На кој најде да му објаснуваш..на сендвичите?..тие не разбираат дека во Грција и Бугарија живее ист таков народ и политичари како нив сендвичари што веруваат во националистички глупости и се замараат со историја..затоа и нивните држави се во тешки гомна во поглед на економијата и долговите,и кај нив понормалните што се во можности масовно се иселуваат накај Германија/Шведска/Данска.
Не треба да си болен прост,треба да си страшно ретардиран да се занимаваш со историја додека во опкружувањето немаш никаков простор за напредок и можност за бизнис....ама само сиромашен народ можиш да го контролираш..чоек што зема 800-1000+ евра во наша средина неможиш да му продаваш глупости со историја,политика и свет..ама на чоек што зема 200-300 евра можиш да го лажиш со тиранска платформа и двојазичност дека нешто посебно ќе му смени во животот..
Мене на пример ме заболи за договори со Бугарија,Грција,Албанија и кој било да е..што е до мене нека не земат слободно Бугарија и нека ни дадат бесплатно пасоши за да можиме и ние да ги користиме придобивките од Европската унија.