Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

  • Креатор на темата Креатор на темата ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
Што е поентата на интегралната паста? од што се прави?
 
Што е поентата на интегралната паста? од што се прави?
Муабетот со интегрална или каква што користам е да биде spelt паста односно да биде од цело зрно, или потрудете се да најдете паста што нема да биде направена целосно од пченично брашно, туку од 'ржано брашно. (Со цел да се избегне и да не се употребува бело пченично брашно)
 
Помали spikes на шеќер у крв имам со интергрелна паста него ли со обична.

За онаа на Perdika I мислев :D
Муабетот со интегрална или каква што користам е да биде spelt паста односно да биде од цело зрно, или потрудете се да најдете паста што нема да биде направена целосно од пченично брашно, туку од 'ржано брашно. (Со цел да се избегне и да не се употребува бело пченично брашно)

Знам дека е подобро него бело, него што сакаш да постигнеш/избегнеш со нејзина употреба?
 
Домашна ултра здрава веган пица.
Со ржано брашно, помешано со малку пченкарно и малку интегрално, сув квасец, сол и вода.
Доматното пире го спремав со свежи домати, кромид, лукче, свеж босилек, свежо оригано, свежа мајчина душица, малку сол, и сето тоа блендирано и околу 15мин динстано. Рендан посен растителен кашкавал, потоа следува обарена царевка и грашок, малку зачинети со сол и бибер, потоа посебно динстан црвен грав со мелен ким, сол, бибер, паста од доматно пире, сушено оригано, црн бибер, малку хималајска сол., над сето тоа следуваат сецкани маслинки, сецкани свежи зелени пиперки, сецкан кромид на полукругови, сусам и на крај свежо оригано и свежа мајчина душица.Whole_rye_vegan_pizza1.jpg

На крајот сервирав со свежо набрано црвено халапење пиперче од терасата ид зелена пиперка од бавчата на дедо ми, малку од доматното пире што остана како за декорација
Whole_rye_vegan_pizza4.jpg
 
Пченка, пченкарни продукти и ултра здрава не иде, сеедно одлично изгледа :D
 
Пченка, пченкарни продукти и ултра здрава не иде, сеедно одлично изгледа :D

Не гледам каде пченката ја гледаш за нездрав продукт, ја конзумирам затоа што ја намалува апсорпцијата на холестерол во телото.
Нормално кога се конзумира во нормални количини ( тука обарена како додаток во пица )
 
Не гледам каде пченката ја гледаш за нездрав продукт, ја конзумирам затоа што ја намалува апсорпцијата на холестерол во телото.
Нормално кога се конзумира во нормални количини ( тука обарена како додаток во пица )

Пченката е пекол за дигестивен систем, и е модифицирана до небо. Пробај со оризово брашно, (од цело зрно лушпата само - жолтеникава боја треба да биде)

Намалувањето на холестерол од пченка, доаѓа од токотринеолите, и тоцефоролите, кои ги има едно 20x повеќе во брашното кое ти го спомнав, и е тотален power house.
 
Пченката е пекол за дигестивен систем, и е модифицирана до небо. Пробај со оризово брашно, (од цело зрно лушпата само - жолтеникава боја треба да биде)

Намалувањето на холестерол од пченка, доаѓа од токотринеолите, и тоцефоролите, кои ги има едно 20x повеќе во брашното кое ти го спомнав, и е тотален power house.

Ќе пробам со такво оризово брашно, само кажи ми каде да го набавам, односно од каде го земаш ти?
А инаку за пченката не и се секирам пошто доаѓа од нивата на дедо ми, така да незнам колку ја има модифицирано тој, како и сите производи кои ги конзумирам сезонски.
 
Не би знаел и јас барам....најдов бело тоа е мелен бел рафиниран ориз...врска нема

Иначе еве што се има во брашно од оризова лушпа, нереално дури изгледа....нема ни да спомнам за токотриенолите....



на 100 грама....

aQvKmfisQWONIy10nkfidg.png
 
Веројатно е соодветна темава за прашањево.

Најдобра алтернатива за кравјо млеко?
На интернетов толку pros & cons има за секое млеко што на крај ко да се анулираат и ти испаѓа најдобро да си останеш на тоа што си.
Некој повеќе да истражил и знае што е најдобро?
 
Веројатно е соодветна темава за прашањево.

Најдобра алтернатива за кравјо млеко?
На интернетов толку pros & cons има за секое млеко што на крај ко да се анулираат и ти испаѓа најдобро да си останеш на тоа што си.
Некој повеќе да истражил и знае што е најдобро?
Ma kravjoto mleko duri e stetno bre za nas. Kupuvaj kozjo mleko. Ostaj interneto, slusaj ti kaj lugje kakvo fajde videle od kozjo mleko. Mozes da si go kvases i sirenje da praes.
 
Веројатно е соодветна темава за прашањево.

Најдобра алтернатива за кравјо млеко?
На интернетов толку pros & cons има за секое млеко што на крај ко да се анулираат и ти испаѓа најдобро да си останеш на тоа што си.
Некој повеќе да истражил и знае што е најдобро?

Зошто конзумираш млеко воопшто?
 
Ту беља работа дојде време да вртам по страни за да ја најдам темава, слабо вегетаријади.

Здрав ручек со салата од наут-зелка-копар, хумус од наут со лукче, магдонос и црвена пипер и маслиново и свежи моркови
Healthy hummus chickpeas lunch_2.jpg

Есенсо-зимски појадок со добар микс на набран чај. (планински, босилек, мајчина душица и кантарион)
Autumn_mood.jpg
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom