Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
интересна работа сум прочитал, за Minnesota Starvation Experiment
http://followtheintuition.com/minnesota-starvation-experiment-eating-disorders/

еве еден цитат
Our body slowly starts to shut down even in semi-starvation (as we saw here – 1570 calories a day). And shockingly that’s a number of calories most „diet experts“ recommend as a „healthy amount to lose weight“.

многу интересен експеримент препорачувам на сите да го прочитате пред да почнувате со диети :) посебно за тие кој што викат "Ништо не јадам не слабеам!!! "

интересна работа сум прочитал, за Minnesota Starvation Experiment
http://followtheintuition.com/minnesota-starvation-experiment-eating-disorders/

еве еден цитат

многу интересен експеримент препорачувам на сите да го прочитате пред да почнувате со диети :) посебно за тие кој што викат "Ништо не јадам не слабеам!!! "

Ми требаат околу 3000 калории дневно, пробувам да направам meal plan (прв пат ми е).
Ако може еден на брзинка, онака raw нека биде, само рамките да ги имам, не ми е проблем да имам ист поручек и вечера секој ден.

Ми требаат околу 3000 калории дневно, пробувам да направам meal plan (прв пат ми е).
Ако може еден на брзинка, онака raw нека биде, само рамките да ги имам, не ми е проблем да имам ист поручек и вечера секој ден.
1 obrok: 4-6 vareni jajca 2 parcina leb i posle jadenje eden sejk so 100 grama melen oves,250MLL mleko 40 grama malinki edna banana i malku sladoled.
2 obrok: 35 grama whey protein bi ti go preporacal superior whey core ili my protein. i okolu 30 grama badem.
3 obrok: 200 grama pileski stek 3 parcina brokula i 2-3 kompiri vareni ili oriz.
trening i odma posle trening 50 grama oves i 50 grama whey.
4 obrok: 200 grama pileski stek so kompir i brokula ili tuna so makaroni,ke si kombiniras da ne e sekoj den isto.
5 obrok: pred spienje 50 grama euro max parcina polneti so eurokrem (gi ima vo tinex marketite prevkusni se) ke gi izmelis vo blender,edna banana,50 grama oves(melen vo blender) 3 belki zivi,30 grama malinki,edna topka sladoled i 50 grama badem ili lesnik ili orevi,prevkusno e i kaloricno. mozes da si dodades uste eden obrok vo tekot na denot ako ti e malce ova :)

1 obrok: 4-6 vareni jajca 2 parcina leb i posle jadenje eden sejk so 100 grama melen oves,250MLL mleko 40 grama malinki edna banana i malku sladoled.
2 obrok: 35 grama whey protein bi ti go preporacal superior whey core ili my protein. i okolu 30 grama badem.
3 obrok: 200 grama pileski stek 3 parcina brokula i 2-3 kompiri vareni ili oriz.
trening i odma posle trening 50 grama oves i 50 grama whey.
4 obrok: 200 grama pileski stek so kompir i brokula ili tuna so makaroni,ke si kombiniras da ne e sekoj den isto.
5 obrok: pred spienje 50 grama euro max parcina polneti so eurokrem (gi ima vo tinex marketite prevkusni se) ke gi izmelis vo blender,edna banana,50 grama oves(melen vo blender) 3 belki zivi,30 grama malinki,edna topka sladoled i 50 grama badem ili lesnik ili orevi,prevkusno e i kaloricno. mozes da si dodades uste eden obrok vo tekot na denot ako ti e malce ova :)
Аман бе, колку калории има во ова ? :vozbud:

Јас користам МуFitnessPal апликација за да си држам некаква генерална идеа колку калории, протеини, јаглехидрати, масти внесувам.

Јас не би ти препорачал никакви суплементи да зимаш. Храната е на место бр1. Суплементите токму тоа прават СУПЛЕМЕНТИРААТ. Не си ги троши парите залудно, тоа ти е бонус ако веќе исхраната ти е 99% тие ќе бидат тој 1%.

За грамажа неможам да ти кажам сите сме посебни но еве што.

Диетата да ти се сочинува со високи јаглехидрати наутро (јас лично овес јадам), да имаш добра генерална рамнотежа од протеини и масти а најнајминимално шеќери. Истотака внесувај влакна и антиоксиданти коишто се добиваат од зеленчук

Јас користам МуFitnessPal апликација за да си држам некаква генерална идеа колку калории, протеини, јаглехидрати, масти внесувам.

Јас не би ти препорачал никакви суплементи да зимаш. Храната е на место бр1. Суплементите токму тоа прават СУПЛЕМЕНТИРААТ. Не си ги троши парите залудно, тоа ти е бонус ако веќе исхраната ти е 99% тие ќе бидат тој 1%.

За грамажа неможам да ти кажам сите сме посебни но еве што.

Диетата да ти се сочинува со високи јаглехидрати наутро (јас лично овес јадам), да имаш добра генерална рамнотежа од протеини и масти а најнајминимално шеќери. Истотака внесувај влакна и антиоксиданти коишто се добиваат од зеленчук
dobro kazano :) suplementite se frlanje na pari go osetiv to :) ali pak gore dolu i bezniv ne se moze,barem jas nemozam bez doza whey ili gejner. 8 saati na rabota se nema dovolno vreme za gotvenje jebiga :D[DOUBLEPOST=1500070119][/DOUBLEPOST]
Аман бе, колку калории има во ова ? :vozbud:
tocno kalorii ne racunam iako kaloriite izleguvaat od proteinite jgh i masti.,gledam dnevnite proteini jgh i masti da se komplentirani. 2,5 gama na protein na 1 kg telesna tezina, 5 grama jgh na 1 kg telesna masa i masti nekade okolu 1 gram a ponekogas i po 4 :D

На различни места читам различни информации. Некаде пишува дека наутро треба да се јадат јаглехидрати, а навечер протеини, а на други места обратно. Дали навистина има некое правило или тоа е индивидуално? А само што сакав да прашам дали користите апликација, ќе ја симнам веднаш MyFitnessPal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom