Фудбалски/трансфер дискусии

R

red.devil

Гостин
Значи како на Џонтра,ред девил и тебе ќе ти го поставам истото прашање. Кои се според тебе останатите 4 клуба што ја сочинуваат листата од топ 10 клубови во Европа МОМЕНТАЛНО после првата петорка и ПСЖ?...ама со аргументи зошто мислиш дека е така. Значи тука не спаѓаат само амбиции туку можности,квалитет,квантитет,контиунитет и се останато па после ќе дискутираме како луѓе..вака со паушални тези нема смисла да дискутираме
Џони јас ти кажав уште пред да ме навлечиш во таа фамозна топ10 листа. Ич не ми е гајле кој е топ10. Самата листа е булшит сама по себе. Нема точно дефиниран критериум за да ги распоредиш. Се ќе биде субјективно мислење и врз квази критериуми (за кои дискутиравме два дена). :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Како бе Џони ако има цел пласман во ЛШ во таква мртво-неконкурентна лига и пласман во 1/4 финале (значи не дека стигнале до таму, него тоа да им биде ЦЕЛ) ги става во топ10 клубови во Европа за прошлата сезона?
Vidi ti mojs so napredok da kazes cel mi e da bidam sampion vo Ls ama vo toj slucaj podobro da ne vodis klub. Osnova na rabota na sekoja firma a klubovite taka funkcioniraat e da definiras realni celi. Tie mozes da gi postignes da gi nadmines i da gi promasis. Dortmund gi nadmina delumno a primer Baern gi promasi. Za kogo bese podobra godinta?

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Па ете он не ти негира можда дека е топ 10 тим Дортмунд него те прашува како целта на еден топ 10 тим во светот е да избори ЛШ и да биде позади Лајпциг и едвај пред Хофенхајм? Јас како што знам целта на Барса, Реал, Атлетико, Јуве, Челзи се титулите, и во националните првенства и во ЛШ а не пласман во ЛШ.
Секој со можностите бе брат,неможи да бараш нешто што е нереално...или Топ 10 клубови во Европа ги окарактеризираме само по амбициите ?.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
И како се овие поквалитетни од тие што отидоа во Баерн па за да ја направат разликата?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Tie sr kupeni od potreba. Toprak nazad da zajakne defanziva, dahoud da bide kreativen vtor Gundogan a philipp poradi povredata na reus. Baern so onie transferi koja baustela ja zatvori? Kimih ne r desen bek ama tuka ke igra. Ne idealno resenije. Zamena za roben i riberi?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Џони јас ти кажав уште пред да ме навлечиш во таа фамозна топ10 листа. Ич не ми е гајле кој е топ10. Самата листа е булшит сама по себе. Нема точно дефиниран критериум за да ги распоредиш. Се ќе биде субјективно мислење и врз квази критериуми (за кои дискутиравме два дена). :)
Јас не реков дека не е субјективно,јасно е дека секој си влечи од самиот себеси ама фактите кажуваат дека Дортмунд е во Топ 10 што Пеја и Стефан не се сложуваат,еве бујрум му дадов прашање па самите нека кажат кои се останатите 4 клуба што се во топ 10 и да ја прекиниме еднаш глупата дискусија..

И точно е тоа дека нема дефиниран критериум и затоа неможи да се најди компромис

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи сите знаеме кои се првите 6 ..не знам дали се прајш ретардиран ама сигурен сум дека и самиот знајш кои се тие..ете кажи си кои се останатите 4 ама со АРГУМЕНТИ зошто мислиш дека се тие и ќе ја прекиниме дискусијата еднаш засекогаш...на Џонтра и ред девил му понудив да ги кажат тие се криеа зад листата на Елњињо каде го демантирав за два клуба и подоцна кога ги ставав на кантар никој не ми реплицираше соодветно..тоа што Дортмунд беше во 1/4 финале во ЛШ и редовен учесник во нокаут фазата и освојувач на купот не е измислен факт туку е ФАКТ
Не бе, најсериозно те прашувам пошто имаш извртени мислења за овие работи и ваљда без око да ти трепне поради некој твој факт Лајпциг би ги стаил пред Барса. Затоа, те молам, дај ми ги првите 6, па да ти дадам уште 4, во кои нема да биде Дортмунд.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Tie sr kupeni od potreba. Toprak nazad da zajakne defanziva, dahoud da bide kreativen vtor Gundogan a philipp poradi povredata na reus. Baern so onie transferi koja baustela ja zatvori? Kimih ne r desen bek ama tuka ke igra. Ne idealno resenije. Zamena za roben i riberi?

Свесен си дека не сме први септември за да даваме оценка и да викаме дека Баерн нишо не напраил на трансфер пазарот, така?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не бе, најсериозно те прашувам пошто имаш извртени мислења за овие работи и ваљда без око да ти трепне поради некој твој факт Лајпциг би ги стаил пред Барса. Затоа, те молам, дај ми ги првите 6, па да ти дадам уште 4, во кои нема да биде Дортмунд.
Реал Мадрид
Барселона
Јувентус
Баерн
Атлетико
ПСЖ

C

Castiel

Гостин

И со тие трансфери па се зад Баерн во квалитет.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Нека стареат игорче, доаѓаат (можеби) петте минути на Дортмунд додека сменат генерација они а после тоа пак пет-шест години нема да можете глаа да крените.
Стварно не те разбирам. Наместо да се грижиш за играчите што ги продава Дортмунд (уште неостарени) ти им кажуваш кој биле флопови во Баерн. Мислам хелоууу!!!
Posto si mnogu pameten kazi resenije? Da odat vkazino so site pari o da se nadevaat na dzekpot? Ja izgubivte realnosta.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Свесен си дека не сме први септември за да даваме оценка и да викаме дека Баерн нишо не напраил на трансфер пазарот, така?
Aj Septemvri ke sporedime.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Posto si mnogu pameten kazi resenije? Da odat vkazino so site pari o da se nadevaat na dzekpot? Ja izgubivte realnosta.

Замисли ред девил,кастиел,стефан и миан сан миа да беа во управниот одбор и да го водеа Дортмунд како клуб....сигурно ќе стигнеше клубот на вакво ниво,чекај можеби ќе ти напишат некое решение како идеално би постапиле тие да решаваа

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
И со тие трансфери па се зад Баерн во квалитет.

Pa normalno koj rece drugo? Nema Dortmund 200m na banka da gi vlozi bo igraci.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.644
Поени од реакции
59.500
Фали уште @Zaphod Beeblebrox па да ви се надоврзеше и на муабетот Сандерленд-Дармштад

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Замисли ред девил,кастиел,стефан и миан сан миа да беа во управниот одбор и да го водеа Дортмунд како клуб....сигурно ќе стигнеше клубот на вакво ниво,чекај можеби ќе ти напишат некое решение како идеално би постапиле тие да решаваа
Да е Стефан ќе немаа буџет пошо целиот ќе отидеше на Халеп сигурица на 1,07 квота и пак ќе бараа пари на заем од Баерн.
Да е Кастиел никад немаше да разбереме што соопштение ќе објави клубот, нит дали е купен играчот нит дали некој продужил договор. Ама. Добро.
Да е Миа Сан Миа сеа Дортмунд ќе се викаше БАЕРН УБЕР АЛЕС.
Да е Ред Девил појма неам, не го знам ликот.

Kajgana Shop

На врв Bottom