Фан Клуб: Интер

Прво, не смеам да очекувам да се разбереме кога не ме цитираш.
Али ќе продолжам со дискусија.

Примеров твој, вака со сите овие хипотези и претпоставки држи место да, не во реални услови не. Зошто? Затоа што еве пример Перишич си оди, Кондо можда и тој, кој би се бунел на тројно поголемата плата на соиграчот кој е трипати подобар од сите други во тимот.
Па види еве прв тим од (еве на пример до пред некоја година) ПСЖ, колку земаше плата ибра колку последнорангираниот... :)

Ако некој мисли дека баш тој заслужува висока плата, бујрум, направи драстична разлика, биди моторот, али се' досега што имаме изгледа као да им треба "месија" меѓу нив.

Не знам точно која цифра ја имаме на располагање за трошење моментално, но доколку тоа е пр. до 100, секако можеме да направине нешто.

А кога сме кај Икарди, не сме приморани да му бараме конкуренција која би го принудила на реакции кои ти ги спомена, туку фидер, фудбалер кој ќе го храни, фудбалер кој ќе ора и ќе гради игра.

Мое гледиште!
Убаво се тоа ама ај појасни како ќе ги примамиш Ди Мариа и Видал да дојдат во моменталниов Интер. Само со плата? Еве ти уште еден хипотетички пример со друг клуб кој те пресретнува во идејата да го потпишеш Санчез (пример Јувентус) и му нуди идентични услови плус место во екипа што ќе игра во ЛШ оваа година. И ти го лапнуваат пред нос.

Реалноста е дека не сме атрактивен тим за носење на ѕвезди. Незначи дека можеби нема да договорат некој класа играч до крај на преоден рок, само тој процес ќе биде скап и долготраен.

Тоа ми е поентата што толку лесно поминува покрај тебе. Ѕвезди сите сакаме да донесат ама не се носат лесно. Битно не се пропушта прилика да се плука по управата која е нецела година тука и која наследи еден просечен играчки кадар и празна каса.

Убаво се тоа ама ај појасни како ќе ги примамиш Ди Мариа и Видал да дојдат во моменталниов Интер. Само со плата? Еве ти уште еден хипотетички пример со друг клуб кој те пресретнува во идејата да го потпишеш Санчез (пример Јувентус) и му нуди идентични услови плус место во екипа што ќе игра во ЛШ оваа година. И ти го лапнуваат пред нос.

Реалноста е дека не сме атрактивен тим за носење на ѕвезди. Незначи дека можеби нема да договорат некој класа играч до крај на преоден рок, само тој процес ќе биде скап и долготраен.

Тоа ми е поентата што толку лесно поминува покрај тебе. Ѕвезди сите сакаме да донесат ама не се носат лесно. Битно не се пропушта прилика да се плука по управата која е нецела година тука и која наследи еден просечен играчки кадар и празна каса.

Затоа реков, ме интересира колкава бројка од сретства имаме на располагање моментално за трошење, има еден мал милион солидни фудбалери кои би прифатиле да дојдат за добра пара. Е сега ако ги примамуваме со 2 милиони од сезона јебига, нормално дека не смееме да очекуваме ништо.

Пак ќе кажам, сигурен сум дека има реални шанси да се договориме со врвен фудбалер, е сега колку ќе се договориме со тимот тоа е друго прашање. Не се Ди Мариа и Видал единствени, а иако верувам дека и со нив се солидни шансите.

Има многу примери каде што врвни фудбалери од добар клуб и лига преминаа во далеку послаба конкуренција за добра плата. Фалкао - Монако, Ето - Анжи, Лавеци, ова само пример, не.ми текнува а има и подобри примери.

И колку што знам во случајот со Ди Марија ја подмачкавме со фудбалерот, остануваше со тимот, и шо бидна не знам.

Видал пред месец дена имаше изјави за Алексис дека му е време да оди во поголем клуб (и лично му има кажано) каде што ќе се бори за ЛШ и ќе игра со најдобрите така да чудо треба да се деси Видал да премине во Интер а притоа советувајќи го Алексис да оди во подобар клуб, а тој чекор назад да направи. :D

Дури и да има случајно несогласувања со Анчелоти (нешто што не верувам и воопшто нема шпекулации за тоа), пак тука се тимови како Јунајтед и Челзи кои одма би го собрале.

Мислам дека повеќе за Наинголан пробуваат вашите зашто е по остварлива опција, но читам деновиве дека ќе останел па ќе видиме. Како и да е мислам дека имате добра средина со Гаљардини, Жоао Марио и Борха Валеро за почеток каде што цел ќе биде топ 4. Не заборавајте дека не играте во Европа така да еднаш неделно ќе имате натпревари. Кандрева си е ок и ќе си игра добро во таа 3-5-2 формација или 3-6-1 како и со Далберт по левата страна. Кеита Балде исто има голем потенцијал така да големи се шансите топ4 да завршите. Спалети треба нов тимски дух да воведе и ќе се опраат работите колку толку. Борха Валеро е добар играч и ќе ви помогне во Сериа А барем целта да ја остварите, сеа за понатаму во ЛШ ќе треба нешо ново наредното лето секако и тој старее. Муриљо ми се допаѓаше првата сезона, нешто како Лусио ме потсеќаше :D, иако малку како да нема памет, но да ја врати формата под Спалети ќе биде огромна помош исто. па така првин целта остварете ја па наредното лето купувајте го светот :icon_mrgr:

4 нови играчи бара кељавиот покрај Балде. Штопер, екстра класа везњак, крило и лев бек (Далберт).

Пак ќе кажам, сигурен сум дека има реални шанси да се договориме со врвен фудбалер, е сега колку ќе се договориме со тимот тоа е друго прашање. Не се Ди Мариа и Видал единствени, а иако верувам дека и со нив се солидни шансите.
Гледаш сам се заглавуваш со коментариве, прво викаш дека треба да се убиеме ако не ги донесат Ди Мариа или Видал, после викаш дека не се единствени. Па тоа бе синко, точно, не се единствени.

Ќе се донесат играчи што тренерот ги бара и кои се во рамки на можностите. Ќе се преплати по некој талент (Габигол?), некој ќе го земеме евтино а ќе се наметне како лидер (Валеро?), некој тотално неочекувано ќе експлодира (Пинамонти?), а некој ќе биде флоп на сезоната (Шкринар?). И тоа ти е фудбал. Мислиш другите екипи не поминуваат низ вакви трансфери? Мислиш дека ако Милан го купил светот по дифолт ќе догураат до ЛШ?

На крај на сезоната ќе ја оценуваме трансфер политиката на клубот, ќе си се цитираме со постови од пред сто години, ќе се тапшаме во гради колку сме видовити, кој бил во право и слично. Сега можеме само да нагаѓаме што како ќе се случува.

Јас пак ќе кажам, оваа година сум оптимист повеќе од било кога само поради фактот што работите почнаа да се средуваат зад сцената. Најбитно од се за прв пат имаме сериозен тренер после Мурињо. Значи оваа сезона тренерот и спортскиот директор ќе го градат тимот. Нема веќе шугар деди од типот на Тохир и Морати да им одлучува кое бразилче да го купат, кој да игра а кој да кити елки. Имаме добра основа, темели, од моменталнив ростер да изградиме балансиран тим налик тој на Наполи со паметни засилувања. Немора да сплешуваат кеш само за да се задоволат гладните фанови.

Не, не се заглавив, пошо кога реков дека не се единствени, мислев не се единствени од тој ранг има и други звучни имиња на пазарот.

Не барај сеа конкретно да ти наведам кој би дошол, можиме само празно да си полемизираме до сабајле, но со парите наменети за Ди Марија сигурно можеме да најдеме горе-долу сличен профил на фудбалер кој во однос на досегашниве на таа позиција е најмалце трипати подобар.

Се ти е убаво напишано, верувај уживав, али пак ти гарантирам дека можеме многу повеќе од Валеро, Габигол, Шкринар, пошо таков и бараме а кукаме дека не ни се нафаќаат пошто не сме атрактивни.
Точно, не сме атрактивни но затоа во 300 коментари погоре ти кажав дека то не мора за нас да биди апсолутна вистина, можеме да имаме фудбалер кој ќе прави драстична разлика на теренот.

Ох, да не те(ве) напињам... твоите! (y)
Озбилно бе. :D Ниеден играч не ти се свиѓа да го ебам, дај да видиме што мислиш ти, кој треба да се пазари, како треба да изгледа тимот, дај малце... :icon_mrgr:

Озбилно бе. :D Ниеден играч не ти се свиѓа да го ебам, дај да видиме што мислиш ти, кој треба да се пазари, како треба да изгледа тимот, дај малце... :icon_mrgr:

Икарди и Ханда би ги зациментирал, Дамбро, Нага, Сантон би ги убил, Перишич можда би уживал да го гледам прва само ако сум во можност да го потпомогнам со некој како Наинголан, Ди Мариа,Видал (или било кој од тој калибар) пошо мислам дека отсечен би бил и не би играл во полн капацитет (иако мислам дека не е фудбалер кој прави разлика а одигра и многу добри утакмици). А за другиве што ги донесовме немам став, недоволно познати и видени.
Перишич> Марио според тоа што го покажаа и колку придонесоа, според мене.
*во глобала.[DOUBLEPOST=1500322402][/DOUBLEPOST]
Се пази да не каже нешто па да го цитираш во 2023 година. Голем кур ебате, дискутираме. Кажи си што мислиш, немора да бидеш во право. :icon_lol:

Хаха ме здрви браво! (y)[DOUBLEPOST=1500323066][/DOUBLEPOST]А Броз само на апелација/врховен максимум со отказ ако се извлечи
:uzi:

Последно уредено:
Ако планираат Кандрева да го играат десен бек тогаш имаат бел бумбар,бидејќи чоекот посекако го измисли фудбалот за сите бекој во екипата,и таман да ангажираат едно квалитетно крило/напаѓач плус Балде и можи да почни сезоната..само не знам што играч е онај Далберт(го има некој гледано?).бидејќи на Јутуб ми делува како да не е ништо посебно..просечен ѓуптин што ора по левата страна и то е то..ама би требало за Нагатомо и Ди Амбросио да го измисли фудбалот..нека дојди првин па после ќе судиме.

Ханданович

Кандрева/Ансалди----Миранда/Муриљо----Шкриниар----Далберт?/Ди Амбросио

----Гаљардини/Брозович---------Кондогбија/Валеро

Ново крило?/Габриел--------Жо Марио------------Кеита Балде?

------------------------Икарди/Едер/Пињамоти---------------------------

Фалат тука многу играчи и покрај прашалниците за тие што евентуално треба да дојдат..не знам што чекаат овие од управата ама ете 20-ти јули дојде и ништо немаат купено..а 4 играчи најмалце требаат...и овај Кеита не знам што играч е..секогаш најдобриот играч од ебаните Лацио го купваат нашите и пак во меѓусебниот ќе ни шибнат 3 гола и ќе завршат пред нас во табелата да се мочам во умрениот тим што навиваме

Пред 2-3 недели цел ремонт на тимов правевте со 3-4 екстра засилувања, сеа кандрева десен бек да играл и можело да почне сезоната :facepalm:

Пред 2-3 недели цел ремонт на тимов правевте со 3-4 екстра засилувања, сеа кандрева десен бек да играл и можело да почне сезоната :facepalm:
Ако по претпоставка ги земат Кеита,Далберт и едно квалитетно крило/напаѓач..добро напишав прочитај уште еднаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom