Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Дечки, кога се носат дополнителни документи за старо потекло дали има потреба пак извод од себеси да носиш, дека веќе имаме во преписката извод? Само знам дека обавезно треба и молба

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7
Neznam sto da kazam, ova veke haos stana. Ne se znae koj jade koj pie, ,,, barbai bez nosenje nikakov dop.dokument i dadoa ukaz, imase sveditelstvo mislam od dedo ili slicno i povrzana so izvodi vo DAPC dade SAMO KOPIJA, pa zede ukaz. Sega tuka velite site ajde jovo nanovo da se nosi se.
Samo edno ne ste mi jasni i ne kazuvate: DALI IMATE EDNAS DADENO IZVODI, UMTENICI, ITD ILI NE???
A tie so brat/sestra MORA da odnesat povrzuvanje od bugarska opstina od registar, toa e jasno, do sega ne nosea..,
ama aj ovie so starive dokumnti , a ednas dale izvodi, umrenici legaliziranio se, dali pak im baraat????
Kako mislEs?? TE JAS SUM SO BRAT I STO TREBA KAKVO POVRAZUVANJE OD BG OPSTINA

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Ova e samo lotarija ako sakaat ke dadat pasos ako ne I na glava da zastanime se e gjabe.poznavam lugje I toa maz I zena koi imaa podneseno 2003 bez nikakvi dokazi za bugarsko poteklo I pred 5 meseci lugjeto zedoa drzavjanstva.taka dosta so nadmudruvajnata ako dadat ubavo ako ne toa e toa.sekoj so srekjata[DOUBLEPOST=1499264908][/DOUBLEPOST]
Kako mislEs?? TE JAS SUM SO BRAT I STO TREBA KAKVO POVRAZUVANJE OD BG OPSTINA
Bato ako odis preku brat sigurno ke semis samo zavisi kolku ke cekas

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Секој различно кажува. Некој вика не треба да се носет дополнителни , некој вика мора да се носет. И што е најкако сите одговорот ТВРДЕТ дека од исто место го добиваат. Искрено јас ќе го слушам посредников. Тој ми рече не треба. И него му е од корист да добијам побрзо. Секако износот што ми го бара , договорени сме на денот на земање на пасошот да му го доисплатам. А сигурем сум и дека илјадници има така договорени со него. Ако нè лаже тој покрај ние и самиот тој губи. И на углед и пари.[DOUBLEPOST=1499265481][/DOUBLEPOST]И уште нешто. Не носам дополнително документи и од уште една причина. На статусот не го пише тоа. Зошто на илјади да му стои дека треба да носет а нас ништо не ни стои.

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Секој различно кажува. Некој вика не треба да се носет дополнителни , некој вика мора да се носет. И што е најкако сите одговорот ТВРДЕТ дека од исто место го добиваат. Искрено јас ќе го слушам посредников. Тој ми рече не треба. И него му е од корист да добијам побрзо. Секако износот што ми го бара , договорени сме на денот на земање на пасошот да му го доисплатам. А сигурем сум и дека илјадници има така договорени со него. Ако нè лаже тој покрај ние и самиот тој губи. И на углед и пари.[DOUBLEPOST=1499265481][/DOUBLEPOST]И уште нешто. Не носам дополнително документи и од уште една причина. На статусот не го пише тоа. Зошто на илјади да му стои дека треба да носет а нас ништо не ни стои.
Zatoa za da nema zabuni ubavo mi kazaa vcera deka ako ti pobaraat licno togas treba da odneses. Toa znaci deka nema na site da pobaraat

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Decki sovetov samo ednas nedelno resava? Zar samo sreda moze promeni da se ocekuvaat?

Ako e taka da smenam strategija kon drugi opcii...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
А што значи тоа лично? Да одам да прашувам ?
Da javi se prasaj ke ti kazat. Jas se javiv duri i otidov i mi kazaa ne treba. Za sega ne a dali ke zatreeba ke vidime[DOUBLEPOST=1499267769][/DOUBLEPOST]
Decki sovetov samo ednas nedelno resava? Zar samo sreda moze promeni da se ocekuvaat?

Ako e taka da smenam strategija kon drugi opcii...
Da samo vo sreda zasedava no statusi moze da se menuvaat i posle sreda bidejki sovetot ne vnesuva vo kompjuter nego nekoj drug sluzbenik

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Da javi se prasaj ke ti kazat. Jas se javiv duri i otidov i mi kazaa ne treba. Za sega ne a dali ke zatreeba ke vidime[DOUBLEPOST=1499267769][/DOUBLEPOST]
Da samo vo sreda zasedava no statusi moze da se menuvaat i posle sreda bidejki sovetot ne vnesuva vo kompjuter nego nekoj drug slusbenik
А можеш да ми кажеш каде да се јавам? Пиши ми пп дека сигурно сто пати е напишано тоа овде.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
А можеш да ми кажеш каде да се јавам? Пиши ми пп дека сигурно сто пати е напишано тоа овде.
Ne moze da ti se pise poraka eve ti tel od direkcija bugarsko drzavjanstvo 00 359 2 923 7335
ke bides uporen jas sigurno poveke od 20 pati vrtev dodeka krenat. Ako si preku ambasada mozes i niv da im se javis

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
I sto ako se javuvate demek ke ja ubrzate rabotata ili nesto drugo.ako imate predaeno dokumenti toa e to.koj so stari dokumenti koj so rodninski vrski:vujko,tetka,strina ...ako sakaat ke potpisaja ukaz ako ne toa e to.sve ova e lotarija

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
A za sto se raboti ,te molam prosvetlime?
Se raboti za razgleduvanje na molbata od sobetot po drzavjanstvo i od negova strana odobrubanje ili odbivanje izdavanjeto na ukaz ne e rabota na sovetot na drzavjanstvo tuku na viceprezidentot. Izdavanjeto na ukaz ili tuka poznato kako potpisuvanje se slucuva posle glasanjeto na sovetot po drzavjanstvo. Ili toa znaci ako sovetot ja uvazi tvojata molba posle toa doaga na red izdavanje na ukaz/ potpisuvanje

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom