Во кој филм се продавачите на зеленчук и овошје?

  • Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
Najstrasno e sto so zlatna pocva stignavme do deredze da ni prodavaat hemiska hrana. Tuka gi krivam subvenciite za zemjodelcite. Tie si dobivaat para bez razlika kakva e hranata i so koj otrov w rastena. Marketite ke im kupat roba, tie si se na konj. Bitno musterijata da e zaebanata strana. So sekoja krastavica i domat treba etiketa od kade e kako e proizvedena i so sto e pumpana.
 
Najstrasno e sto so zlatna pocva stignavme do deredze da ni prodavaat hemiska hrana. Tuka gi krivam subvenciite za zemjodelcite. Tie si dobivaat para bez razlika kakva e hranata i so koj otrov w rastena. Marketite ke im kupat roba, tie si se na konj. Bitno musterijata da e zaebanata strana. So sekoja krastavica i domat treba etiketa od kade e kako e proizvedena i so sto e pumpana.

Со истиот “отров“ со кој е растен и секој земјоделски производ на пазарите во Европа

Аман со ова глупостите што ги пишувате во последно време, уште малце ќе направите дека јадеме најлошо овошје и зеленчук а реалноста е дека што поради климатските услови во Македонија што поради штедењето нашите земјоделци употребуваат значително помалку хемиски третирања на овошјето и зеленчукот

На крај краева сакаш ем да јадеш компир за 15 денари, ем да не биде хемиски третиран е небива тоа така. Земи си органски и плати го 3-4 пати поскапо
 
Не, не е ова возможно. Па месото е поевтино од зеленчукот и овошјето. Дури и кога седнуваш некаде поевтино е да нарачаш плескавица, увијач, џигери........., отколку салата. А најлошо е што овошјето и зеленчукот и покрај толкавата цена немаат никаков квалитет. Еве пред некој ден купуваме марула, за пола саат овенува, пожолтена целата. Купуваме лубеница, ја сечеме, за пет минути се исушува горниот слој, ништо чудно ако ја немале преходно држено во фрижидер или замрзнувач. Плаќаме поскапо, а истовремено и здравјето си го уништуваме преку храната.
 
Не, не е ова возможно. Па месото е поевтино од зеленчукот и овошјето. Дури и кога седнуваш некаде поевтино е да нарачаш плескавица, увијач, џигери........., отколку салата. А најлошо е што овошјето и зеленчукот и покрај толкавата цена немаат никаков квалитет. Еве пред некој ден купуваме марула, за пола саат овенува, пожолтена целата. Купуваме лубеница, ја сечеме, за пет минути се исушува горниот слој, ништо чудно ако ја немале преходно држено во фрижидер или замрзнувач. Плаќаме поскапо, а истовремено и здравјето си го уништуваме преку храната.

Златни кока кола и сладолед на жешково вие лубеница, марули купувате и си го уништувате здравјето :place:
 
Со истиот “отров“ со кој е растен и секој земјоделски производ на пазарите во Европа

Аман со ова глупостите што ги пишувате во последно време, уште малце ќе направите дека јадеме најлошо овошје и зеленчук а реалноста е дека што поради климатските услови во Македонија што поради штедењето нашите земјоделци употребуваат значително помалку хемиски третирања на овошјето и зеленчукот

На крај краева сакаш ем да јадеш компир за 15 денари, ем да не биде хемиски третиран е небива тоа така. Земи си органски и плати го 3-4 пати поскапо
:facepalm:

У Фиром, најзагадената држава у Европа, бараш органска храна?

http://www.independent.mk/articles/37979/Macedonia+,+People+Die+of+Cancer+Each+Year

Ова раков наследна болест ќе да е, не е дека живееш у ѓубре и јадеш ѓубре.
 
:facepalm:

У Фиром, најзагадената држава у Европа, бараш органска храна?

http://www.independent.mk/articles/37979/Macedonia+,+People+Die+of+Cancer+Each+Year

Ова раков наследна болест ќе да е, не е дека живееш у ѓубре и јадеш ѓубре.

Да бе толку се заболени од рак во Македонија поради тоа што овошјето и зеленчукот не чинат..

Не дека 70% од луѓево секојдневно се хранат крајно нездраво и кркаат кондиторски производи, виршли, паштети и слични месни преработки со сомнителен квалитет
 
Пријател и покрај толку субвенции пак увезуваме земјоделски производи и не само што увезуваме него повеќе увезуваме отколку што извезуваме, а демек сме некаква земјоделска земја...
Многу полесно е да увезеш евтини отровни јабуки,краставици итн од Турска и Албанија, кои на европски пазар никад не би припариле, него да се замараш на нива и пак да не го продадеш или да го продадеш по мизерна цена. Овде никој не се замара со квалитет, туку ако може некако со малце работа да се напраи паричка.
 
евтини отровни јабуки,краставици итн од Турска и Албанија, кои на европски пазар никад не би припариле

Многу си грешка.

Луѓе, разберете дека освен ако не си произведуваш сам, нема да добиеш квалитетна храна.
 
Пријател и покрај толку субвенции пак увезуваме земјоделски производи и не само што увезуваме него повеќе увезуваме отколку што извезуваме, а демек сме некаква земјоделска земја...
Многу полесно е да увезеш евтини отровни јабуки,краставици итн од Турска и Албанија, кои на европски пазар никад не би припариле, него да се замараш на нива и пак да не го продадеш или да го продадеш по мизерна цена. Овде никој не се замара со квалитет, туку ако може некако со малце работа да се напраи паричка.

Џабе се и 5 пати повеќе субвенции ако немаш доволен број на откупни центри, системи за наводнување, инвестиции за модернизирање на земјоделството и преработувачките капацитет, планирано производство, коректни цени итн

Мада ако ги нема нив ќе видиш како во рок од 4-5 години и тоа производство што го имаме ќе се намали за 30-40% а од земјите каде што сега увезуваме дел од земјоделските производи постепено ќе почнат да ги качуваат цените, па тек тогаш граѓаните ќе осетат директно на својот џеб зошто владите ги даваат овие субценции сега..

И јас зборував за квалитетот на домашните производи, не на оние увезените како грав од Киргистан, патлиџани од радиоактивно Косово итн
 
Да бе толку се заболени од рак во Македонија поради тоа што овошјето и зеленчукот не чинат..

Не дека 70% од луѓево секојдневно се хранат крајно нездраво и кркаат кондиторски производи, виршли, паштети и слични месни преработки со сомнителен квалитет

3x поштетни работи од сега да се прскаат, пак ќе биде далеку далеку далеку поздраво од било која преработена храна/месо/млеко итн.

Тоа млекото и сирењето од здравје, треба со закон да ги забранат, 4 пати до сега пробувам по малце, 50-на грама од тоа мешаното од здравје радово (порано беше добро) и се осеќам полошо него после најтешката скара која сум ја јадел у животот - значи ќе умрев буквално, ја отвараш кесата и буквално исцедок лигав искача, кузнае какви згуснувачи, конзерванси и хемии користат, не личи на сирење - кузнае што е, слушнав дека од палмова маст правеле сирење како по кафаните (биртиите)
 
Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: MD_
3x поштетни работи од сега да се прскаат, пак ќе биде далеку далеку далеку поздраво од било која преработена храна/месо/млеко итн.

Тоа млекото и сирењето од здравје, треба со закон да ги забранат, 4 пати до сега пробувам по малце, 50-на грама од тоа мешаното од здравје радово (порано беше добро) и се осеќам полошо него после најтешката скара која сум ја јадел у животот - значи ќе умрев буквално, ја отвараш кесата и буквално исцедок лигав искача, кузнае какви згуснувачи, конзерванси и хемии користат, не личи на сирење - кузнае што е, слушнав дека од палмова маст правеле сирење како по кафаните (биртиите)
Тој лигав исцедок нема врска со никакви конзерванси или незнам што, тоа се јавува од солилото, тоа се случува ако не е чувано сирењето на доволно ниска температура и не е штетно.[DOUBLEPOST=1500655315][/DOUBLEPOST]
Џабе се и 5 пати повеќе субвенции ако немаш доволен број на откупни центри, системи за наводнување, инвестиции за модернизирање на земјоделството и преработувачките капацитет, планирано производство, коректни цени итн

Мада ако ги нема нив ќе видиш како во рок од 4-5 години и тоа производство што го имаме ќе се намали за 30-40% а од земјите каде што сега увезуваме дел од земјоделските производи постепено ќе почнат да ги качуваат цените, па тек тогаш граѓаните ќе осетат директно на својот џеб зошто владите ги даваат овие субценции сега..

И јас зборував за квалитетот на домашните производи, не на оние увезените како грав од Киргистан, патлиџани од радиоактивно Косово итн
Потполно се сложувам, без субвенции нашето земјоделство скроз ќе умре, ќе биде неконкуренто поради високите трошоци за произвотство.[DOUBLEPOST=1500655404][/DOUBLEPOST]
Najstrasno e sto so zlatna pocva stignavme do deredze da ni prodavaat hemiska hrana. Tuka gi krivam subvenciite za zemjodelcite. Tie si dobivaat para bez razlika kakva e hranata i so koj otrov w rastena. Marketite ke im kupat roba, tie si se na konj. Bitno musterijata da e zaebanata strana. So sekoja krastavica i domat treba etiketa od kade e kako e proizvedena i so sto e pumpana.
Баш напротив, ако се повисоки субвенциите производите ќе бидат поквалитетни.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom