Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Лани цело време се натегавте и три месеци пробувавте да договорите услови, пред два месеци го откупивте и сега не го сака во тим? :D
Е ајде де, можда и тој учествуваше во тепачката на полувреме или нешто кој го знај[DOUBLEPOST=1498744694][/DOUBLEPOST]#Juventus & #Spinazzola have reached an agreement for the renewal of the contract. @Goal

Последно уредено:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Лани цело време се натегавте и три месеци пробувавте да договорите услови, пред два месеци го откупивте и сега не го сака во тим? :D
On 22 May 2017, it was announced that Cuadrado would join Juventus on a permanent deal for a preset price of €20 million until 2020, after a clause in his contract had been triggered (winning the Serie A mathematically in round 37)
Кога ја договарале позајмицата ставиле таква клаузула да го откупат ако се освои Серија А,така да сакале нејќеле мораше да го откупат.Иначе нигде јавно не искочи Алегри да каже дека не смета на Куадрадо све се шпекулации,како и рекла казала муабетите за карањето/тепањето на полувреме на финалето ЛШ,нешто што никој нема да го потврди.

Проблемот кај Куадрадо е тоа што е премногу неконстантен една ќе ја изигра добро и ќе реши меч,на две три нигде го нема и прави глупи потези напред што те тера да го извадиш од ТВ и да го рашамараш.Најчесто прави вишок потег напред со кој ја сере цела брзина и дриблинг што го има,нема завршница едноставно.
Последниот месец беше тотално аут од форма и ради тоа остана закован на клупа и Алвеш играше на негово место.Годинава не верувам дека ќе го продадат,ќе го остават да биде ротација на некои од крилава што ќе дојдат,освен ако не стигне некоја добра понуда.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Ние хуманитарна организација сме не знам дали знајте и Дани го пуштивме на слободен трансфер ете.

Иначе пратетеја гласинава

Now Premium Sport is reporting that Madrid have told Juve they are open to a sale, and a deal could be closed for €20m.

It has been suggested by the same outlet that the Brazilian’s arrival could convince Alex Sandro to stay, as they were teammates at Porto.

In addition, Sky is reporting that Juve sporting director Fabio Paratici met with an intermediary for Danilo today.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Искочи сеа дека и Алегри го сакал СМС од Лацио, ама Лотито под 50 милиони нејќе ни да влезе да преговара. Многу високи суми у пм. Ако сака 60милки со Кеита топ :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.711
Спинацола и Берна ми се најголеми желби летово, ете ја завршија работава со првиот, ама нека гледаат да си го вратат назад нека не останува уште една сезона во Аталанта.

За Берна дај им 40/45 милки на Фиорентина и лапај го.

А се шпекулира дека и за Милинковиќ Савиќ сме заинтересирани (y)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Спинацола и Берна ми се најголеми желби летово, ете ја завршија работава со првиот, ама нека гледаат да си го вратат назад нека не останува уште една сезона во Аталанта.

За Берна дај им 40/45 милки на Фиорентина и лапај го.

А се шпекулира дека и за Милинковиќ Савиќ сме заинтересирани (y)
Агрести вели 35+ бонуси, други 40+ бонуси.

Лотито рече некој понудил 50М за СМС ама не кажа кој клуб се шпекулира дека можи да сме ние[DOUBLEPOST=1498755848][/DOUBLEPOST] upload_2017-6-29_19-3-59.png

Последно уредено:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Ако дојди Данило тогаш го зазема последното non eu место, е сега имаше шпеклуации дека еден од Ринкон и Нето ќе не напушти па ќе се ослободи пак место дали е тоа можно не знам...[DOUBLEPOST=1498758519][/DOUBLEPOST]
Овај скроз забега ама ептен скроз хаха[DOUBLEPOST=1498766893][/DOUBLEPOST]Danilo is closer & closer to Juventus - 15m+5m in bonuses - Aims to relaunch his career in Turin + link up with Sandro again. [TuttoJuve][DOUBLEPOST=1498767085][/DOUBLEPOST]Media reported that Allegri cut his vacation to meet Paratici and Beppe in Milan for a "mega" signing. This true?

Последно уредено:

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Allegri to Sky: "Selling Vidal was an opportunity in the market, we decided to take it."
So Vidal didn't ask to leave the club, as Marotta confirmed before.

+ NEWS FROM DI MARZIO +

Danilo is looking more likely to be the guy for Juventus. The negotiations officially started today.

From the official termination of Dani Alves' contract to the operation for Danilo underway (there was a meeting with an intermediary) to the future of Riccardo Orsolini. His future still has to be written. The young striker will not be leaving until at least the end of the summer retreat. If Allegri allows him to leave, Bologna are in pole position.

----
Gazzetta dello Sport prenosi vijest da je golman Juventusa, Neto, dogovorio sve uslove sa Valencijom.

Sada je na redu da Valencia dogovori cijenu transfera sa Juventusom, što ne bi trebao biti problem.

Juventus će navodno tražiti deset miliona, a Valencia nudi šest miliona eura, tako da će se klubovi najverovatnije dogovoriti bez većih problema.

Neto se dovodio u vezu sa prelaskom u Milan i Napoli, ali izgleda da je Valencia klub u kojem će Neto nastaviti svoju karijeru.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
.@MaxNerozzi - "Keita's contacts go back to Juve-Monaco. The player wants Juve & has refused everyone else. He could sign for free"

.@MaxNerozzi - "Juve want to lower the average age of the squad, for this they signed Schick and now looing at Bernardeschi"

#CFC's wage offer for #AlexSandro is ~€6m excl bonuses [+ ~€2m-€3m]. #Juve's offer is ~€5m incl bonuses.

@MaxNerozzi - #AlexSandro earns ~€3m net & #CFC's offer doubles his wages. It's difficult for him to renew with #Juve.

.@MaxNerozzi Alves had already decided to leave before the CL final #RadioVS

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804
Сандро ако иде и Асамоа, ќе остане Спинацола, на десната сме со Лихт само,Ќе треба минимум 2 бека, + центар и крила, јаоо... cool

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Сандро ако иде и Асамоа, ќе остане Спинацола, на десната сме со Лихт само,Ќе треба минимум 2 бека, + центар и крила, јаоо... cool
Данило 90% доаѓа кај нас што значи десната е обезбедена, Лихт останва 1000% ги одби сите понуди. Изгледа Сандро ќе остани и спонаѕола ќе е на таја страна а Аса можи ќе го проба како CM.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.701
Поени од реакции
88.711
Дај бе веќе нека оди копиљот од тимот, што кур се одолговлекува работава, ќе му нуделе 5 милиони договор... оди таму во Челзи и давај 60-70 милиони за засилувања.

Тој, Асамоа, Лемина, Нето изгледа ќе летаат од тимот... нека се чисти ѓубрето, нека носат млади играчи, дека имаме бааѓи старци во тимот со над 30 години, мора повеќе да се потпираат на Дибала, Пјаца, Шик, Ругани, Спинацола и Берна ако дојдат, Калдара од идната сезона, Бентакур, Орсолини... такви играчи му требаат на тимов што ќе гризат на терен, потпомогнати од искуството на дедовците.

Него Нето сигурно си оди, баш ме интересира кој ќе грее клупа на Буфон со оглед на тоа што работата со Шчезни се закомпликува малку...повеќе

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.835
Поени од реакции
17.786
Mattia De Sciglio is one step away from joining Juventus. The negotiation has reached its final phases. (Tmw)

Paolo De Ceglie will leave Juventus tomorrow.

Juventus has reached an agreement with Spinazzola over a new contract until 2022. (GdS)

Bayern will not sell Douglas until they find a replacement, Bernardeschi has become a priority signing over the Brazilian. (GdS)

Juventus will present an offer of €15m to sign Danilo. Real Madrid want about €30m. (Sky)

Danilo is closer & closer to Juventus - 15m+5m in bonuses - Aims to relaunch his career in Turin + link up with Sandro again. [TuttoJuve]

Juventus are in advanced negotiations to sign Danilo on loan with option/obligation to buy. (GdS)

Kajgana Shop

На врв Bottom