Вашиот омилен појадок

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.470
Кај спортистите перформансите се број 1, не здравјето.
:D
Се зезам малце, пошо кога спомнавте калории одма ми текна на Фелпс и сликата што јаде ликот за доручек. :ROFLMAO:

Инаку не си играјте со Хроно диетата, во право е Псај, деновиве имаше доста емисии за неа по телевизииве и башка многу доктори се изјаснија дека не ја одобруваат, нарочито на долг рок. Многу пациенти со оштетен панкреас, со дијабет и слични проблеми.

Не мора да се мавате од земја премногу, спортувајте повеќе и хранете се здраво и тоа е тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
:D
Се зезам малце, пошо кога спомнавте калории одма ми текна на Фелпс и сликата што јаде ликот за доручек. :ROFLMAO:

Инаку не си играјте со Хроно диетата, во право е Псај, деновиве имаше доста емисии за неа по телевизииве и башка многу доктори се изјаснија дека не ја одобруваат, нарочито на долг рок. Многу пациенти со оштетен панкреас, со дијабет и слични проблеми.

Не мора да се мавате од земја премногу, спортувајте повеќе и хранете се здраво и тоа е тоа.
Hahahah nee ot mesoto, diebet se dobiva od genetika, od stres, i od mn faktori, nema vrska mesoto

Z

zmej gorjanin

Гостин
Imav eden drugar koj se prosvetli koga stana vegetarijanec i sea e raat od sve, oslabe stana kako stap za cukanje orevi i probuva da gi uveri i drugite vo toa deka e super, da im zbori sto kako da jadat, da ti se potsmeva na nesto ako naracas so meso ko da si glup i niso ne znaes ke se isporazboles i kaj i da e ke umres.
I ne trebaat fakti takvi gluposti da demantira covek, treba sve da se jade za da funkcionira teloto samo da ne se preteruva.
Прва работа кога ќе станеш вегетаријанец е тоа што ќе накачиш килограми пошто ќе удриш маосвно на тестенини(Порано кога конзумирав месо не јадев леб, на пример доволно ми било пола кило - кило стек). 2+ години немам пробано ниту месо, ниту јајца, а дека се осеќам полошо не се осеќам сигурно поради тоа дека не јадам месо, а генерално и благо не јадам, со ретки исклучоци, само лебот(бел леб) и кашкавалот ме јебат од "нездрава" храна.

M

MD_

Гостин
Може многу лесно. Јатките не ги заборавај, и семињата. 100 грама на ден јадам во просек, + масла користам. 20мл масло е 200 калории, и јатките 500 ете ти 700 калории само од додатоци.

Дали споротува или не не прави разлика.

Не верувам дека некој може да се припреми и заврши 5 ајронмен-а во 1 недела а да не користи ништо друго освен храна од растително потекло.
Сигурно се клука со шеќери до максимум во вид на енергетски гелови и сл

Значи случајно, откако почнале со хроно диета, која е low carb болниците се наполниле со луѓе кои имаат проблем со панкреас така? рофл, кип гоин!
Е тука веќе се согласувам дека low carb e ризична работа, може лесно да си направиш и хормонален дисбаланс без истите.

Затоа и мислам дека треба да се јаде се што не е дополнително обработени и клукано со разни хемикалии, конзерванси, бои и сл глупости. Компири, ориз, овес па и млеко/месо од домашно потекло не верувам дека се штетни ако се конзумираат во умерени количини

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Прва работа кога ќе станеш вегетаријанец е тоа што ќе накачиш килограми пошто ќе удриш маосвно на тестенини(Порано кога конзумирав месо не јадев леб, на пример доволно ми било пола кило - кило стек). 2+ години немам пробано ниту месо, ниту јајца, а дека се осеќам полошо не се осеќам сигурно поради тоа дека не јадам месо, а генерално и благо не јадам, со ретки исклучоци, само лебот(бел леб) и кашкавалот ме јебат од "нездрава" храна.
Не сум сигурен дали тролаш, али сеедно. Ако не се осеќаш добро на оваа диета, тогаш можно е да,

Си слабокрвен - б12 суплементација и фолна (активни)

Да внесуваш премалце калории

Да ти паѓа притисок/шеќер од премалку калории

Провери ги овие 3 работи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Значи случајно, откако почнале со хроно диета, која е low carb болниците се наполниле со луѓе кои имаат проблем со панкреас така? рофл, кип гоин!
@Ilumious тој јавниот апел го има ли на некој „портал“, социјален медиум... го имало ли на телевизија? Како го дале тој апел? Зошто во 2017 тој јавен апел не е распространет на интернет? Аааа ми текна @Psyside нели моќна беше меснава индустрија, изглеа они го кријат за да се продолжи да се јаде месо :S:S:S

Нема везе, @Psyside да не се повторувам, ти кажав како стојат работите, не може таков заклучок да се донесе од оваа вест, која ниту е статистички поткрепена, нит ништо.
И што правиме ако 50к луѓе од Македонија се на хроно, и 83 од нив завршиле во болница?
Дај ти се молам, ти реков не ми троши време.

Последно уредено:
M

MD_

Гостин
Hahahah nee ot mesoto, diebet se dobiva od genetika, od stres, i od mn faktori, nema vrska mesoto
90% од луѓето што имаат дијабетис биле физички неактивни и имале вишок на телесна тежина

Од друга страна имаш еден куп бодибилдери што секојдневно јадат месо и млечни производи па се здрави како дрен :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Не верувам дека некој може да се припреми и заврши 5 ајронмен-а во 1 недела а да не користи ништо друго освен храна од растително потекло.
Сигурно се клука со шеќери до максимум во вид на енергетски гелови и сл

Е тука веќе се согласувам дека low carb e ризична работа, може лесно да си направиш и хормонален дисбаланс без истите.

Затоа и мислам дека треба да се јаде се што не е дополнително обработени и клукано со разни хемикалии, конзерванси, бои и сл глупости. Компири, ориз, овес па и млеко/месо од домашно потекло не верувам дека се штетни ако се конзумираат во умерени количини
Low carb е топ на 1 месец најмногу, после тоа идеш у опасна зона. low carb треба да биде high fat али high seeds/nuts/oils не животински протеин.
90% од луѓето што имаат дијабетис биле физички неактивни и имале вишок на телесна тежина

Од друга страна имаш еден куп бодибилдери што секојдневно јадат месо и млечни производи па се здрави како дрен :)
Ќе бидат здрави кога ќе направат тест после оброк со висока количина на шеќери - гликоза, се до тогаш само на хартија се здрави. Истото важи и за LDL-P/LDL. Иначе јако кардио - вежбање, може кај некои одлично здрави индивидуи да го покрие цел негативен ефект на месо и слично, НО на краток рок, прашање е на време.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не сум сигурен дали тролаш, али сеедно. Ако не се осеќаш добро на оваа диета, тогаш можно е да,

Си слабокрвен - б12 суплементација и фолна (активни)

Да внесуваш премалце калории

Да ти паѓа притисок/шеќер од премалку калории

Провери ги овие 3 работи.
Сакам да кажам, откога престанав да јадам месо освен што накачив килажа ради лебот и тестенинте, барем до сега не сум заприметил здравствени проблеми.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Извини дечко, прочита што рече Стефан?
Многу доктори.
Ај просветли ги останатите што збориш ти често за докторите non-хирурзи, и во што не треба да се мешаат :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Провери гликоза после хај карб оброк, 2h после оброк во кој ќе има мед, компири или урми.
Сакам да кажам, откога престанав да јадам месо освен што накачив килажа ради лебот и тестенинте, барем до сега не сум заприметил здравствени проблеми.
Извини дечко, прочита што рече Стефан? Многу доктори. Ај просветли ги останатите што збориш ти често за докторите, и во што не треба да се мешаат :)
Заклучокот на докторите, во овој случај доаѓа после преглед на пациентите кои биле на таа диета, им земале крв, ги прегледале парамтерите и дошле до заклучок - докторите никогаш не се мешаат во диети, и не ни требаат ама оваа ситуација е поинаква и е базирана на катастрофални тестови на пациентите после таа диета, не спинувај.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Последно уредено:
M

MD_

Гостин
Ќе бидат здрави кога ќе направат тест после оброк со висока количина на шеќери - гликоза, се до тогаш само на хартија се здрави. Истото важи и за LDL-P/LDL. Иначе јако кардио - вежбање, може кај некои одлично здрави индивидуи да го покрие цел негативен ефект на месо и слично, НО на краток рок, прашање е на време.
Немаат здравствени проблеми и се чуствуваат добро, тоа е доволно..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Ilumious тој јавниот апел го има ли на некој „портал“, социјален медиум... го имало ли на телевизија? Како го дале тој апел? Зошто во 2017 тој јавен апел не е распространет на интернет? Аааа ми текна @Psyside нели моќна беше меснава индустрија, изглеа они го кријат за да се продолжи да се јаде месо :S:S:S

Нема везе, @Psyside да не се повторувам, ти кажав како стојат работите, не може таков заклучок да се донесе од оваа вест, која ниту е статистички поткрепена, нит ништо.
И што правиме ако 50к луѓе од Македонија се на хроно, и 83 од нив завршиле во болница?
Дај ти се молам, ти реков не ми троши време.
Е зошто нема не знам ама муабетов ми е од докторка на ендокринологија ако сакаш и име и презиме ќе ти дадам, не е проблем. Преполно е таму со пациенти од оваа диета.

Kajgana Shop

На врв Bottom