Kako mislEs?? TE JAS SUM SO BRAT I STO TREBA KAKVO POVRAZUVANJE OD BG OPSTINANeznam sto da kazam, ova veke haos stana. Ne se znae koj jade koj pie, ,,, barbai bez nosenje nikakov dop.dokument i dadoa ukaz, imase sveditelstvo mislam od dedo ili slicno i povrzana so izvodi vo DAPC dade SAMO KOPIJA, pa zede ukaz. Sega tuka velite site ajde jovo nanovo da se nosi se.
Samo edno ne ste mi jasni i ne kazuvate: DALI IMATE EDNAS DADENO IZVODI, UMTENICI, ITD ILI NE???
A tie so brat/sestra MORA da odnesat povrzuvanje od bugarska opstina od registar, toa e jasno, do sega ne nosea..,
ama aj ovie so starive dokumnti , a ednas dale izvodi, umrenici legaliziranio se, dali pak im baraat????
Bato ako odis preku brat sigurno ke semis samo zavisi kolku ke cekasKako mislEs?? TE JAS SUM SO BRAT I STO TREBA KAKVO POVRAZUVANJE OD BG OPSTINA
Zatoa za da nema zabuni ubavo mi kazaa vcera deka ako ti pobaraat licno togas treba da odneses. Toa znaci deka nema na site da pobaraatСекој различно кажува. Некој вика не треба да се носет дополнителни , некој вика мора да се носет. И што е најкако сите одговорот ТВРДЕТ дека од исто место го добиваат. Искрено јас ќе го слушам посредников. Тој ми рече не треба. И него му е од корист да добијам побрзо. Секако износот што ми го бара , договорени сме на денот на земање на пасошот да му го доисплатам. А сигурем сум и дека илјадници има така договорени со него. Ако нè лаже тој покрај ние и самиот тој губи. И на углед и пари.[DOUBLEPOST=1499265481][/DOUBLEPOST]И уште нешто. Не носам дополнително документи и од уште една причина. На статусот не го пише тоа. Зошто на илјади да му стои дека треба да носет а нас ништо не ни стои.
Druze moze da kazes so sto DOKUMENTI SIBaraat dokumenti brat, jas sega direktno se javiv vo Ministerstvo zatoa sto ziveam vo Bugarija i se razbravme, rece da odnesam dokumenti
А што значи тоа лично? Да одам да прашувам ?Zatoa za da nema zabuni ubavo mi kazaa vcera deka ako ti pobaraat licno togas treba da odneses. Toa znaci deka nema na site da pobaraat
Da javi se prasaj ke ti kazat. Jas se javiv duri i otidov i mi kazaa ne treba. Za sega ne a dali ke zatreeba ke vidime[DOUBLEPOST=1499267769][/DOUBLEPOST]А што значи тоа лично? Да одам да прашувам ?
Da samo vo sreda zasedava no statusi moze da se menuvaat i posle sreda bidejki sovetot ne vnesuva vo kompjuter nego nekoj drug sluzbenikDecki sovetov samo ednas nedelno resava? Zar samo sreda moze promeni da se ocekuvaat?
Ako e taka da smenam strategija kon drugi opcii...
А можеш да ми кажеш каде да се јавам? Пиши ми пп дека сигурно сто пати е напишано тоа овде.Da javi se prasaj ke ti kazat. Jas se javiv duri i otidov i mi kazaa ne treba. Za sega ne a dali ke zatreeba ke vidime[DOUBLEPOST=1499267769][/DOUBLEPOST]
Da samo vo sreda zasedava no statusi moze da se menuvaat i posle sreda bidejki sovetot ne vnesuva vo kompjuter nego nekoj drug slusbenik
Ne moze da ti se pise poraka eve ti tel od direkcija bugarsko drzavjanstvo 00 359 2 923 7335А можеш да ми кажеш каде да се јавам? Пиши ми пп дека сигурно сто пати е напишано тоа овде.
Ne se raboti ni za ukaz ni za lotarijaI sto ako se javuvate demek ke ja ubrzate rabotata ili nesto drugo.ako imate predaeno dokumenti toa e to.koj so stari dokumenti koj so rodninski vrski:vujko,tetka,strina ...ako sakaat ke potpisaja ukaz ako ne toa e to.sve ova e lotarija
A za sto se raboti ,te molam prosvetlime?neli site ocekuvame da stigneme do finale I da go imame ukazot vo race?jas licno deka kisnenjeto po telefoni e neproduktivno.Ne se raboti ni za ukaz ni za lotarija
Se raboti za razgleduvanje na molbata od sobetot po drzavjanstvo i od negova strana odobrubanje ili odbivanje izdavanjeto na ukaz ne e rabota na sovetot na drzavjanstvo tuku na viceprezidentot. Izdavanjeto na ukaz ili tuka poznato kako potpisuvanje se slucuva posle glasanjeto na sovetot po drzavjanstvo. Ili toa znaci ako sovetot ja uvazi tvojata molba posle toa doaga na red izdavanje na ukaz/ potpisuvanjeA za sto se raboti ,te molam prosvetlime?