Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ке дојде ке го гурне Локатели у втор план,и ке се влече по игралиштето како црево,да беше добар и квалитетен до сеа ке го собереше некој човеко игра 10 сезони у Лацио,да е Чави Алонсо не е.Така да посреќен би бил да го гледам Локатели него ли тај старец.
Не би можел да го гурне во втор план пошо Чави Алонсо не постои.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Каков пациент Чави Алонсо :pos:

Последно е дека Биглиа кој вчера не се појави на тренинг денес ќе побара трансфер и можно е да го договорот за 16 мил плус бонуси. Ако сака Лотито да земе некоја пара мора да прифати.

Управата денес ќе разговара со играчите кои се на трансфер листата, посебно Бака.

Калинич и Обамејанг. Не ми е по мерак повеќе сум за Белоти, ама изгледа сакаат и играч кој ќе е популарен и во Кина.
Друго Квадрадо. Би прифатил ако е Де Шиљо и 10-15 мил.

P

PewDiePie

Гостин
Lazio have agreed to postpone Biglia's pre-season physical tests for 48 hours in hopes of finding an agreement with Milan. [@DiMarzio]

Овој е сигурица за во лигава ама Модриќ е.....Модриќ. Јбг некои сонови не се остваруваат изгледа. :icon_lol:

Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Не би можел да го гурне во втор план пошо Чави Алонсо не постои.
Dobro de pecatna greska Xabi Alonso,gledam oti mn razbiras od fudbal,svrsuvas na eden Biglia.[DOUBLEPOST=1499519994][/DOUBLEPOST]
Каков пациент Чави Алонсо :pos:

Последно е дека Биглиа кој вчера не се појави на тренинг денес ќе побара трансфер и можно е да го договорот за 16 мил плус бонуси. Ако сака Лотито да земе некоја пара мора да прифати.

Управата денес ќе разговара со играчите кои се на трансфер листата, посебно Бака.

Калинич и Обамејанг. Не ми е по мерак повеќе сум за Белоти, ама изгледа сакаат и играч кој ќе е популарен и во Кина.
Друго Квадрадо. Би прифатил ако е Де Шиљо и 10-15 мил.
Aubameyang ne ti e po mera ama zatoa Biglia ti e najdobar veznjak u sveto.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Па не ми е. Како јас и повеќето сме за Белоти. И каде пишав дека Биглиа е најдобар на светот?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Dobro de pecatna greska Xabi Alonso,gledam oti mn razbiras od fudbal,svrsuvas na eden Biglia.
Јас не свршувам на Биглиа ама (освен кога форсирам) и не си праам филмови за Модрич, се е тоа у ред, сеа сме далеку покадарни на трансфер пазарот ама рано е за играчи као Модрич според мене.
Биглиа е сосема океј играч за сезона-две, да се обезбеди ЛШ и после тоа да се атакува на посериозни играчи.

Сега ако имаат можност нека го земат одма Модрич, никад не би го спомнал Биглиа тогаш, ќе биде ко да не постоел ама според мене сеуште не сме таму дојдени ама после летово идеме натака.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Белоти во Милан според мене е завршена приказна што се однесува до ова лето, а можеби и за понатаму ако добро се вклопи во тимот Андре Силва. Нема логика да се преплати сега Белоти (80-90м) кога веќе се фрли солена пара за Силва,плус овие двајца не може заедно да играат прва постава, а и не верувам дека ќе се согласи некој од нив туку-така да дреме на клупа.

Од друга страна Обамејанг е играчиште во спроедба со овие двајца и со сите останати играчи/напаѓачи со кои што не поврзуваа летово, а истовремено е различен тип на играч од Андре Силва и они двајца би можеле комотно да играат како напаѓачи во 4-3-1-2 формација. Проблемот е што касата за трансфери на Милан ова лето е скоро празна и не верувам дека допрва би фрлиле 70-80м за напаѓач кој патем ќе бара сигурно поголема плата од оние 8м кои Милан наводно е спремен да му ги понуди, а од друга страна па демек овој кинезов Yonghong Li бил спремен да го појача буџетот за транфери ова лето. :cautious: Да видам не верувам дека Обамејанг ќе дојде во Милан летово, но се е можно со косоокиве...покажаа до сега дека се сериозни во намерите да направат јак Милан. :D

Биља во Милан најверојатно е готова работа по ова што може да се прочита на нет. Последно е дека разликата од тоа што ние го нудиме и она што Лацио го бара е негде 2м и мислам дека ќе се среди и оваа работа. Ако дојде аргентинецов како везњаци покрај него ќе ги имаме и Монтоливо, Соса, Локатели и Маури што веројатно ќе значи дека еден од Монтоливо и Соса ќе биде ставен за продажба, а Маури ќе оди ваљда пак на позајмица.

P

PewDiePie

Гостин
Проблемот е што касата за трансфери на Милан ова лето е скоро празна и не верувам дека допрва би фрлиле 70-80м за напаѓач кој патем ќе бара сигурно поголема плата од оние 8м кои Милан наводно е спремен да му ги понуди, а од друга страна па демек овој кинезов Yonghong Li бил спремен да го појача буџетот за транфери ова лето. :cautious: Да видам не верувам дека Обамејанг ќе дојде во Милан летово, но се е можно со косоокиве...покажаа до сега дека се сериозни во намерите да направат јак Милан. :D

Биља во Милан најверојатно е готова работа по ова што може да се прочита на нет. Последно е дека разликата од тоа што ние го нудиме и она што Лацио го бара е негде 2м и мислам дека ќе се среди и оваа работа. Ако дојде аргентинецов како везњаци покрај него ќе ги имаме и Монтоливо, Соса, Локатели и Маури што веројатно ќе значи дека еден од Монтоливо и Соса ќе биде ставен за продажба, а Маури ќе оди ваљда пак на позајмица.
Од кај празна касата кога пред неколку дена Фасоне и Мирабели на прес кажаа дека пари се има,и играчи уште ќе се носат ? Не е баш празна иако преку 100 мил отидоа.
Проблемот е како да се избркаат дегенериците од Галијани а притоа да се земе пари за нив,Бака и Нијанг ги бараат само на позајмици а Милан планира барем по 15-20 мил од човек да извади од нив,што ќе биде ненормално тешко со оглед на тоа каква сезона имаа,едино лападудла ако можат да им го подметнат на џенова за некои 12-15 мил. Бертолачи исто моментално нема никаква вредност на пазарот цела година повреден,затоа и сакаат на позајмица да го пратат да добие на цена барем кога никој нејќе да го купи. Палета исто уште не е отиден тактизира де ваму де таму....повеќе ќе биде мачење да се исчисти тимов и да се избркаат просеци на кои Галијани им нудеше ненормални плати отколку да се земат нови играчи.

Монтоливо исто не оди никаде,кажаа дека ќе биде тука и ќе биде капитен и оваа сезона.
За Обамејанг повеќе од 60-65 мил. макс не верувам да понудат,плус на таа плата што ја бара....

Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Јас не свршувам на Биглиа ама (освен кога форсирам) и не си праам филмови за Модрич, се е тоа у ред, сеа сме далеку покадарни на трансфер пазарот ама рано е за играчи као Модрич според мене.
Биглиа е сосема океј играч за сезона-две, да се обезбеди ЛШ и после тоа да се атакува на посериозни играчи.

Сега ако имаат можност нека го земат одма Модрич, никад не би го спомнал Биглиа тогаш, ќе биде ко да не постоел ама според мене сеуште не сме таму дојдени ама после летово идеме натака.
Зборот ми беше у претходниот пост,шо може Биглиа да одигра,а неможе Локатели.Можда грешам не викам не,али Локатели сезоната шо помина ме мн позитивно изненади,и незнам зашо тера ме нешто да верувам у него и мислам дека ке биде прав лидер.Друго ако го донесеме Биглиа,ке имаме превише играчи на таа позиција.Гледам за Монтоливо абер немат да го продават не се ни спомнува како Запата,божем се заштитен знак на Милан,Соса шо викат со полиција неможеш да го измаваш и стапот ке го јадат Локатели и Маури.А гледам и Занелато тренира со првиот тим лани исто беше на турнеја и баш добро се покажа.[DOUBLEPOST=1499526394][/DOUBLEPOST]
Од кај празна касата кога пред неколку дена Фасоне и Мирабели на прес кажаа дека пари се има,и играчи уште ќе се носат ? Не е баш празна иако преку 100 мил отидоа.
Проблемот е како да се избркаат дегенериците од Галијани а притоа да се земе пари за нив,Бака и Нијанг ги бараат само на позајмици а Милан планира барем по 15-20 мил од човек да извади од нив,што ќе биде ненормално тешко со оглед на тоа каква сезона имаа,едино лападудла ако можат да им го подметнат на џенова за некои 12-15 мил. Бертолачи исто моментално нема никаква вредност на пазарот цела година повреден,затоа и сакаат на позајмица да го пратат да добие на цена барем кога никој нејќе да го купи. Палета исто уште не е отиден тактизира де ваму де таму....повеќе ќе биде мачење да се исчисти тимов и да се избркаат просеци на кои Галијани им нудеше ненормални плати отколку да се земат нови играчи.

Монтоливо исто не оди никаде,кажаа дека ќе биде тука и ќе биде капитен и оваа сезона.
За Обамејанг повеќе од 60-65 мил. макс не верувам да понудат,плус на таа плата што ја бара....
Марсеј демек нудил 20 милиони за Бака,ама наште под 25 не го дават

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Зборот ми беше у претходниот пост,шо може Биглиа да одигра,а неможе Локатели.Можда грешам не викам не,али Локатели сезоната шо помина ме мн позитивно изненади,и незнам зашо тера ме нешто да верувам у него и мислам дека ке биде прав лидер.Друго ако го донесеме Биглиа,ке имаме превише играчи на таа позиција.Гледам за Монтоливо абер немат да го продават не се ни спомнува како Запата,божем се заштитен знак на Милан,Соса шо викат со полиција неможеш да го измаваш и стапот ке го јадат Локатели и Маури.А гледам и Занелато тренира со првиот тим лани исто беше на турнеја и баш добро се покажа.
Види Лока е дефинитивно талентиран играч, може да биде лидер у иднина но премногу е млад и неискусен(црвениот со Јуве таму) за да оставиме цела сезона он да биде единствена опција на позиција која е доста чувствителна + сезона во која бркаме ЛШ по секоја цена.

Дури и да дојде Биглиа тоа не значи дека Локатели нема да игра, играме на 3 фронта + тој може и да игра на други позиции во средина.

Јас Биглиа сакам да дојде затоа шо е квалитетен и искусен играч, со него можеме да добиеме стабилност у средина и коа ќе треба да умртвиме игра и да чуваме резултат тоа и да го напраиме, а не промаја да ни дува од сите страни ко до сега.

Не е чудно што притискаат толку за него и ми се допаѓа досега во кој правец размислуваат и го тераат тимот.

На крај да напоменам дека Локатели ми е врхунац, наше дете, 2 гола даде 2 пати се утепа од плачење, се надевам дека ќе остане подолго тука и се надевам дека ќе има топ кариера.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Јас како што прочитав негде играчи ќе се носат со парите што ќе се соберат од продажба на моменталниот вишок играчи во Милан. Можеби ќе се дадат плус 10-20-30м што е далеку од некоја пара кога станува збор за евентуален трансфер на Обамејанг, а мора да се земе во предвид и тоа дека треба да се земат и играчи за на клупа.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Фасоне на прес изјави дека има уште буџет, но треба да одлучат дали парите да се потрошат на еден играч или на 2-3 играчи.

Последно е дека Кинезите одобриле дополнителен буџет од 70 мил евра за еден играч кој ќе служи и за маркетинг. Медиумите после ова сигурни дека парите ќе се потрошат на еден скап играч не вклучувајќи го буџетот планиран за Биглиа.

На фановите ни изгледа невозможно затоа што веќе потрошија 130 мил на 7 играчи.
Проблем е платата од 12 мил евра која ја бара Обамејанг, а ние највеќе што можеме да понудиме е 8 мил. Прво треба да се договорат личните услови, па после да се преговара со Дортмунд. Од кинески клуб има понуда од околу 60-70 мил евра и кај нив трансфер периодот е до 15 јули.

Lazio are now willing to accept Milan's 15M offer for Biglia

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
^ Па Милан остана единствен заинтересиран за Обамејанг и прееска читав дека коа ќе се сретнат со татко му ќе понудат макс 8м плата па ако падне договор ќе праќале одма понуда до Дортмунд.

Време е и овој да прекине да се филма, никој нејќе да му ги дае тие пари у Европа, невиден зицераш е, промашува доста често и нека смали малце доживљај.

Со Биглиа и евентуално Кјаер за брзо би завршиле со склопување основа на тимот и ваљда ќе идат all-in на некоја звезда, дали ќе биде напад или средина ќе видиме.

Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Работнички ако го помине Динамо,3то коло може да се падне со Милан.

Kajgana Shop

На врв Bottom