Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Decki gledam deka ja rabotat 2014 godina. Brojcinjata 3121/2014 i 3123/2014 se so stasus "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." - toa znaci deka do skoro bile na dopolnitelna. A prvoto sledno brojce koe e seuste na dopolnitelna e 3167/2014 sto znaci do tuka se stignati so 2014 godina!

Dodeka kaj brojceto 3147/2014 ima status "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите ново удостоверение от ДАБЧ, в което да б'дат отразени данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от ЗБГ." -

Dali ova znaci deka nie sto sme na dopolnitelna i sme podnele dopol. dokumenti vo MP treba i da im odneseme i nov proizhod od DABC (bidejki na starite sto gi imame podneseno od pred 4 godini ne pisuva po koja osnova se dobieni), pred da ni aknat status kako ovoj pogore pa da cekame "2ra dopolnitelna proverka"?
I kako bi go napravile toa koga dokumentite ni se vo MP?!!

Aj eksperti analizirajte ve molam :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Decki gledam deka ja rabotat 2014 godina. Brojcinjata 3121/2014 i 3123/2014 se so stasus "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." - toa znaci deka do skoro bile na dopolnitelna. A prvoto sledno brojce koe e seuste na dopolnitelna e 3167/2014 sto znaci do tuka se stignati so 2014 godina!

Dodeka kaj brojceto 3147/2014 ima status "Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите ново удостоверение от ДАБЧ, в което да б'дат отразени данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от ЗБГ." -

Dali ova znaci deka nie sto sme na dopolnitelna i sme podnele dopol. dokumenti vo MP treba i da im odneseme i nov proizhod od DABC (bidejki na starite sto gi imame podneseno od pred 4 godini ne pisuva po koja osnova se dobieni), pred da ni aknat status kako ovoj pogore pa da cekame "2ra dopolnitelna proverka"?
I kako bi go napravile toa koga dokumentite ni se vo MP?!!

Aj eksperti analizirajte ve molam :)
Da na moeto uverenie od DABC od 2016 godina bese se vo detali objasneto kako e dobieno.
00359 2 935 06 50 javi se tuka od prva krevaat slusalka tie vo DABC i ke ti kazat za sigurno

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Decki jas imam pak prasanje :)
Nisto ne spodeluvam posto ne znam bas nisto okolu ova :D osven ulicite za soping vo Sofija i molovite i deka gradot mnogu mi se dopaga i odam cesto :)
Sega sakam da prasam za nosenjeto dopolnitelni dokumenti vo minsterstvoto za pravda. Znam kade se naoga zgradata no mi kazaa deka dokumentite se davale nekade pozadi no ne znaea da mi objasnat tocno tie sto gi prasav. Dali nekoj od vas znae? Dali koga ke otidam ke me pustat da vlezam bidejki nemam termin a sigurno ke ima luge sto ke cekaat red? Dali ima sansi da ne zavrsam rabota i dzabe da cekam? Koe vreme da otidam sto ke me posovetuvate? I dali da se najavam na nekogo tamu deka sum samo za dopolnitelni dokumenti?
Mnogu prasanja napisav no ke bidam blagodarna ako nekoj se nafati da mi go razjasni toa :)

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Da na moeto uverenie od DABC od 2016 godina bese se vo detali objasneto kako e dobieno.
00359 2 935 06 50 javi se tuka od prva krevaat slusalka tie vo DABC i ke ti kazat za sigurno
Fala za brojot. Moram ova da go rascistam. Da ne iskoci cekam za dzabe na dopolnitelna so odneseni dokumenti. Sega im pisav mail, ako ne vratat od DABC vo najskoro vreme ke im vrtam.

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7
После 5-6 месеци на финална денес ми се смени пишува Преписката е разгледана од Советот по гражданството. Извадена е за дополнителна проверка. Знае ли некој што значи ова што да правам
Prati email na pr@justice.government.bg pisi kakov ti e statuso i molbata i ke ti kazat direkno od bugarija :D

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Decki jas imam pak prasanje :)
Nisto ne spodeluvam posto ne znam bas nisto okolu ova :D osven ulicite za soping vo Sofija i molovite i deka gradot mnogu mi se dopaga i odam cesto :)
Sega sakam da prasam za nosenjeto dopolnitelni dokumenti vo minsterstvoto za pravda. Znam kade se naoga zgradata no mi kazaa deka dokumentite se davale nekade pozadi no ne znaea da mi objasnat tocno tie sto gi prasav. Dali nekoj od vas znae? Dali koga ke otidam ke me pustat da vlezam bidejki nemam termin a sigurno ke ima luge sto ke cekaat red? Dali ima sansi da ne zavrsam rabota i dzabe da cekam? Koe vreme da otidam sto ke me posovetuvate? I dali da se najavam na nekogo tamu deka sum samo za dopolnitelni dokumenti?
Mnogu prasanja napisav no ke bidam blagodarna ako nekoj se nafati da mi go razjasni toa :)
Za shopping i setanje nema podobro fakt e
ama za iva drugovo ne znam kako odi. Vo ambasada cekaat site da zavrsat sto se zakazani pa te pustaat.
Hmm ajde nekoj neka i pomogne so odgovori ve molam

Член од
17 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
94
Fala za brojot. Moram ova da go rascistam. Da ne iskoci cekam za dzabe na dopolnitelna so odneseni dokumenti. Sega im pisav mail, ako ne vratat od DABC vo najskoro vreme ke im vrtam.
Aj molimte spodeli shto ke ti kazat ili pishi vo pp. Pozzz

Sent from my Lenovo S850 using Tapatalk

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7
Ок акако да ја напишам молбата
e pa mojata e 10128/2015 svakas toa e molbata ke pises deka si staven na Преписката е разгледана од Советот по гражданството. Извадена е за дополнителна проверка,
i utre sabalje okolu 11 saato ke ti vratat so poraka na email adresata svakas :D

Член од
3 октомври 2014
Мислења
30
Поени од реакции
47
Intervju April 2016, broj 104**/2015, pred polovina cas mi se smeni statusot vo:
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,

Bev na finalna od Mart 2017.

И јас сум со бројче 10***/2015 и бев 2/3 месеци со статус проверка од финален експерт, за од денес да сум со статус вратен на дополнителна проверка, а познавам уште 2ца со иста судбина.

Со подадени документи + документ за потекло од самиот старт.
WTF?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom