Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Топ трансфер Лаказет (y) Ме чуди како ниедна друга екипа не се вмеша во трансферов богами, али во секој случај супер oдлука од страна на Арсенал (и лоша од страна на другиве што не се вмешаа :D )
Уствари, од трансфер-банот на Атлетико ќари Арсенал, иначе многу тешко ќе беше да се донесе Лаказет во Лондон ако Атлетико понудеа иста цена и плата плус играње во ЛШ

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.963
Торес останува уште една сезона во Атлетико Мадрид.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Некако ми е чудно ова трансфер лето,многу екипи треба да пазарат а сите се тивки односно ништо не се купува..на пример Манчестер Јунајтед има еден куп дупки за крпење а никаде ги нема да пријават некое асолно засилување...исто и Барселона каде имаше лоша сезона и ако сака да остани во чекор со Реал Мадрид неопходно е да купуваат..ПСЖ исто,Сити фукна еден тон пари на Бернандо и голманот а во другите позиции катастрофа се,Арсенал го плати Лаказет средниот ред е цел за реконструкција....Интер на толку пари и лоши играчи ништо не купуваат сега засега,Баерн се надева на помладите дека ќе напреднат....Јувентус го купија Шик и толку....Ливерпул да не прајме муабет воопшто

Па Јули месец сме,една недела помина..не знам општо што се чека дотолку или дали веќе се преговара за играчите ама вакво тивко лето за трансфери не памтам досега а сите екипи што ги спомнав имаат многу дупки за крпење посебно Манчестер Јунајтед се во најзаебана ситуација..кога мислат да купваат?..во август кога ќе почни сезоната?..ајде белким има време па ќе почни трансфер лудилото и подоцна да правиме анализи кои екипи се во Топ 10 :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас најмногу го пишав постот за Манчестер Јунајтед и Барселона..очајно му фалат токму нив засилувања и тоа онака квалитетни играчи..посебно Јунајтед..ниту Мората,ниту Лукаку се играчите кои му требаат,преценети коњи што цените му се кренати до небо и никаква разлика нема да донесат каде и да одат ама клубот што ќе ги купи ќе се заеби до максимум а веројатно Јунајтед ќе земи еден од нив двата и ќе испадни флоп како по обичај.

Реал Мадрид можеби не сакаат да го продаваат Мората како што се пиши низ медиумите па затоа ги разбирам што ставаат толкава висока цена..ама Лукаку?..за онај коњ 100 милиони фунти?..па Лукаку реално 50 преку сила дали вреди и во овој денешен пазар ..за Лаказет 50, а за коњот 100..надвор од памет се цените...и не вервам дека Челзи ќе се заеби со Лукаку бидејќи сметам дека прават попаметни трансфери од Јунајтед и еднаш се имаат зафркнато со Торес

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Јас најмногу го пишав постот за Манчестер Јунајтед и Барселона..очајно му фалат токму нив засилувања и тоа онака квалитетни играчи..посебно Јунајтед..ниту Мората,ниту Лукаку се играчите кои му требаат,преценети коњи што цените му се кренати до небо и никаква разлика нема да донесат каде и да одат ама клубот што ќе ги купи ќе се заеби до максимум а веројатно Јунајтед ќе земи еден од нив двата и ќе испадни флоп како по обичај.

Реал Мадрид можеби не сакаат да го продаваат Мората како што се пиши низ медиумите па затоа ги разбирам што ставаат толкава висока цена..ама Лукаку?..за онај коњ 100 милиони фунти?..па Лукаку реално 50 преку сила дали вреди и во овој денешен пазар ..за Лаказет 50, а за коњот 100..надвор од памет се цените...и не вервам дека Челзи ќе се заеби со Лукаку бидејќи сметам дека прават попаметни трансфери од Јунајтед и еднаш се имаат зафркнато со Торес
Па кој да го земеме бе Џони,Иван Кампо?

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Челзи ќе мора да купува напаѓач (или два) така да не знам колку ќе можат да си дозволат паметно да размислуваат :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Па кој да го земеме бе Џони,Иван Кампо?

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Не се квалитет за Јунајтед,ништо посебно не се двата,сега јас не сум некој скаут или генерален менаџер или пак било каков фактор за да кажам кој да купат ама Мората и Лукаку не се тој квалитет што му е потребен на Јунајтед,ако ме прашаш мене најдобро е да купат двајца асолни средни играчи,едно квалитетно крило и во напад да тераат со Рашфорд ќе бидат многу попродуктивни отколку да фршнат 90+ милиони на преценети копита што нема никаков апгрејд да направат ....ама сепак Ман Ју како бренд мора да мисли и на маркетингот па затоа ваков трансфер ќе му дојди како фул хаус во покер и ќе се налапаат пари од спонзори и дресој....и догодина пак 5-то место доста е[DOUBLEPOST=1499301458][/DOUBLEPOST]
Челзи ќе мора да купува напаѓач (или два) така да не знам колку ќе можат да си дозволат паметно да размислуваат :D
Или ќе остани Коста,или ќе откопаат некој како Батушаи па ќе тераат со него...реално нема некој избор на пазарот за напаѓач а и помладите играчи го немаат тој квалитет..премногу се напумпани и преценети од јавноста..кога ќе се сетам на Суарез,Агуеро,Левандовски,Торес,Тевез,Ибра,Кавани и останатите порано какви играчишта беа на 23-24 години,газеа буквално....сега помладите напаѓачи го немаат тој квалитет Белоти,Мората,Лукаку,Алкасер..праволиниски играчи, ништо посебно

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама Лукаку не е праволиниски играч :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.762
Поени од реакции
43.963
Кавани не е ништо подобар од Лукаку, шпиц со најмногу промашени зицери е милион посто. А црново е класи над Белоти и Алкасер. Не знам како само успеа да го споредиш со двајцава. xD Од друга страна Мората е тука некаде со Лукаку, мада јас лично сметам дека е нешто послаб.

Kajgana Shop

На врв Bottom