Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нема врска со љутење и сл, ти преку мене го бапаѓаш него, следно е тој во ист манир да врати, шо муабет после тоа освен плукање?[DOUBLEPOST=1500460155][/DOUBLEPOST]

А кој споменици си ги, и/или би ги плукнал?
Сериозно.
Не е битно тоа, битно не се наши туѓи се. А за историја не ми се збори мене, случаите на СЈО поинтересни ми се.

V

viktora

Гостин
Официални разговори на тема Македониja е немало. Не знам коj те е излажал. Прашаj домакините, зашто представници от РМ не са били поканети.
Што е нормално???Дај боже еден ден Путин и Ердоган да седнат и тема да им е Бугарија па да те видам дали тогаш ќе биде нормално или ненормално.

И што да ги прашам представниците од РМ?Треба некој да ги покани или сами требаа да отидат?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што е нормално???Дај боже еден ден Путин и Ердоган да седнат и тема да им е Бугарија па да те видам дали тогаш ќе биде нормално или ненормално.
Па преди неколко години декември месец седнаха и зборуваха точно на таа тема истите лица, но не е потребно да се прават истерии.
И да повториме, официална тема на средбата во Солун не е била РМ.
И што да ги прашам представниците од РМ?Треба некој да ги покани или сами требаа да отидат?
Треба да бидат поканети естествено.Не може да идат без покана,а поканата се прави от државата домакин.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Само ретардиран болен прост народ може да се замара со Историја додека тоне во гомна.
А не ви пречи тоа што нацистите ви ги ебавале бабите во 2ра светска кога одите Германија во МекДоналдс да работите?
Цел свет зло видел од Германците во 2ра, па пак сега сите се тепаат Германија да заминат. Само тешки ретарди може да се замараат со нешто што поминало пред 100 150 години. Ебаве умоболните.
На кој најде да му објаснуваш..на сендвичите?..тие не разбираат дека во Грција и Бугарија живее ист таков народ и политичари како нив сендвичари што веруваат во националистички глупости и се замараат со историја..затоа и нивните држави се во тешки гомна во поглед на економијата и долговите,и кај нив понормалните што се во можности масовно се иселуваат накај Германија/Шведска/Данска.

Не треба да си болен прост,треба да си страшно ретардиран да се занимаваш со историја додека во опкружувањето немаш никаков простор за напредок и можност за бизнис....ама само сиромашен народ можиш да го контролираш..чоек што зема 800-1000+ евра во наша средина неможиш да му продаваш глупости со историја,политика и свет..ама на чоек што зема 200-300 евра можиш да го лажиш со тиранска платформа и двојазичност дека нешто посебно ќе му смени во животот..

Мене на пример ме заболи за договори со Бугарија,Грција,Албанија и кој било да е..што е до мене нека не земат слободно Бугарија и нека ни дадат бесплатно пасоши за да можиме и ние да ги користиме придобивките од Европската унија.

V

viktora

Гостин
Па преди неколко години декември месец седнаха и зборуваха точно на таа тема истите лица, но не е потребно да се прават истерии.
И да повториме, официална тема на средбата во Солун не е била РМ.

Треба да бидат поканети естествено.Не може да идат без покана,а поканата се прави от државата домакин.
Сега кого да прашам државата домаќин или некој од РМ?

И дали е нормално Путин и Ердоган еден ден да седнат и тема да им е Бугарија?Како ќе реагира официјална Софија?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не е битно тоа, битно не се наши туѓи се. А за историја не ми се збори мене, случаите на СЈО поинтересни ми се.
Мислиш дефокусирам?

Ете за случаите на СЈО, дали мислиш дека покажа објективност, има силна меѓународна поддршка, за што ама?
Секој кој се огрешил посебно со народни пари, корипција и сл треба да си понесе одговорност. Ич qr не ме боли од која партија е. Ако сакаме да иаме држава во права смисла на зборот.
Вака само сме им магаре, ништо друго.
Штета е што сите глупирања од сега одат директно на конто на САД и ЕУ. Во прилог на постоечкиот наратив "ете странците..."

Инаку баш ме интересира кои се тие туѓи споменици според тебе?

V

viktora

Гостин
На кој најде да му објаснуваш..на сендвичите?..тие не разбираат дека во Грција и Бугарија живее ист таков народ и политичари како нив сендвичари што веруваат во националистички глупости и се замараат со историја..затоа и нивните држави се во тешки гомна во поглед на економијата и долговите,и кај нив понормалните што се во можности масовно се иселуваат накај Германија/Шведска/Данска.

Не треба да си болен прост,треба да си страшно ретардиран да се занимаваш со историја додека во опкружувањето немаш никаков простор за напредок и можност за бизнис....ама само сиромашен народ можиш да го контролираш..чоек што зема 800-1000+ евра во наша средина неможиш да му продаваш глупости со историја,политика и свет..ама на чоек што зема 200-300 евра можиш да го лажиш со тиранска платформа и двојазичност дека нешто посебно ќе му смени во животот..

Мене на пример ме заболи за договори со Бугарија,Грција,Албанија и кој било да е..што е до мене нека не земат слободно Бугарија и нека ни дадат бесплатно пасоши за да можиме и ние да ги користиме придобивките од Европската унија.
Од Битола си така?А што ако Битола падне под Илирида?Кур мој што ќе ги осетиш придобивките од ЕУ :pos:

И грците земаат плата над 800€ ама пак се замараат со историја.Да направиш пари потребен ти е мозок.А не ЕУ.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ни извинување, ни не извинување ќе ја промени историјата таква каква што е.
И јас така велам, шо ги е..име, ако сакаат да се гнаси нека си се. Ние си знаема кои се и шо правеа овде и како се боревме, ги победивме и протеравме. Таа историја не може да се промени.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Од Битола си така?А што ако Битола падне под Илирида?Кур мој што ќе ги осетиш придобивките од ЕУ :pos:
После Двојче и Илирида изгледа како чекор напред за Битола.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

И грците земаат плата над 800€ ама пак се замараат со историја.Да направиш пари потребен ти е мозок.А не ЕУ.
Јас сум од Битола и овде се сите натписи двојазични - Македонски и грчки, малце има албанци и речиси и не се слуша албански јазик али затоа на пазар и по продавници речиси сите знаат грчки и се разбираат со грци кои секојдневно идат овде да пазаруваат.
Јас имам веќе спремено грчко знаме за секој случај.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Во Грција 800 евра плата е како 20.000 денари кај нас..таму доволно е тоа што не смееш да возиш дизел возило ако не си регистриран земјоделец,стандардот е значително повисок спрема нашиот и имаат 21% данок на секој продукт...Грците што идат во Битола вака што сум во контакт мајката си караат што живеат таму и сите сакаат да бегаат...воопшто не се националисти какви што ги прикажуваат овде туку нивните политичари се исти како нашите па ги злоупотребуваат.

И Битола го виде ќарот многу од Фиром искрено..убедливо најзапустен град ,слепо црево...и 1997 со Тат аферата и 2009 со Шведската Млекара.и денес со загадувањето од Рек за олигарси како Камчев и Циле да се крмачат...до коска не уништија..ама ти си сендвич чоек,џабе ти објаснувам кога пак истите дпмнеовски методи ќе ми ги употребиш во реплицирањето...

Како прво да не беше сендвич ќе знаеше дека Албанија е во Нато и не смее да ги менува границите,како второ ќе знаеше дека Албанците по природен процес ќе си станат мнозинство во Фиром и не му е потребна никаква поделба за да лапнат нешто туку природно со правење деца ќе не надвладеат..ама во штабот ви тресат глупости па примитивен чоек ги голта тие работи

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ги гледам пожарите во Црна Гора, Хрватска, Босна...сега поплавава во Грција. И сите други непогоди што ги зафаќаат овие смешни балкански државички. Како тоа се' потсеќа на нашите лански сцени од Стајковци кога и ние се истакнавме во вистинско светло. Политичарите први се за да бљујат национализам, да се пљукаат преку ограда со соседите и да возат вакви идиоти ко нашиве вморони, да ги лажат ко мали деца, а кога ќе се појави некое силно невреме, пожар - е тогаш, нема авиони, нема камиони за гасење, нема персонал во службите, нема нафта за возилата. Онаа Колинда само знае да иде да се слика во некои пригоди за почит на домобраните, да се кошка со Србија, а не може три пожари да стаи под контрола. И место да соработуваат со соседните земји во справување со стихиите - све е тоа „к** ме боли, нивни проблем!“. Доволно им е на вмороните да видат како Вучич глумел како спасуе некое дете или паторот како цела минута ќе глуми пред камери дека чисти кал и тој за нив е бог, а тоа што испокрал милијарда со која можело да се направи инфраструктура и да се одржува истата и такви непогоди би се решавале многу полесно - тоа е вон домет на интелектот.

Очигледно е дека ти не можеш да напраиш, пошо го немаш истиот. Колку Германија се замара со историја и колкави плати има? Кои ти се овие ретардирани споредби? За тебе као 800 евра се „најмногу пари на свет“....можеби до толку знаеш да броиш - најверојатно е тоа.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сега кого да прашам државата домаќин или некој од РМ?
За трет пат - државата домакин. Средбата беше во Солун. Тоест прашаj грците.
И дали е нормално Путин и Ердоган еден ден да седнат и тема да им е Бугарија?Како ќе реагира официјална Софија?
Па тоа го видовме веке кажав. Како реагира Софиja, сам можеш да провериш. Не можеш да правиш скандали со тоа,дека некоj се сретнал со некого, па дури и да разправали за тебе. Но можеш да седнеш на задните си делови и да работиш.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мислиш дефокусирам?

Ете за случаите на СЈО, дали мислиш дека покажа објективност, има силна меѓународна поддршка, за што ама?
Секој кој се огрешил посебно со народни пари, корипција и сл треба да си понесе одговорност. Ич qr не ме боли од која партија е. Ако сакаме да иаме држава во права смисла на зборот.
Вака само сме им магаре, ништо друго.
Штета е што сите глупирања од сега одат директно на конто на САД и ЕУ. Во прилог на постоечкиот наратив "ете странците..."

Инаку баш ме интересира кои се тие туѓи споменици според тебе?
СЈО си води случаи за снимките што им ги дадоа, досега во рокот што го имаа тие 18 обвиненија се доволни да однесат во затвор неколку високи функционери на вмро. Јас се надевам дека уште случаи ќе се отворат бидејќи лично не сум задоволен само со овие 18.
Другите криминални активности требаше Зврле да си ги брка ако ги имало, докази нека бара нека апси. Сега му се ближи крајот па касно е, ама имаше време досега, зошто не направил не знам. Сега да се вадиме со тоа абе сите треба да лежат не оди, бидејќи едните можеа веќе да излежат казни, 10 години беа опозиција.

Јас ги плукам спомениците на Тодор Александров, Филип Втори, Воинот на коњ, Ќосето.

V

viktora

Гостин
Јас сум од Битола и овде се сите натписи двојазични - Македонски и грчки, малце има албанци и речиси и не се слуша албански јазик али затоа на пазар и по продавници речиси сите знаат грчки и се разбираат со грци кои секојдневно идат овде да пазаруваат.
Јас имам веќе спремено грчко знаме за секој случај.
Грчкиот официјален е или задолжителен или самите трговци по сопствена желба го изучиле?
И јас кога ќе отидам во Грција добар дел ми се обраќаат на македонски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom