Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Шо подразбираш за ситни риби? Па тие пониски ешалони се најзаслужни за ова дереџе во кое се наоѓаме,нивното слугување.
Јас би бил среќен доколку паднат апс разни кримо директорчина,советничина,пратеници, по некој крадоначалник, потрчковци и .... Да видиш како само се менуваат работите на подобро, не зборам само на локално ниво, зборам општо, се учи лекција шо има огромно значење за државава, и за сите нас.
eve na primer
vo TNT se obvineti i sluzbenicite sto birale firma za rusenje od koga sve `legalno` bilo odluceno od mile,grujo i toni
poso rekovme ideme do kraj so cistenje na mocuristeto
osven kaj DUI[DOUBLEPOST=1498770098][/DOUBLEPOST]
Има барање за притвор на нивниот координатор.
toa e toa
poso nego so slusavme vo razgovorite kako delat sudovi i apelacii megju musa i mijalkov
zatoa anonimusot sea e obvinet od SJO
bre bre
kako za nekoi sto 2 godini vikavte `nema pravda,nema mir` bajagi so malce se zadovoluvate
but then again
ova za vas nikad ne bese borba za pravda.[DOUBLEPOST=1498770178][/DOUBLEPOST]
Нели немаше ни едно?
neli
`nema pravda,nema mir`?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
eve na primer
vo TNT se obvineti i sluzbenicite sto birale firma za rusenje od koga sve `legalno` bilo odluceno od mile,grujo i toni
poso rekovme ideme do kraj so cistenje na mocuristeto
osven kaj DUI[DOUBLEPOST=1498770098][/DOUBLEPOST]
toa e toa
poso nego so slusavme vo razgovorite kako delat sudovi i apelacii megju musa i mijalkov
zatoa anonimusot sea e obvinet od SJO
bre bre
kako za nekoi sto 2 godini vikavte `nema pravda,nema mir` bajagi so malce se zadovoluvate
but then again
ova za vas nikad ne bese borba za pravda.
Викаше нема ниедно, ете има. Сега слободно пушти си ја бугарската химна, сигурно и текстот го знаеш.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Викаше нема ниедно, ете има. Сега слободно пушти си ја бугарската химна, сигурно и текстот го знаеш.
ti bi sakal toa a? sea raat da bidete od kritika poso neli `ama vmro...`
well, nece moci
ne protestiravme protiv vmro za da kjutime na sdsm

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@lans дуи стварно ми личи дека е чесна партија. Поточно покрај твојата дпне и Ал Капоне наликува на обичен аматер џепарош.
1000 пати ти иам повторено, ама ај пак - стоиш на страната анти-СЈО и поддржуваш негови опструктори. Зошто бе не напиша еден пост во кој ќе дадеш некаква поддршка за СЈО? Дека треба да му се даде бесконечен рок, поголеми ресурси и поширок пристап до информации за истраги - не мислиш дека така ќе летнат повеќе глави од дуи? Или полесно ти е да ни ги сервираш курир и инфомакс во квази-левица обланда?

Ако, ако, само терај....му треба на паторот поддршка сега - бидете околу него. Ене сте почнале "спонтано" да се собирате пред суд, гревчиња.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
@lans дуи стварно ми личи дека е чесна партија. Поточно покрај твојата дпне и Ал Капоне наликува на обичен аматер џепарош.
1000 пати ти иам повторено, ама ај пак - стоиш на страната анти-СЈО и поддржуваш негови опструктори. Зошто бе не напиша еден пост во кој ќе дадеш некаква поддршка за СЈО? Дека треба да му се даде бесконечен рок, поголеми ресурси и поширок пристап до информации за истраги - не мислиш дека така ќе летнат повеќе глави од дуи? Или полесно ти е да ни ги сервираш курир и инфомакс во квази-левица обланда?

Ако, ако, само терај....му треба на паторот поддршка сега - бидете околу него. Ене сте почнале "спонтано" да се собирате пред суд, гревчиња.
SJO ja imase mojata poddrska pred da pocne da podnesuva obivnenija
od koga se vide kolku e saat,sho da poddrzuvam? selektivna pravda? toa ti i drugarite od sdsm go pravite
poso ve zable vas za pravda, vas vi e samo sdsm da bide komotno
a kje bide komotno samo ako dui ne go cepkate
ama pa toa se kosi so `nema pravda,nema mir` ama pa koj vekje se sekjava na toa
bitno deka imalo obvinenie za nekoj anonimus od DUI
toa sto ahmeti i talat go tuzat bogoevski za pravosilna presuda donesena vo USA, toa nikomu nisto
em ne priznavaat deka se osudeni,em vrz osnova na taa `nepriznaena` presuda go tuzat bogoevski
yeah, nema pravda,nema mir
sea gleas kade e razlikata megju mene i tebe?
tebe sranjeto na sdsm ti mirisa na jorgovan, mene site sranja isto mi mirisaat.
fino vaka sto vo otsustvo na kvaliteti na DUI, jedini kriterium ti e kolku kradele vmro, dui se cvekjinja
ti teknuva zaso bevme site anti zvrlevski? poso kopileto primenuvase selektivna pravda
ti teknuva zaso sme anti SJO? poso devojkite primenuvaat selektivna pravda
oh wait... ti gi poddrzuvas SJO vo selektivnata pravda poso gi goni tvoite omrazeni.

boldot
this is why we cant have nice things:
posle 18 meseci rabota, 4 milioni evra resursi i garancija od SDSM za prodolzuvanje na SJO vrz koe sto i dobija doverba da osnovaat vlada
ti vikas, zaso ne dades poddrska da prodolzi SJO
najs

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Се знае која е целта на странски-инсталираните СЈО:
- обвинение за Македонија и нејзините соучесници: С.М., Г.Ј.,М.И., М.П...., нејзино ставање у затвор и одземање на све што украла овие десетина години од својот сопствен народ и трупала по сметки на Кипар, Кајмански Острови и Белизе.
На Македонија ќе и беше најпаметно на време да се повлече и од врвот на ВМРО ДПМНЕ и од власта и со украдените пари сега да пијуцка на некој тропски остров, али тоа е - Delusions of Grandeur и Хитлера го однесе у пропаст.
Мислам дека е тоа минорно за нив.

Член од
20 јуни 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
Дамјан Груев : Подобро ужасен крај него ужас без крај.
Македонија на Македонците.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@lans знам дека ти фали зврле кумашинот, лаличич, аневски...keep talking за "селективна правда".
На добар пат си да го стигнеш џокица и неговите трагикомични постови на кои пола форум се сука по под од смеење.
На 11 годишно тотално контролиран (не)правен систем, тебе некој друг ти е крив....преминуваш од скриен промотер на курир булшит њуз у апла сендвич со отворен напад на се' што антипаторот. Браво!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
@lans знам дека ти фали зврле кумашинот, лаличич, аневски...keep talking за "селективна правда".
На добар пат си да го стигнеш џокица и неговите трагикомични постови на кои пола форум се сука по под од смеење.
На 11 годишно тотално контролиран (не)правен систем, тебе некој друг ти е крив....преминуваш од скриен промотер на курир булшит њуз у апла сендвич со отворен напад на се' што антипаторот. Браво!
to ceco
sistemot e sjeban samo poslednive 11 godini
genijalno
rekov jas
tebe gomnata na sdsm ti mirisaat na jorgovan
sho i da e,od sdsm da e

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.170
Што е таа шабанарија пред судот? Зошто им се дозволува да вршат притисок врз судот?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Револтирани граѓани од СЈО , на мирен протест пред Кривичниот суд.

Револтирани :pos: а да ги прашаш зошто се таму нема да знаат. Прав вмровец во 1 попладне оди таму, а не во 10 вечер кога ќе намалат температурите. :pipi:
Ама пак слабо, сигурно патриотите и бранителите се на одмор во Грција. :icon_lol:

A

Avenger99

Гостин
@lans ти е левичар, кој нит ги сака ВМРО нит СДСМ, ќе добие бугарски пасош, а не ги сака бугарите :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom