Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
S

silmarillion

Гостин
На мизерииве сиромашни што протестираат им посакувам до правнук од Калиманци подалеку да не можат отидат. Крв ви ебам безрбетна неспособна у уста да ви го забораам ни држава заслужувате ни име да задржите.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кај мене би поминало твоево оти сум потазе генерација и не ги знам маките на предците од времето на светските и балканските војни. Ама некој во поодминати години ќе те стај на клада, верувај ми. Се бореле за слобода за сега доброволно да се лишиш од истата и да станиш малцинство оти државичката ја сметаш за неспособна. Нема некоја бистра логика.
Впрочем и тоа била причината што и Тупурковски ги изгубил изборите тогаш. :)
Јас ова истото пред сите го велам и досега кој сретнав се сложи со мене без разлика на годините,не знам каде живееш ама овде во околината преку глава му е на луѓето од државата па сите сакаат да си се спасат со време со Бугарски пасоши и да се истребат..никој не ме ставил на клада досега а и не верувам дека некој таков безмозочен ќе се погоди да ми се расправа за некоја си измислена држава Фиром знаејќи што прават политичарите..остај ти 1998 и 2002,сега сме 2017 и гледаме што се случува во светот и како функционира едно нормално Европско опшество.

Член од
20 јуни 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
проблемот на македонија е што либтарди и предавници добија значење, но македонскиот народ ќе се обедини, пошто на улица не е така, само по социалните мрежи коментираат ненормални, на терен е друга работа.[DOUBLEPOST=1498774931][/DOUBLEPOST]ајде добра ноќ македонија била и ќе биде се додека постојат македонци

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
проблемот на македонија е што либтарди и предавници добија значење, но македонскиот народ ќе се обедини, пошто на улица не е така, само по социалните мрежи коментираат ненормални, на терен е друга работа.[DOUBLEPOST=1498774931][/DOUBLEPOST]ајде добра ноќ македонија била и ќе биде се додека постојат македонци
Ајде оди легни си, се умори од толку патриотизам.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.879
Поени од реакции
4.409
Дечко од која телевизија си ти? Од макфакс,ај после ќе зборуваме преку железна ограда :D
И после ќе зборуваат кој селектирал,кој етикетирал и слични срања,па нападнати биле :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
0 obvinenija od SJO za DUI neli?
ama tebe ne te tangira toa, bitno vmro e gotovo.
za kriminalot vo nekoja druga prilika
konecno e jasno, vo mkd samo makedoncite kradat.
albancite sto se 17 godini na vlast se cisti kako solza
Мене ме плаши што кога ќе се расчисти теренот, односно кога ќе се растури сега силната вмро дпмне. Партија со најголема поддршка во МК. Не знаеме што ќе мора да направат фаворизираните сдсм за оној што ја игра играта.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Што е таа шабанарија пред судот? Зошто им се дозволува да вршат притисок врз судот?
Се повикуваат на законот кој се користеше кога се вршеше притисок за Бучко, Заев... Има изгледа дупка во законот која се користи. За да ја смири ситуацијата, можно е Иванов исто како Црвенковски за Заев да ги аболицира одредени обвинети. За доброто на државата. А може обвиненијата да ги преземе некој друг обвинител и да се откаже од гонење понатаму, како Јанева што му "учини" на Заев и тоа позитивно делуваше. Решенија има, веќе ги имало, само да се применат и сите среќни.
Но чекај, можеби има и други фактори кои имаат свои планови за Македонија, или како и да се вика во иднина.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Kako so slast ja vrtat svirkava,merak da te fati :vozbud:
Во робовладетелска Америка имало две врсти на црнци. Тоа се куќните црнци (house niggers) и полските црнци (field niggers). Полските црнци работеле по полињата, плантажите и живееле во робовски услови. Исхраната им била никаква и кратко живееле. Додека пак куќните црнци служеле во куќата на господарот, како слуги, чистачи, готвачи, перачи, бејбиситери. Тие живееле во или до, самата куќа на господарот. Некои имале дури и засебни соби. Господарот им фрлал трошки (остатоци) од своето јадење, а по полските црнци обично фрлал со чифте или камшик.

Кога победила антиробовладетелската опција во американската граѓанска војна, било укинато ропството, а робовите ослободени. Полските црнци со обете раце ја прифатиле слободата, но куќните црнци нерадо тоа го дочекале, заглавени во својот матрикс. Па имало случаи кога господарот ги пуштал на слобода под притисок на властите, а они неќеле да си одат.

R

red.devil

Гостин
Се ќе е подобро од Фиром. Барем знаеш, имаш темели и може да работиш на државата.
Дваесет и кусур години независност и сеуште државава има привремено име. Тоа ти кажува што сорта живи на просториве.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Таа партија мора да се растури оти е мафијашко удбашка србоманско античка структура која што нема ништо општо со историското ВМРО. И зошто да се растури? Па со што си ти горги полош од криминалецот груевски за претседател на таа партија?Ама тебе те ставиле на форум за речиси без пари а они крадат милиони:)
Кој вика дека за речиси без пари ме ставиле? Скап сум јас. Ако си заинтересиран јас можам и за тебе да играм, за твојата партија. Треба само повеќе да платите? Ќе се договориме. Имате пари, ве поставија на власт.[DOUBLEPOST=1498778317][/DOUBLEPOST]
apsolutno. poso zaev rece deka bugarite se ok, se najgolemi neprijateli se onie sto go mrzat bugarite
kakov brain wash na sdsmovecot
11 godini spomunva bugarofilija, za sea da vregja drugi deka gi mrazele bugarite
sea vo shtabovite na sdsm se natprevaruvaat da dokazat koj najprv bil vo bugarija na odmor
Веројатно и Ванчо Михаилов ќе го славиме... Заеднички.[DOUBLEPOST=1498778516][/DOUBLEPOST]
Нели заев беше албанофил?
сега кај сме во голема албанија или голема бугарија, која е најновата директива од штабот, шо треба да викате ?
Гледаш ли какви салта? Партијата која до некни велеше "И зато другови, бугаре треба мрзети" сега им дава дел од нашата историја и сувереност.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Вака најискрено....сакаш да пратам неколку пишани докази за криминал на неколку од врвот на СДС од мојот град....кој го направија и тоа за вмро-вско време? Едниот е дури и координатор на СДС за 5-та изборна единица..и сега го чека огромна функција.

А тој оштетениот сиромав(за неколку милиони евра) со се документите(кои ги имам и јас) пред некоја недела бил кај Зајко....и тој му ветил дека ќе расќисти со тој криминал нему што му се случило:facepalm:

За почеток.....еве колку дрпна прв братучед на обвинителката која денес презентираше ``нови обвиненија``, и ова е само од една банка....има уште 5-6, плус 40-50 фирми, над 100-тина луѓе очерупани како кокошки

и чоекот испари заедно со се женаму и синот:angel:

Ајде обвинителката нека потегни обвинение за него да ја видам....штом несака да подигни обвинение за фалсификуваната диплома за доктор на науки од другиот братучед(патем вујко и го избркаа ос судија и тоа во време на Бранко.беше претседател)...а татко е ја очерупа најголемата фабрика за дрвна индустрија.
Другиот вујко ги оштипа сите студенти во Битола и Охрид..

ај да ја видам...

Не очекувај реплика, темава е поделена на обожаватели на изметот на едните наспроти обожаватели на изметот на другите, ретки сме таквите како ти и јас кои воопшто не сакаме измет.

Треба ВМРО да не изненади сите и да гласа за продолжување на работата на СЈО па да се стигне сите снимки да се преслушаат и анализираат и отворат истраги и за други политичари.
Навистина ?

Не го велеше ова ти пред 2 години за нелегалното прислушкување ?

https://forum.kajgana.com/threads/Дадилка-Монструм-во-Македонија.79190/page-20#post-7400902

Судијата суди по закон и изнесени докази. И адвокат знае закон и пак ќе застане да брани силувател или убиец иако по закон тоа е казниво, али ете го брани, вложува жалби, приговара, пиши поднесоци.....
а шо вели законот по кој судијата суди:
Неовластено снимање
Член 152
(1)Тој што неовластено ќе направи фотографски, филмски или видео снимки на друго лице или на неговите лични простории без негова согласност, повредувајќи ја неговата приватност или тој што таквите снимки непосредно ги пренесува на трето лице или му ги покажува или на друг начин му овозможува со нив да се запознае, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.
За ова барем испадна дека грешиш, бидејќи испадна дека осомничената легално ја снимале на мемориска картичка обезбедена од страна на МВР и во целосна соработка со МВР.

Од друга страна, за бомбонерите на зајко кукурајко до денешен ден не знаеме кој, како и со какво овластување ги снимил.

Револтирани граѓани од СЈО , на мирен протест пред Кривичниот суд.

Револтирани :pos: а да ги прашаш зошто се таму нема да знаат. Прав вмровец во 1 попладне оди таму, а не во 10 вечер кога ќе намалат температурите. :pipi:
Ама пак слабо, сигурно патриотите и бранителите се на одмор во Грција. :icon_lol:
Колку чинат сендвичите - 50, 60 денари, или има некаков групен попуст за сендвич армијата ?

Колку и да чинат, сигурно се поевтини од млекото за сончање, едно е да фрлиш 100 до 200 денари дневно за сендвич протестирач - под претпоставка дека им плаќаат 3 (ТРИ) сендвича за едно деноноќие, а друго е да плаќаш за млеко за сончање и за заштита од УВ зрачење.

Но навистина стануваат патетични пвеводбенициве, најбогата партија во Европа, а да не можат да им обезбедат бели маички, капи и вода на сендвич протестирачиве за да можат да протестираат и среде бел ден ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Граѓани портестирале ?

Тоа е собир на лебарки, има многу лебарки летно време во Скопје.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom