@VOLK2234
Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen sa rekordnom količinom alkohola
Zoran Zaev, Premijer Makedonije pronađen je jutros u nesvesnom stanju u kanalu u blizini Beograda. Prema laboratorijskim nalazima Policijske uprave Grada Beograda, Zaev je imao preko 4 promila alkohola u krvi. Zanimljiva je činjenica da je to najveća količina alkohola izmerena na ovom području u poslednjih 10 godina.
Čak i stariji zaposlenici policije sa ovih prostora tvrde da ovakav slučaj ne pamte. Podsetimo, već sa 2 promila alkohola u krvi osoba ima velike smetnje u ravnoteži, fizičkoj kontroli, govoru i shvatanju, zamućuje se vid, sa 2 do 3 promila osoba je izgubljena i dizorijentisana. Moguće je da ne oseća bol pri ozledi, javlja se povraćanje, a može da dođe i do gušenja, sa više od 3 promila osoba može da padne u komu, što je jednako razini hirurške anestezije...
Slučaj nesrećnog gospodina Zaev je stvarno poseban jer je došao svesti kada su ga pronašli stanovnici obližnjeg romskog naselja.
"Video sam tog gospodina jutros kad sam skupljao staro železo", kaže očevidac Šaban, vođa spomenutog naselja te nastavlja:
"Nije bio uopšte svestan o čemu priča, taj pijani Zoran Zaev pitao me jesam li video pivo u vazduhu, pivo na struju... struja-pivo, tako nešto je mrmljao. Ma kakva struja pa mi ovde ni vode nemamo", rekao je Šaban novinarima.
Zaev je zadržan u bolnici na detaljnim pretragama, ali na njegovu sreću život mu nije u opasnosti i potpuno će se oporaviti.