MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Koj biser si ti miki cudo edno! Sam po sebe si konflikten....ti sam so sebe ako ne se karash i ljutis eve na!
Суб,
ти си неопишлива празнина...еволутивна грешка.[DOUBLEPOST=1497458494][/DOUBLEPOST]
Ти си човек што се гледа низ призмата на своите заблуди, единствено низ неа ги ,,препознаваш" нештата..
Истово го велам и за тебе; по што си ти ви право а јас во криво?[DOUBLEPOST=1497458551][/DOUBLEPOST]
Кога ќе се соочиш со факт, тогаш не разбираш, не си одавде.
Фантазијата и твоите произволности не се никаков факт.[DOUBLEPOST=1497458594][/DOUBLEPOST]
Не поставуваш незгодни прашања, туку глупи прашања. .
Тоа што си неспособен да ми одговориш, не значи дека моите прашање се глупави.[DOUBLEPOST=1497458631][/DOUBLEPOST]
На пример: Ако почнам да ја проучувам Телема, на кој степен ќе дознаам дека е лага..
И кај ти е одговорот? Го нема...[DOUBLEPOST=1497458710][/DOUBLEPOST]
Тоа е исто како да те прашам, ако зборам со твоите, кога ќе ми кажат дали си педер.
.
Од погрешна претпоставка се извлекуваат погрешни заклучоци.[DOUBLEPOST=1497458836][/DOUBLEPOST]
За глупоста околу тоа дека вистината имала име и се наоѓала преку истото, нема зборови што можат да опишат колку треба да е некој забеган за да тврди такво нешто....
.
Дај ја знаеше вистината, со сега 100 пути ќе ја напишеше. Пошто не ја знаеш, а „као„ ја бараш, пак немаш одговор. За разлика од твоето неодговарање, јас давам одговори на поставени прашања.
Разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1497458938][/DOUBLEPOST]
И конечно, одговорите не исчезнуваат само затоа што тебе не ти се по ќејф, исто како и твојата суета.
Тачно; сега ти преостанува само една работа-да почнеш да одговараш на поставени прашања, оти само на тој начин одговорите ќе почнат да постојат.
Просто е; недадените одговори не постојат.[DOUBLEPOST=1497459050][/DOUBLEPOST]
А и едното и другото се сведоци за тоа што прави стравот, очајот, догмата и слепата верба од човекот и неговот разум.
Еве, ти имаш „неслепа„ верба, ама се‘ уште не си ја нашол а уште помалку видел толку посакуваната вистина, иако миљон пати ти ја напишав, со име и презиме.
И сега, кој е овде слеп?
Последно уредено: