Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
... и тешко дека во блиската иднина некоја Албанска партија би прифатила да коалицира со ВМРО !
Коалицијата помеѓу ДУИ и Груевски беше договорена, Вељановски се истрча и ја најави новата влада. Али тука у задњи момент некој телефон заѕвони.
Плус, мене не ми личи некако антагонистички кога лидерот на втората по големина албанска партија му изјавува на Мијалков, дека му е верен до смрт.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Да бе народот може да го зае*еш и излажеш еднаш, двапати, трипати ама не можеш стопати да го лажеш дека си демократ и дека ти требаат преку 60 пратеника и апсолутна власт кобајаги нели за стабилна држава !
ВМРО со или без Груевски на чело никогаш повеќе не ќе може да освои повеќе од 50ина пратеници, а плус и тешко дека во блиската иднина некоја Албанска партија би прифатила да коалицира со ВМРО !
Тогаш е подобро за нас ќе си владееме уште сто години со албанциве заедно, Oh, wait... Never mind.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Оваа влада не е толку моќна(во бројки) како владата на ВМРО со ДУИ кои имаа дво-третинско мнозинство во собранието долги години т.е. апсолутистичка власт ... ДПМНЕ самите едно време имаа 63 пратеника, а сега вкупно 62 пратеника имаат заедно и СДСМ и ДУИ и партијата на З.Села !

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ме терајте да го докажам спротивното.
Подобро е да си ќутите ;)
Уууу немој те молам. :pos:

Абе одговори кратко и јасно. Дали поверува на тоа што го постираше? Да или не?
А за докажување слободно докажи ајде, ама прво одговори дали ти лично поверува.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Оваа влада не е толку моќна(во бројки) како владата на ВМРО со ДУИ кои имаа дво-третинско мнозинство во собранието долги години т.е. апсолутистичка власт ... ДПМНЕ самите едно време имаа 63 пратеника, а сега вкупно 62 пратеника имаат заедно и СДСМ и ДУИ и партијата на З.Села !
Da no toa se brojki so poveke od 450 iljadi fantomski glasaci od pustec, tie ne se merodavni informacii. Tocnite brojki se od poslednite izbori.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Груевски без проблем ги добиваше изборите, но сепак правеше еден куп малверзации и кршење на изборните правила и закони, за да добие уште повеќе гласови. Тоа му беше потребно за да може да прави што кур сака.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.945
@VOLK2234

Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen sa rekordnom količinom alkohola

Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen je jutros u nesvesnom stanju u kanalu u blizini Beograda. Prema laboratorijskim nalazima Policijske uprave Grada Beograda, Zaev je imao preko 4 promila alkohola u krvi. Zanimljiva je činjenica da je to najveća količina alkohola izmerena na ovom području u poslednjih 10 godina.

Čak i stariji zaposlenici policije sa ovih prostora tvrde da ovakav slučaj ne pamte. Podsetimo, već sa 2 promila alkohola u krvi osoba ima velike smetnje u ravnoteži, fizičkoj kontroli, govoru i shvatanju, zamućuje se vid, sa 2 do 3 promila osoba je izgubljena i dizorijentisana. Moguće je da ne oseća bol pri ozledi, javlja se povraćanje, a može da dođe i do gušenja, sa više od 3 promila osoba može da padne u komu, što je jednako razini hirurške anestezije...

Slučaj nesrećnog gospodina Zaev je stvarno poseban jer je došao svesti kada su ga pronašli stanovnici obližnjeg romskog naselja.

"Video sam tog gospodina jutros kad sam skupljao staro železo", kaže očevidac Šaban, vođa spomenutog naselja te nastavlja:
"Nije bio uopšte svestan o čemu priča, taj pijani Zoran Zaev pitao me jesam li video pivo u vazduhu, pivo na struju... struja-pivo, tako nešto je mrmljao. Ma kakva struja pa mi ovde ni vode nemamo", rekao je Šaban novinarima.

Zaev je zadržan u bolnici na detaljnim pretragama, ali na njegovu sreću život mu nije u opasnosti i potpuno će se oporaviti.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Da no toa se brojki so poveke od 450 iljadi fantomski glasaci od pustec, tie ne se merodavni informacii. Tocnite brojki se od poslednite izbori.
Другар ... Никола Груевски и ден денеска да се праша ќе каже дека не сака само власт ко власт, туку сака апсолутна власт каде што он самиот би тежел преку 61 пратеник, а заедно со побратимот му и тендер-партнер Али да имаат дво-третинско мнозинство во собранието како што беше во минатото !

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
@VOLK2234

Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen sa rekordnom količinom alkohola

Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen je jutros u nesvesnom stanju u kanalu u blizini Beograda. Prema laboratorijskim nalazima Policijske uprave Grada Beograda, Zaev je imao preko 4 promila alkohola u krvi. Zanimljiva je činjenica da je to najveća količina alkohola izmerena na ovom području u poslednjih 10 godina.

Čak i stariji zaposlenici policije sa ovih prostora tvrde da ovakav slučaj ne pamte. Podsetimo, već sa 2 promila alkohola u krvi osoba ima velike smetnje u ravnoteži, fizičkoj kontroli, govoru i shvatanju, zamućuje se vid, sa 2 do 3 promila osoba je izgubljena i dizorijentisana. Moguće je da ne oseća bol pri ozledi, javlja se povraćanje, a može da dođe i do gušenja, sa više od 3 promila osoba može da padne u komu, što je jednako razini hirurške anestezije...

Slučaj nesrećnog gospodina Zaev je stvarno poseban jer je došao svesti kada su ga pronašli stanovnici obližnjeg romskog naselja.

"Video sam tog gospodina jutros kad sam skupljao staro železo", kaže očevidac Šaban, vođa spomenutog naselja te nastavlja:
"Nije bio uopšte svestan o čemu priča, taj pijani Zoran Zaev pitao me jesam li video pivo u vazduhu, pivo na struju... struja-pivo, tako nešto je mrmljao. Ma kakva struja pa mi ovde ni vode nemamo", rekao je Šaban novinarima.

Zaev je zadržan u bolnici na detaljnim pretragama, ali na njegovu sreću život mu nije u opasnosti i potpuno će se oporaviti.
Ова е уствари вест за ние да се упецаме, кој ни е крив што сме глупи, а не паметни ко Волкот па не веруваме на ништо.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.945
Ова е уствари вест за ние да се упецаме, кој ни е крив што сме глупи, а не паметни ко Волкот па не веруваме на ништо.
Најтрагично од сѐ е што куририте не вложиле ништо повеќе труд од мене за лажната вест, а Волкот се упецал од прва...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.709
Поени од реакции
37.692
...колку само наши познати портали имаше вакви пецарошки вести и овде постирани од истите што сега не им се верува од други пецарошки портали, јеби га кад знаш да пецаш па да одбереш рибу!
Јас мислам дека подобро да е точна ова вест да сменам мислење, оти само прави и здрави мушкарци пијат !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
давеник и за сламка се фаќа

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Кај и да е @VOLK2234 ќе излезе дека е член на ЦК на СДСМ и уствари он употребува контра-психолошки пропагандни методи.

Не е тачно дека лапа се што ќе му сервираат Kурир& co. Он уствари нас нѐ проверува. Next level mind games.

P.S.

Немојте да го сте го терале човекот да го докажува спротивното!

:LOL:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
a шо направо зврлевски и ЈО за тие криминали и притисоци?
ЈО постоеше и '90те ама не и ѕврле,а во тој период сдс имаа 600 судии,обвинители,секретари,дактилографки во џеб

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom