Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Па не мора да се враќаат пастирот и пвеводбениците на власт, има и други партии.

Доста беше со Курто и Мурто, дај да му дадеме шанса на Сурто. :D
Да ама во Македонија тие две партии палат-гасат веќе скоро цели 3 децении ... едните се наследници на Комунистите, а другите пак светото Македонско историско име ВМРО го користат за да се доберат на власт ... во принцип еве да речеме Груевски и неговата тајфа ги нема, проблемот е што и некои други ("нови") лица да дојдат на чело на ДПМНЕ пак ќе лоповарат, оваа партија ДПМНЕ која го носи историскиот бренд назив ВМРО за жал се покажа како лоповска партија уште од времето на Љубчо војводата, потоа неговиот ученик Грујо икономистот и реформистот, гарант таков ќе биде и идниот лидер на ДПМНЕ ист како и неговите идеолошки татковци !

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Да ама во Македонија тие две партии палат-гасат веќе скоро цели 3 децении ... едните се наследници на Комунистите, а другите пак светото Македонско историско име ВМРО го користат за да се доберат на власт ... во принцип еве да речеме Груевски и неговата тајфа ги нема, проблемот е што и некои други ("нови") лица да дојдат на чело на ДПМНЕ пак ќе лоповарат, оваа партија ДПМНЕ која го носи историскиот бренд назив ВМРО за жал се покажа како лоповска партија уште од времето на Љубчо војводата, потоа неговиот ученик Грујо икономистот и реформистот, гарант таков ќе биде и идниот лидер на ДПМНЕ ист како и неговите идеолошки татковци !
Е па оние шареноликине и оние левичарине наводно беа против ваквата досегашна поделба, ама некако исчезнаа после 11 декември 2016.

Но за жал, со ваква нација и со овие погоре кои секој ден реагираат на вчерашните вести, а не на денешните, ќе си продолжи македонската традиција на 3 напред, 2.99 назад.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Демек пратениците во Бугарија јавно на тв го разгледувале договорот. Ако да, тогаш зошто ниеден бугарски медиум не го прикажува тој договор? Значи и кај е затворена седницата, ама нашите вморони сакајќи да ја свртат темата од тоа што јаделе, пиеле ден по масакр затоа зборат за договори и слични глупости, виткање кичми итн...
Абе ајде, се фолираат.
Плус у хипотетичка ситуација Заев да потпише тотално спојување со Бугарија, две третини од дпне ќе слават со моети, бело, жирафи, бизони, огномети. Ем ќе си се вратат у матичната земја, ем нема да мора да ја сработат „прљавата“ работа.
милошоски го заболе смоката за државава. Накалеми пет придавки на името и одеше да преговара со грците, г***о врховистичко.

Навистина ?

Каде го употребив тој израз К О М У Њ А Р ?

Хехе, па јас никогаш не сум ни рекол дека сум цвеќе за мирисање, само сакав да потенцирам дека зајко кукурајко не е ништо поинаков, ниту подобар од неговиот претходник, а твојот коментар за неговата посета на султанот во Анкара навистина ме натера да го започнам денот со насмевка, верувај ми.
Ништо не разбираш. Твојот пост беше во тој манир.
И да, си се смеел пошо не знаеш што претходно имам пишувано на тема „заев“, па затоа се кљафташ ко зелен.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Ништо не разбираш. Твојот пост беше во тој манир.
И да, си се смеел пошо не знаеш што претходно имам пишувано на тема „заев“, па затоа се кљафташ ко зелен.
Е па и ти очигледно не знаеш што претходно имам јас пишувано за пастирот и пвеводбениците, но тоа не те попречува за да ме ставаш во ист кош со нив.

Значи квит сме, а верувај ми, навистина ми даде повод за смеење, а не за кљафтање ко зелен - ова второво е твој оддел.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.360
Поени од реакции
8.913
Не. Прашањето - што бара врвот на УБК (еј на УБК!) на Велики Петок, ден по масакрот, во милениумска вечера од 600 евра (свадби се праат со тие пари) - тоа прашање го игнорираат сите куртони, без исклучок.

Ја лично вака го замишљам тоа:
- Господине Сашо наспроти Велики Петок најтраорниот ден, се случи масакр врз невини дечиња, најверојатно на етничка/религијска база. Ние УБК сме сега на тапет. Брзо да превземеме нешто!
- Така е! Одма резервирај споени маси у Воденица да пукнеме една фешта од 600 евра со коњско месо и буфало. Или мислиш дека не е доволно?
-
Океј, не е во ред, ама не треба да ни биде изненадување ова. Покажаа во изминативе години дека се способни само за најциничко политичко калкуланство, а политичката и моралната одговорност не им се познати. Во конкретниов случај треба да се фокусираме на правната/кривичната одговорност. Има докази, има правилник според кој дебело ги злоупотребувале репрезентацијата и функцијата што ја извршувале. Исто и тој директорот на антикорупциска ќе треба збор-два да објасни, ама сѐ со ред, нека го разрешат прво Зврлевски викендов, па другото само ќе си дојде.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Е па тоа е поентата на анкетата која ја предложив, тие кои на твоите коментари ќе реплицираат со навредливи етикетирања да бидат банирани, а истото да важи и за тебе кога ќе му лепиш партиска или било каква навредлива етикета на некој кој не го дели твоето мислење, и се разбира, истото да важи и за мене, како и за сите кои коментираат на оваа тема на форумов.

Можеш да кажеш политички заслепените и политички оглувените, а да кажеш слепите и глувите е навреда кон луѓето со оштетен вид или слух, или без вид или слух, бидејќи не можеш да кажеш дека сите слепи и глуви луѓе кои ја следат темава се глупави или не знаат дека пастирот и пвеводбениците си заминале во историјата.
Е па тоа е поентата на анкетата која ја предложив, тие кои на твоите коментари ќе реплицираат со навредливи етикетирања да бидат банирани, а истото да важи и за тебе кога ќе му лепиш партиска или било каква навредлива етикета на некој кој не го дели твоето мислење, и се разбира, истото да важи и за мене, како и за сите кои коментираат на оваа тема на форумов.

Можеш да кажеш политички заслепените и политички оглувените, а да кажеш слепите и глувите е навреда кон луѓето со оштетен вид или слух, или без вид или слух, бидејќи не можеш да кажеш дека сите слепи и глуви луѓе кои ја следат темава се глупави или не знаат дека пастирот и пвеводбениците си заминале во историјата.
Акo сaкaш тaкa oтвoри си темa кaјштo ке се зaлaгaш глувите,слепите и oстaнaтите мaргинaлизирaни дa се интегрирaaт вo oпштествoтo,a не дa глумиш aдвoкaт нa пoлитичкии пaртии и дa млaтиш прaзнa слaмa.Oвде летaaт нaвреди се шири oмрaзa и aкo не ти чини oтвири си темa кaквa сaкaш тaму збoрувaј зa хaрмoнијa и меѓусебнa пoчит.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Акo сaкaш тaкa oтвoри си темa кaјштo ке се зaлaгaш глувите,слепите и oстaнaтите мaргинaлизирaни дa се интегрирaaт вo oпштествoтo,a не дa глумиш aдвoкaт нa пoлитичкии пaртии и дa млaтиш прaзнa слaмa.Oвде летaaт нaвреди се шири oмрaзa и aкo не ти чини oтвири си темa кaквa сaкaш тaму збoрувaј зa хaрмoнијa и меѓусебнa пoчит.
Која е твојата дефиниција за слепо/глуво лице ?

Можеби ти глумиш нечиј адвокат и млатиш празна слама, јас од друга страна познавам луѓе со хендикеп и можам да ти кажам дека е навредливо да ги ставаат во ист кош со политички игноранти.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
нека го разрешат прво Зврлевски викендов, па другото само ќе си дојде.
Зошто мислиш дека тоа ќе е викендов? Лудаците си даваат реплики за фала да си кажат и да ги повторат зборовите на тој што реплицираат. Треба да сфатат овие другиве од Дуи и Сдсм дека покрај нив седат лудаци, или ќе ги решат брзински или кој ги врти па и нив.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.932
Поени од реакции
50.727
Па таа седница можда ќе биде затворена за јавност, али не е затворена за опозиција.
аама не така.... дебатата беше обеќана да биде во опшеството не со опозицијата. Кога проаѓаше аменстијата на хашките случаи и ВМРО имаше дебата со опозицијата која глатко ја надгласа и помина како ништо да не било, додека сите се сунчаа и разговараа за цени на лежалки .
Како што тогаш сите се вратија од одмори и терористите беа аменстирани. сега сите ќе се вратат и ќе јазикот ќе биде бугарски или шо и да е што договориле шопите.

Фискалните за бизони и еребици ќе ги решава Катица, аменстијата и ова што се спрема не го решава господ откако ќе бидне.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.360
Поени од реакции
8.913
Зошто мислиш дека тоа ќе е викендов? Лудаците си даваат реплики за фала да си кажат и да ги повторат зборовите на тој што реплицираат. Треба да сфатат овие другиве од Дуи и Сдсм дека покрај нив седат лудаци, или ќе ги решат брзински или кој ги врти па и нив.
Во ред, оптимист бев малку. Еве, до крајот на месецот нека биде. Поентата ми е, моменталново ДПМНЕ си ја плати политичката и моралната (не)одговорност, никогаш овој состав нема да помириса власт, и ниту еден сериозен политичар/дипломат не сака ниту да ги погледне. Во нивниот случај недостасува правната разрешница и тоа е најважно.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642

Божиновски: Правдата е задоволена, јас излегов неосуден од притвор :aplauz:
Сега повторно распали и по едни и по други, се надевам и за СК2014 ќе го одржи ветувањето :P
И јас се надевам дека ќе се врати на старата пракса - подеднаква доза од стапот на критиката за сите страни, мило ми е бидејќи го ослободија. (y)

B

Bafra

Гостин
И јас се надевам дека ќе се врати на старата пракса - подеднаква доза од стапот на критиката за сите страни, мило ми е бидејќи го ослободија. (y)
Вика дека НЕ го ослободиле, туку неможеле повеќе да го чуваат. :toe:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Вредноста на тие 51 пратеник е иста како само 1 пратеник и онака сите се повторуваат еден со друг и тропаат едно те исто ... најдобро е да бидат игнорирани и да не им се дозволи до бескрај да ги одолговлекуваат седниците !

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Ивончето сепак ќе останело без пасош.

Ивона Tалевска останува без пасош, судот и ја одби жалбата

Не гледам друго чаре за да го исплати кредитот за станот, освен да ја продаде долната облека од 500 евра, заедно со здолништата, чевлите, ташните, ремените и останати алишта.

А ако нема што да облече, ене ја Шутка, ќе најде некаде и 5 комада за 100 денари.

Или нека му бара на Латас зголемување на платата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom