш разликата? По твојот? И кој е тој критериум?[DOUBLEPOST=1500831698][/DOUBLEPOST]

Хепта,

ај разбирам да тераш монолог на темите за Телема или за Кроули, каде ионака никој не ве чита, ама да тераш монолог на оваа тема...:icon_lol:

Дали ве читаат по блогови или не, тоа е друга приказна, а ти држи се до темиве на кои самиот учествуваш и дај конечно, одговори што те прашуваат...аман веќе...
За да се докаже дека не се преваранти, треба да се докаже дека се во право и дека проповедаат нешто што постои, а бидејќи не можат да докажат ништо останува моето тврдење дека се шарлатани и дека опстојуваат со лажење на народот.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За да се докаже дека не се преваранти, треба да се докаже дека се во право и дека проповедаат нешто што постои, а бидејќи не можат да докажат ништо останува моето тврдење дека се шарлатани и дека опстојуваат со лажење на народот.
Кеплер, рабираш,

откако си приклучен на оваа тема (по грешка, сигурен сум...), глумиш интелектуална супериорнот во однос на оња глупине верници, попојне шо ги лажат (нели...), ама никако да видам барем грам од твојот гениј...

Е ми, оти така, разбираш?...

..... докажи дека попојте се преваранти а дека токму ти си поштениот, користејќи го твојот критериум за поштеност (читај: чесност).

Ќе мојш? Ај да те читам...

Значи, да почене: ти си чесен...По кој критеруим?

Попојте се непоштени. По кој критериум?...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер, рабираш,

откако си приклучен на оваа тема (по грешка, сигурен сум...), глумиш интелектуална супериорнот во однос на оња глупине верници, попојне шо ги лажат (нели...), ама никако да видам барем грам од твојот гениј...

Е ми, оти така, разбираш?...

Ај напни го то‘ генијот твој немерлив (чија вредност се мери со поимот „бесконечност„, ама мерено од лево од координатниот почеток...), и докажи дека попојте се преваранти а дека токму ти си поштениот, користејќи го твојот критериум за поштеност (читај: чесност).

Ќе мојш? Ај да те читам...

Значи, да почене: ти си чесен...По кој критеруим?

Попојте се непоштени. По кој критериум?...
Мики јас не наплаќам за ветер и магла, вие наплаќате, доаѓа поп да пее умрен вика дај толку пари, доаѓа на венчавка дај пари, доаѓа леб да крева дај пари....така ве учеше Исус?
Просто е како грав, јас со мојата наука и тоа што го работам генерирам некаков продукт кој им користи на луѓето и им го прави животот полесен, и за тоа си наплаќам, вие ги маткате со прикаски за госпо, па некои правила, постови и што ти не, иако ни самите немате доказ дека тоа што го проповедате постои. Книжуле како библијата може да биде интересно за на дискавери за правење на емисија со добри звучни и видео ефекти, а како доказ е неупотреблива.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Мики јас не наплаќам за ветер и магла, вие наплаќате, доаѓа поп да пее умрен вика дај толку пари, доаѓа на венчавка дај пари, доаѓа леб да крева дај пари....така ве учеше Исус?
Просто е како грав, јас со мојата наука и тоа што го работам генерирам некаков продукт кој им користи на луѓето и им го прави животот полесен, и за тоа си наплаќам, вие ги маткате со прикаски за госпо, па некои правила, постови и што ти не, иако ни самите немате доказ дека тоа што го проповедате постои. Книжуле како библијата може да биде интересно за на дискавери за правењеи на емисија со добри звучни и видео ефекти, а како доказ е неупотреблива.
Еееј, па аман бе Кеплерче, па затоа се вели ВЕРА а не наука која се базира на докази и точни податоци.
Кога науката би го докажала постоењето на Бог, тогаш религиите нема да постојат.:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Еееј, па аман бе Кеплерче, па затоа се вели ВЕРА а не наука која се базира на докази и точни податоци.
Кога науката би го докажала постоењето на Бог, тогаш религиите нема да постојат.:)
секако дека би постоеле религиите пошто не секој ја познава науката.
Религијата се базира врз незнаењето на луѓето.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Како е поставена религијата прави повеќе штета од корист, за разлика од науката.
Извини, за кој бог правиме муабет?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кеплер, разбираш,

ваков тип на „негативна исповест„ веќе практикуваат твоиве браќа по неверие; што се разликуваш од нив?

Патем кажано, не те прашав што „не правиш„ туку „што правиш„, т.е. како се огледува твојата поштеност...Или, ја нема(ш)?[DOUBLEPOST=1500844631][/DOUBLEPOST]
Просто е како грав, јас со мојата наука и тоа што го работам генерирам некаков продукт кој им користи на луѓето .
Кеплер, разбираш,

ти со твојот генератор, разбираш, вршиш неповратно трошење на Земјините ресурси и произведуваш „нешто„ кои никој не го ни барал; дај посочи ми еден историски познат настан, каде толпа луѓе излегле на плоштад и барале струја...:pos:[DOUBLEPOST=1500844702][/DOUBLEPOST]
вие ги маткате со прикаски за госпо, па некои правила, постови и што ти не, иако ни самите немате доказ дека тоа што го проповедате постои.
Докази има мал миљон и тие се веќе изнеси на форумов. Тоа што тебе те мрзиТ да бараш, тоа е саде твој проблем, разбираш...[DOUBLEPOST=1500844769][/DOUBLEPOST]
Книжуле како библијата може да биде интересно за на дискавери за правење на емисија со добри звучни и видео ефекти, а како доказ е неупотреблива.
Книжулето именувано како „Библија„ веќе е тема на истражувања, изнесени на соодветните ТВ канали, ама и тоа те мрзиТ да го видиш, разбираш...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер, разбираш,

ваков тип на „негативна исповест„ веќе практикуваат твоиве браќа по неверие; што се разликуваш од нив?

Патем кажано, не те прашав што „не правиш„ туку „што правиш„, т.е. како се огледува твојата поштеност...Или, ја нема(ш)?[DOUBLEPOST=1500844631][/DOUBLEPOST]

Кеплер, разбираш,

ти со твојот генератор, разбираш, вршиш неповратно трошење на Земјините ресурси и произведуваш „нешто„ кои никој не го ни барал; дај посочи ми еден историски познат настан, каде толпа луѓе излегле на плоштад и барале струја...:pos:[DOUBLEPOST=1500844702][/DOUBLEPOST]

Докази има мал миљон и тие се веќе изнеси на форумов. Тоа што тебе те мрзиТ да бараш, тоа е саде твој проблем, разбираш...[DOUBLEPOST=1500844769][/DOUBLEPOST]

Книжулето именувано како „Библија„ веќе е тема на истражувања, изнесени на соодветните ТВ канали, ама и тоа те мрзиТ да го видиш, разбираш...
Мики, со пушка да ги тераш денес нема да сакаат да живеат каде што нема струја, не се бламирај ....Изменето од модератор...... Струјата ти е потреба без која не може ни да се замисли денес животот, а твојава религија дури олеснување е ако ја нема, ако си против струјата тргни го кабелот и не уклучувај повеќе компјутер, светло и се останато, не ти треба ни фрижидер Исус ќе ти ја чува храната, а ние тука ќе сме раат од тебе.
Да, има докази и за твојот бог и за уште >4000 други, кој е вистинскиот?
Куранот, Ведите, Талмудот и т.н сите се доказ за одредена религија, шу прајме сеа, која е таа правилната, а кои се шарлатаните?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, со пушка да ги тераш денес нема да сакаат да живеат каде што нема струја, не се бламирај ....Изменето од модератор...... Струјата ти е потреба без која не може ни да се замисли денес животот, а твојава религија дури олеснување е ако ја нема, ако си против струјата тргни го кабелот и не уклучувај повеќе компјутер, светло и се останато, не ти треба ни фрижидер Исус ќе ти ја чува храната, а ние тука ќе сме раат од тебе.
Кеплер,

а што рече, кој е тој (за мене непознат) историски настан, во кој толпа луѓе се собрала на некој плоштад и почнала да бара струја?...

И на дебилите им е јасно дека т.н. „напредок„, во кој спаѓа и електричната енергија, се наметнати потреби, а се наметнуваат од „сивата еминенција„, т.е. од центрите кои имаат реална финансиска, полициска и воена моќ, и кои (центри) иако веќе се богати, сакаат да станат уште по богати па истите тие (центри) ни наметнуваат уште повеќе „напредок„, убедувајќи не‘ дека тоа било смислата на животот.

[DOUBLEPOST=1500912825][/DOUBLEPOST]
Да, има докази и за твојот бог и за уште >4000 други, кој е вистинскиот?

Одговори си на ова прашање, а верувам дека за тој одговор имаш доволно И КУ; дали е можно да постојат 4 000 паралелни вистини по едно и исто прашање?

Што велиТ твојот И КУ?[DOUBLEPOST=1500912900][/DOUBLEPOST]
Куранот, Ведите, Талмудот и т.н сите се доказ за одредена религија, шу прајме сеа, која е таа правилната, а кои се шарлатаните?
Правилната вистина веќе е објавена, ама нејќеш да ја видиш, а уште помалку да ја прифатиш. Према томе, проблемот е твој.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер,

а што рече, кој е тој (за мене непознат) историски настан, во кој толпа луѓе се собрала на некој плоштад и почнала да бара струја?...

И на дебилите им е јасно дека т.н. „напредок„, во кој спаѓа и електричната енергија, се наметнати потреби, а се наметнуваат од „сивата еминенција„, т.е. од центрите кои имаат реална финансиска, полициска и воена моќ, и кои (центри) иако веќе се богати, сакаат да станат уште по богати па истите тие (центри) ни наметнуваат уште повеќе „напредок„, убедувајќи не‘ дека тоа било смислата на животот.

[DOUBLEPOST=1500912825][/DOUBLEPOST]

Одговори си на ова прашање, а верувам дека за тој одговор имаш доволно И КУ; дали е можно да постојат 4 000 паралелни вистини по едно и исто прашање?

Што велиТ твојот И КУ?[DOUBLEPOST=1500912900][/DOUBLEPOST]

Правилната вистина веќе е објавена, ама нејќеш да ја видиш, а уште помалку да ја прифатиш. Према томе, проблемот е твој.
Мики, моето ајкју ми вика да верувам во тоа што го гледам, науката ми дава такво нешто, тоа што важи тука, важи и во Америка, Африка, Аустралија, еве сполајму на Никола Тесла животот последниов век е милиони пати полесен и подобар за разлика од тој кога се чекаше госпо да слези и да не опрај.
Туку, дај ти кажи ми, во која реченица ве поучи Исус да ги користите тие вражулињата од „сивата еминенција“, те молам просветли ме?
Еве гледам и скромни плати имате.
Мики, се имам дружено и со будисти и со муслимани и со католици и сите имаат своја вистина, сите веруваат во својата вистина, дај договорете се.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, моето ајкју ми вика да верувам во тоа што го гледам, науката ми дава такво нешто, тоа што важи тука, важи и во Америка, Африка, Аустралија, еве сполајму на Никола Тесла животот последниов век е милиони пати полесен и подобар за разлика од тој кога се чекаше госпо да слези и да не опрај.
.
Кеплер,

а како ти текна дека денес сме живееле полесно одколку пред 200г.? Имаш зад себе 500 годишно животно искуство, знаеш како било пред 200г. или ќе да е до твојата фантазија?...

Патем кажано, како можеш да веруваш во она кое го гледаш? Живо ме занима!

Еве на пример, гледаш дека Сонцето се „врти„ околу Земјата а веруваш дека Земјата се „врти„ околу Сонцето, иако не можеш да го видиш Земјиното „вртење„? И ќе да е до Ај КЈУ-то или до она кое некој ти го дошепнал, за да имаш во што да веруваш?...

Верните на пример, веруваат во нештата кои не ги гледаат, а не во нештата кои ги гледаат, Овој твој начин на верување е сам по себе нов начин на верување; „Гледам за да верувам„, не?...:pos:[DOUBLEPOST=1500926060][/DOUBLEPOST]
Туку, дај ти кажи ми, во која реченица ве поучи Исус да ги користите тие вражулињата од „сивата еминенција“, те молам просветли ме?
Еве гледам и скромни плати имате.
Кеплер,

то‘ се велиТ „пазарна економија„. Ако пазарот не ти ја вреднува и не ти ја плаќа професијата, тогаш остануеш клошар цел живот.

Но ти, слободно жали се...[DOUBLEPOST=1500926129][/DOUBLEPOST]
Мики, се имам дружено и со будисти и со муслимани и со католици и сите имаат своја вистина, сите веруваат во својата вистина, дај договорете се пичкаму.
Веќе ти одговорив; вистината веќе е објавена, но ти доцниш...Лоша навика, шо ќе прајш...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Кеплер,

а како ти текна дека денес сме живееле полесно одколку пред 200г.? Имаш зад себе 500 годишно животно искуство, знаеш како било пред 200г. или ќе да е до твојата фантазија?...

Патем кажано, како можеш да веруваш во она кое го гледаш? Живо ме занима!

Еве на пример, гледаш дека Сонцето се „врти„ околу Земјата а веруваш дека Земјата се „врти„ околу Сонцето, иако не можеш да го видиш Земјиното „вртење„? И ќе да е до Ај КЈУ-то или до она кое некој ти го дошепнал, за да имаш во што да веруваш?...

Верните на пример, веруваат во нештата кои не ги гледаат, а не во нештата кои ги гледаат, Овој твој начин на верување е сам по себе нов начин на верување; „Гледам за да верувам„, не?...:pos:[DOUBLEPOST=1500926060][/DOUBLEPOST]

Кеплер,

то‘ се велиТ „пазарна економија„. Ако пазарот не ти ја вреднува и не ти ја плаќа професијата, тогаш остануеш клошар цел живот.

Но ти, слободно жали се...
Мики, јас пак ќе те прашам, каде пиша Исус дека ти може да ги користиш вражулињата на „сивата еминенција“?
Да, се живее полесно и подобро, пред 5 века се умирало од сипаници, туберколоза, висока температура и тоа квалитетно, денес таквите работи не претставуваат воопшто страв дека може да скинеш конци благодарение на науката и медицината, пред 5 века од село до град да стигнеш требало да се пешачи со денови, денес за неколку саати благодарение на науката се стига од континент на континент и да не набројувам...
За вртењето на Земјата околу својата оска, околу сонцето и слично имаш докази преку експерименти, слики од вселената на нашата планета, на останатите планети, ГНСС системи кои денес се и очи и уши, па кај сакаш може да стигнеш со нивната навигација и се благодарение на пресветлата наука.
За разлика од сите овие работи ти и твојата религија нудите едно „слушај што ти кажуваме, не гледај што правиме“, „верувај, постои, еден ден ќе се појави“ и еве заебавте стотици генерации да умрат чекајќи и ништо не се појави, ништо не се смени и многу веројатно не стигнаа ни тој замислениот живот после смртта да го видат, туку завршија како храна за црвите.
Туку шу прајме со вашиов нелегален бизнис, не плаќате данок, лапате дебели пари, користите нешто што го осудувате, накратко правите се обратно од тоа што проповедате.[DOUBLEPOST=1500926761][/DOUBLEPOST]Да верувам во тоа што го гледам, не збориме за буквално се што гледам, туку и тоа што може да го измерам со инструменти направени од човекот по законите на физиката, хемијата, математиката и т.н. Ете науката си наоѓа начин за да го докаже и покаже тоа што го тврди, за разлика од тоа вие уште не најдовте никаков начин да го докажете и покажете присуството на госпо.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, јас пак ќе те прашам, каде пиша Исус дека ти може да ги користиш вражулињата на „сивата еминенција“?
.
Кеплер,

напни го то‘ Ај КЈУ-то и постави саглам прашање, за да добиеш саглам одговор.

Патем кажано, на погрешно прашање, се дава погрешен одговор.[DOUBLEPOST=1500928186][/DOUBLEPOST]
Да, се живее полесно и подобро, пред 5 века се умирало од сипаници, туберколоза, висока температура и тоа квалитетно, денес таквите работи не претставуваат воопшто страв дека може да скинеш конци благодарение на науката и медицината, пред 5 века од село до град да стигнеш требало да се пешачи со денови, денес за неколку саати благодарение на науката се стига од континент на континент и да не набројувам...
Кеплер,

намали од фантазирањето. Јасно ми е дека не си живеел пред 500г. и дека абер немаш како изгледал Светот и животот во тие минати времиња.[DOUBLEPOST=1500928288][/DOUBLEPOST]
За вртењето на Земјата околу својата оска, околу сонцето и слично имаш докази преку експерименти, слики од вселената на нашата планета, на останатите планети, ГНСС системи кои денес се и очи и уши, па кај сакаш може да стигнеш со нивната навигација и се благодарение на пресветлата наука.
.
И шо рече, веруваш дека Земјата се „врти„ околу Сонцето, иако за твоето око е видливо дека Сонцето се „врти„ околу Земјата?

Шо?...Толку од твоето верување во очигледните нешта? Шо е работа‘а, брзо мењаш мислења?...[DOUBLEPOST=1500928412][/DOUBLEPOST]
Туку шу прајме со вашиов нелегален бизнис, не плаќате данок, лапате дебели пари, користите нешто што го осудувате, накратко правите се обратно од тоа што проповедате.
Наведи кои световни закони ги крши Црквата. Не знаеш, нели?...[DOUBLEPOST=1500928665][/DOUBLEPOST]
Туку шу прајме со вашиов нелегален бизнис, не плаќате данок, лапате дебели пари, користите нешто што го осудувате, накратко правите се обратно од тоа што проповедате.[DOUBLEPOST=1500926761][/DOUBLEPOST]Да верувам во тоа што го гледам, не збориме за буквално се што гледам, туку и тоа што може да го измерам со инструменти направени од човекот по законите на физиката, хемијата, математиката и т.н. Ете науката си наоѓа начин за да го докаже и покаже тоа што го тврди, за разлика од тоа вие уште не најдовте никаков начин да го докажете и покажете присуството на госпо.
Кеплер,

алал да ти е: само ти верувај во нештата кои ги гледаш, а на верните подавај им м**а за бубрези дека верувале во нештата кои не ги гледаат и за кои (нешта) немале докази, иако доказите веќе се познати и објавени.

Се чини дека Светот поминува крај тебе а ти ништо не заприметуваш, а што е надвор од твоето верување во видливите нешта...мислим.

За секој случај, види што значи „вер(б)а„:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Вера

Kajgana Shop

На врв Bottom