Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Во контекст на твоите патешествија и на твоите соседи/роднини/пријатели, те молам не заборавај да објавиш кога зајко кукурајко и плавите жолтици ќе стават крај на таквата криминална пракса, барем да знаеме дека се грижат за тебе и за твоите соседи/роднини/пријатели. Или да знаеме дека не се ништо подобри од пастирот и пвеводбениците во борбата против организираниот криминал.
Во контекст на твоето (веќе некаде видено) незамарање и несочувство со туѓа несреќа, типично вморонски, можам само да кажам дека ич тасе не ме заболе кој е твојот "став", пошо тоа нема да ми врати ништо што ми беше украдено, а во што моите инвестираа малку по малку цел живот. Може да не веруваш колку сакаш.
Бизонот го имаме јас и ти платено заедно, само тебе очигледно не ти е проблем и можеш да си го дозволиш тоа, па затоа сега споделуваш вакви "смешни" досетки.[DOUBLEPOST=1499963077][/DOUBLEPOST]
Затоа не се веќе ВМРО на власт, таа прикаска заврши, сега Катица ја решава. Сега е ред на вас да исправите и да нормализирате се што ВМРО и ДУИ изреметија и уништија и на вакквите грозоморни вести и случаи да им се даде вистинско внимание и третман. .во спротивно,. не знам како да ти кажам, ама пак ќе ти ја опнат викендицата ако не допринесеш во зауздувањето на шипците од страна на заев.
Заев додуша меѓу другото кога ја формираше колацијата вети нов принцип на владеење и бришење на тероторијалните и границите во институциите што ВМРО и ДУИ ги исцртаа и најави дека партнерите ќе одговараат пред него како премиер, а не пред своите партии и гласачи ама некако Села не му игра ко што гледам и тера по рецептот на ДУИ кој води кон тип на владеење како прошлово.
Све ок, ама немој "нас" жити се' пошо немам никаква врска со "нив".

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
E ajde da "kjaskame" za druga tema, kako na primer, zoshto vashiot ideen vodach ne beshe pokanet na sredbata vo Atina...se sretnaa premierite na Grcija, Bugarija i pretsedatelot na Srbija. A sirot Zaev se skina od kichma vitkanje i g'ze trtenje ama pak nishto, ni za partal ne go imaat.
Nishto od snegulkive shareni ovde na forumov. Ili nemate vreme od mnogu vazhna diskusija za 600 te evra ruchek ili taka neshto.
Hiljade pahulja bjelih
Vecheras pada
Ama izgleda vi stanuva jasno deka ste preneseni zhedni preku voda....machno chustvo e toa, ama vazhno ve gree Novo Sonce na Slobodata.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
Значи, вечерта спроти Велики Петок, алкаеда/учк прават досега, во историјата на Македонија, невиден масакр на невини каурски деца.
И на Велики Петок, најтажниот, најтраорниот, најпосниот ден во христијанството, утре дента, врвот на УБК, која е најзасегната служба од сите ебани институции во врска со овој настан, решава да праи невидена гозба, каква се дешава еднаш у илјада години, со коњско месо енд стаф (види сметка).
Нешто не разбирам тука. Дај некој поопитен, поинструран куртон, кој ви е таму дал е Иреал, дал е Кон Артист, кој ви е таму у хиерархија највисоко,нека ми ја објасни ситуацијава. Пошто ние обичните луѓе немаме увид у високите математики на нашите лидери Никола и Сашо.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Значи, вечерта спроти Велики Петок, алкаеда/учк прават досега, во историјата на Македонија, невиден масакр на невини каурски деца.
И на Велики Петок, најтажниот, најтраорниот, најнепосниот ден во христијанството, утре дента врвот на УБК, која е најзасегната служба од сите ебани институции, во врска со овој настан, решава да праи невиден гозба, каква се дешава еднаш у илјада години, со коњско месо енд стаф (види сметка).
Нешто не разбирам тука. Дај некој поопитен, поинструран куртон, кој ви е таму дал е Иреал, дал е Кон Артист, кој ви е таму у хиерархија највисоко,нека ми ја објасни ситуацијава. Пошто ние обичните луѓе немаме увид у високите математики на нашите лидери Никола и Сашо.
@Inglourious Basterd е на врвот, кај него обрати се, ако не е достапен тогаш кај заменикот негов @Brutus

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Beric Dondarrion додај го и син му на трајко вељановски таму со алкаеда, исил, учк, алшабаб...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
@Inglourious Basterd е на врвот, кај него обрати се, ако не е достапен тогаш кај заменикот негов @Brutus
него го нема више одамна тука, нема што да го прозивам[DOUBLEPOST=1499965166][/DOUBLEPOST]
@Beric Dondarrion додај го и син му на трајко вељановски таму со алкаеда, исил, учк, алшабаб...
Дур не ги објави Заев снимките нема да го додадам.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
:oftopik:

Да не имав блиска средба денес со партиски загарчиња од тука, ама без смелост да се претстават?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Сеа џорџе и иреал кога ќе почнат да објаснуваат како тоа во секоја служба е нормално и законски, и што на времето бранко јадел.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
него го нема више одамна тука, нема што да го прозивам[DOUBLEPOST=1499965166][/DOUBLEPOST]
Дур не ги објави Заев снимките нема да го додадам.
Поголема веројатност е таа, отколку некој од пакистанско-авганистанска вукојебина да се потегне.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
Чекајте бе луѓе.
УБК
УБК не е МВР
УБК е директно засегната од настанот

Статус
Затворена за нови мислења.