Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха многу ми се интересни овакви ликови кога ќе почнаат да ги величаат кинезите, се додека не почнаат да им цркнуваат (крш софтвер, жолти дамки по екрани, проблеми со полнење, расипување на повер и волуме дугмињата и ред други работи).
Тогаш се враќаат на сигурно и купуваат самсунг.

Хаха многу ми се интересни овакви ликови кога ќе почнаат да ги величаат кинезите, се додека не почнаат да им цркнуваат (крш софтвер, жолти дамки по екрани, проблеми со полнење, расипување на повер и волуме дугмињата и ред други работи).

koristi nekogas xiaomi pa zbori, a ne vaka na pamet da tropas.

Kako ovie kanti mislis?
https://arstechnica.com/gadgets/201...nning-to-permanently-disable-us-note-7s-soon/

Na tie so se-sme malce porazgledani i gi razbirame rabotie se ni e jasno. narodov veke gi nauci stranite kako colicool, gearbest, kimovil, aliexpres, goldway, phantacy shop itn.... samo nepismeno tele denes moze da kupi kanta telefon od programata samsung J.
za onie so gi razbirame rabotite, golemo namaluvanje i na MI5s 3/64 za 220-230e:
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi5s
Ne mi e jasno zosto seuste telekom i vip ne pocnale da nudat xiaomi vo paketite, toa bi bilo apsolutno konkuretna prednost. Ako ovie slepcive ne gi biva, se nadevam deka lyca ke naprai nekoja pametna postpejd ponuda so xiaomi telefoni pa da im go nacuka. Vo momentot koga ke pocnat da se nudat xiaomi, meizu, oneplus, leeco vo paketite krsovite na samsung ke gi snema.
J programata ne se dostojni ni za detski igracki ako treba da se sporedat so bilo koj telefon od momentalnata ponuda na xiaomi ili meizu.
Redmi note 4 i mi max 2 dvata so sd625 momentalno nemaat ama bas nikakva konkurencija. Steta meizu malce zaostana so ponudata , za moj poim pravat daleku najkvalitetni telefoni od site proizvoditeli. Se sprema konecniot udar so koj starite macki ke gi snema ko so ja snema nokia, alcatel, htc itn...

Последно уредено:
Bravo za vas razberenite sve sto naucile svaka cas.
Nie nepismenite ke si kupuvame samsung i ke ni koci [emoji17]

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Bravo za vas razberenite sve sto naucile svaka cas.
Nie nepismenite ke si kupuvame samsung i ke ni koci [emoji17]

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Ima mnogu forumgii ovde so na vremeto se pravea pametni kinezi ovo ono a sega imaat xiaomi telefoni. I na tebe kad tad ke ti svetne sijalickata bez gajle.
:icon_lol:

Pa ako nemas pojma ne zbori bezveza.
Ma dobro znae on, samo od nekoi negovi pricini uste *ne se kacil na vozot*. Realno samsung nema ni za burek vo site klasi koga ke se sporeduva so xiaomi. Istoto vazi i za sony i lg. Gotovi se. A na onie so kupuvaat ishitovi ionaka gospod neka ime na pomos, za taa bolest nema lek.

Да се надоврзам на муабетот од погоре. Од август имам Galaxy S7, претходно две години и три месеци имав Xiaomi Mi2s 32gb.
Од Xiaomito бев презадоволен,user-friendly, брз, 1-2 пати само дали има сецнато при работа во текот на двете години, камера перфектна за таа генерација на телефон значи стварно нема збор, мана му беше што имаше многу непотребни апликации на кинески и зафаќаа солидни 15-20% од вкупната меморија. Искочи Galaxy S7,со fast charging, предобра камера за темни услови, 4К видеа, водоотпорен и башка бев со малце повеќе пари и го земав 32.000 од ледиком. Сега да искочи Xiaomi со подобра камера од S7/S8/S8+ (пошо нели исти камери имаат) одма ќе го земам. Не дека е лош галаксиво ама ми фалат многу опции од xiaomi

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=26_151&product_id=225654

или

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=26_151&product_id=222927

Не се разбирам баш баш од телефони, ама по логика некоја Ј7 треба да е подобра од Ј5?
Не знам за кој да се одлучам, помош?

По друга логика поновиот треба да е подобар :D Овој Ј5 e 2017, а Ј7 е 2016та година.

Во перформaнси нема некои разлики. Ј5 има понов андроид, подобра предна камера и fingerprint отклучување (многу практична работа). Мислам дека е изработен од метал.

Малку е помал Ј5, не знам дали тоа го сметаш за предност или недостаток.

Јас би го одбрал Ј5 дефинитивно.

По друга логика поновиот треба да е подобар :D Овој Ј5 e 2017, а Ј7 е 2016та година.

Во перформaнси нема некои разлики. Ј5 има понов андроид, подобра предна камера и fingerprint отклучување (многу практична работа). Мислам дека е изработен од метал.

Малку е помал Ј5, не знам дали тоа го сметаш за предност или недостаток.

Јас би го одбрал Ј5 дефинитивно.

Фала ви многу. Да и јас видов дека има понов андроид, и тоа ми се свиѓа и баш затоа прашав. И јас мислам дека ќе се одлучам за Ј5.

J5 2017, уште ако го најдеш моделот 3/32 меморија.

Ако веќе споредуваш, спореди го со Ј7 2017 најновиот, не претходна генерација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom