Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
ooo,pa kaj si ti? odmori malce? okej
ajde da pocneme
levica ne e na vlast,vie ste na vlast. se ponasate kako da ne ste,pa barate od vmro,levica, reptilite kako bi postapile a ne kako vie postapuvate od koga ste na vlast
ene ete od vashite vika ne bil sfaten dobro pa kje dadel ostavka ako vo idnina se dokazelo deka ima zloupotreba. klasika vmro muabet
pravilo e kurtush da bide isklucen i nateran da dade ostavka,
pravilno e da pocnat cajkanite da kaznuvaat za pominuvanje na crveno
pravilno e da ne ide cel NGO sektor vo vlada, a nov NGO sektor da se formira na celo so maminoto since i cel sdsm da mu ide na krunisuvanje za pretsedatel
pravilno e sjo da goni glaucite sto gi slsuavme na razgovorite a ne da obvinuva 2or esalon sluzbenici od opstina.
pravilo e da ima povekje obvinienija za 11 milijardi kriminal nego li samo 3
pravilno e da se stavaat profesionalci za direktori a ne da prodolzuvate so dime spasovci samo od sdsmovska provinicinencija
pravilno e da pocnete da rabotite spored nekoi opstoprifateni standardni za kvalitet a ne za sve odgovor da vi bide`ama vmro...`
pravilno e da ministerkata na promocija na NGO da kazuva deka `nemoze da ocekuvame site problemi da gi resi vladata` od koga dojdoa na vlast bas vrz istata premisa deka site problemi se napraveni od prethodnata vlada
za koj kur ondak promeni?
za bodiraniot del,ocigledno ne si go dobil mejlot
bugarite vekje ne ni se neprijateli. porano vmro bea bugarofili i toa bese loso
od minatata nedela bugarite se super i nie sme super i vekje nema postiranje sliki od koli so bugarski tablici i slicno
get with the program.vaka samo pokazuvas i dokazuvas deka vo shtab tebe posleden sve ti kazuvaat.
bugarofilijata vekje 1 nedela ne e tema za ruganje.psoebno od koga zaev kaza deka sme eden narod[DOUBLEPOST=1498613339][/DOUBLEPOST]
a tvojata logika e? osuduvas govor na omraza, a ne osuduvas govorot sto ohrabruva krivicni dela i pricinata za sledovatelniot govor na omraza?
За мене Бугарите никогаш не биле непријатели, разликата е во тоа што за тебе биле ама и покрај тоа ти немаш никаков проблем да им ја научиш химната и да се пишеш дека си Бугар, само за да земеш тоа што треба да земеш. Јас на пример како предавник ако земам бугарски пасош тоа ќе е очекувано, ама од тебе како патриот не е. Затоа не глуми дека многу ти е гајле за државава.
За обвиненијата од СЈО мое мислење е дека не треба сега да брзаат бидејќи судиите сеуште не се сменети, тие обвиненија може да ги поднесе и новиот јавен обвинител, нема потреба сега набрзина да ги потрошат и после ништо да не биде.
И не сум јас на власт, нема потреба со вие да ми се обраќаш.

S

silmarillion

Гостин
Се осеќам ко у Холандија да живеам. Сите егзистенцијални проблеми решени па дојдовме да дискутираме текст за педофилија на некое битолско куртонче што неможе да се помири со фактот дека живее на балкан.

Иначе у вези педофилија односно маткање со 16-17 годишни баш би ги стаил на полиграф еден бивши пратеник и еден моментален градоначалник за нивно мислење :)))

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Новиот директор на агенција за млади и спорт, овие ли се професионалците што ги ветуваше Заев пред избори ?

Само бегање од државава, нит сме биле ниту ќе бидеме држава како што треба..

Прегледај го приврзокот 173465
Прегледај го приврзокот 173466
Прегледај го приврзокот 173467
Сликиве се од кога бил дете, пред 7-8 години. Не велам дека е кадарен за функцијата ама дајте бе, испаѓа луѓево не смееле ни детство да имаат. Тевдовски фудбалер бил (демек сака да се прикаже како несериозна личност), на овој не му се учело среде сесија woooooow.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.492
Поени од реакции
24.735
Ах бе левичару бе, не се замарај толку со мене гледај си таму бугарскиот пасош и глуми патриот од неколку илјади километри далечина. Глуми како тоатебе ти е гајле за државата, како тоа ти се знаеш како е правилно и дека се не чини.
Ама види мајката, неколку прашања ти поставија и ти не одговори конкретно на ниедно.
На пример, што ќе направи Левица да има власт? Еве Сдсм лошо прават, ете земи машки и патриотски одговори конкретно на прашањето како е правилно да се работи, и како Левица ќе се справела со тоа. Ова секако јас лично не мислам дека си гласач и поддржувач на Левица, ама ај нека ти биде кога веќе си влезен во филмот.
Секое мислење ти е "аха видете ова како е" "дојде живот" и слични ретардирано лоши обиди за исмевање. Ама мајсторе, забораваш дека кога ќе почнеш да исмејуваш така (добро ти само пробуваш, ама упорен си мора да се признае) треба да кажеш како е правилно ако не така. Бидејќи вака не си ништо поарен од вмровски бот кој е програмиран само за едно нешто.
На крај краева твоето мислење е небитно, бидејќи ти си отишол да си вадиш бугарски пасош бидејќи си патриот најголем, а нели така прават патриотите. Само не знам па затоа ако сакаш кажи ми, бугарската химна ја знаеш ли?
Си земал си избегал од тука, и на секое само си пишуваш глупости а од друга страна кога ќе те прашаат нешто, тогаш тоа го прикриваш со "ама требаше да е поразлично" е добро де требаше, ај кажи како Левица ќе ја направеше таа разлика, како ќе се справеше со тој предизвик.
И глеам плукаш и по СЈО, тоа е тоа, левичару со бугарски пасош кој заспива со химната на вмро.

Bas me interesira cije mislenje e bitno... Na tie nadvor ne e bitno, nadvor se. Na tie so bugarski sto ete izbegale od rezimot, izvadile za podobra idnina, ze custvuvaat bugari seedno od koja pricina isto ne e bitno. Na makedoncite koj glasaa vo mnozinstvo za vmro isto ne e bitno, tie sendvici bile...

Kako trgnalo samo na sipacite i noevite onie seuste so glava u pesok e biten glasot izgleda.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
bugarofilijata vekje 1 nedela ne e tema za ruganje.psoebno od koga zaev kaza deka sme eden narod[DOUBLEPOST=1498613339][/DOUBLEPOST]
a tvojata logika e? osuduvas govor na omraza, a ne osuduvas govorot sto ohrabruva krivicni dela i pricinata za sledovatelniot govor na omraza?
Лелееее....на кого почна да му смета бугарштина - на првиот бугар на форумов :facepalm:

Абе ка ци ти :love:
Искрено фалиш на темата, како светилник во темна ноќ беше. Незнам дали ти кажаја...
Ми кажаја, не се секирај...

мадина, искрено да ти кажам, ме заболе за бугарите. Нема ни да се трудам да се објаснувам со тебе. За гамад као тебе, кој се продаде на претходната власт за 7-8 илјадарки плата, стварно ли мислиш дека голема навреда е да му се смени име на држава, јазик, историја или да му се распадне државата? Ти си човек врз кого е извршена нужда - не знам како по-сликовито да ти објаснам, поточно константно е вршена нужда 11 години. Место да се срамиш што постоиш, ти скокаш ко петел некој. Од кај си наоѓате легитимитет да коментирате и вадите „ставови“ после поддршка на 11 годишен најгнасен режим? Мене ако ме прашаш, на твојата сорта би ви тетовирал полов орган на чело и би ви ги сошил устите за да се знае за век и веков кои сте биле и на кого сте му ракоплескале. Будала е човек да очекува срам од тебе и твои еквиваленти. Јас не можам да ти помогнам. Ако имаш некоја среќа, па кога ќе дојде медицинава до таму да може мозоци да пресадува, да ти тутнат од главата мозок од некој коњ може ќе ти се отвори светогледот барем малку па ќе има надеж и за тебе.

И да не ме банира пмс-параноја за постов нема да ме читаш многу, пошо немам многу време и не го следев форумов и без тоа.
Пробај да живееш во сегашноста. „Клучните моменти“ одамна поминаа, ама ти ги преспа - паторот е дел од историја со перманентен бан и популарноста кај да е, ќе дојде да му се мери во промили. Само пар идиоти ко тебе што немате доблест да ја прифатите реалноста ќе останете да го браните.

Темава у која прв советник на модераторот е лице со ментална попреченост од некое полунапуштено битолско село што фаќа само прва програма мтв и интернет на курбла, не е мегдан за сите. Ко Барселона или Манчестер да ги донесеш у истото село да играат на игралиште што го пасат коњи и паркираат трактори и да бараш да бидат мотивирани, да играат у формација и да трчаат ко луди. .

V

viktora

Гостин
Нема албанска платформа

БЕСА нема да присуствува на денешниот состанок инициран од лидерот на ДУИ, Али Ахмети, бидејќи сметаат дека Декларацијата на албанските партии, во која стои и прашањето за Законот за употреба на јазиците, е влезена во владината програма.

Нели имало изгласано закон за јазици од ВМРО?Што бараат сега овие?

http://tocka.com.mk/vesti/236409/besa-mu-otkaza-prisustvo-na-ali-ahmeti-ne-razgovarame-po-hoteli

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.808
Поени од реакции
34.061
Teмава е бетер од најкрш риалити шоуа, кои некогаш ги гледаат пријатели и инсистираат да се пуштени на ТВ.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нема албанска платформа

БЕСА нема да присуствува на денешниот состанок инициран од лидерот на ДУИ, Али Ахмети, бидејќи сметаат дека Декларацијата на албанските партии, во која стои и прашањето за Законот за употреба на јазиците, е влезена во владината програма.

Нели имало изгласано закон за јазици од ВМРО?Што бараат сега овие?

http://tocka.com.mk/vesti/236409/besa-mu-otkaza-prisustvo-na-ali-ahmeti-ne-razgovarame-po-hoteli
Се буни беса оти во собрание немало расправа за закон за јазици.
Значи нема во собраниска процедура никаков закон за јазици така да груевски уште еднаш погрешил во предвидувањата и ветувањата.

V

viktora

Гостин
Се буни беса оти во собрание немало расправа за закон за јазици.
Значи нема во собраниска процедура никаков закон за јазици така да груевски уште еднаш погрешил во предвидувањата и ветувањата.
Не значи во блиско време нема да видиме таква расправа во собрание.
Сигурно не се состануваат зошто се немаат видено одамна па една седенка да направат.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Bas me interesira cije mislenje e bitno... Na tie nadvor ne e bitno, nadvor se. Na tie so bugarski sto ete izbegale od rezimot, izvadile za podobra idnina, ze custvuvaat bugari seedno od koja pricina isto ne e bitno. Na makedoncite koj glasaa vo mnozinstvo za vmro isto ne e bitno, tie sendvici bile...

Kako trgnalo samo na sipacite i noevite onie seuste so glava u pesok e biten glasot izgleda.
Битно е мислењето на тие што живеат во Македонија. Гласачите на вмро си го кажале нивното мислење, и ете сега знаеме дека сеуште не се охрабриле туку останале сендвичи.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не значи во блиско време нема да видиме таква расправа во собрание.
Сигурно не се состануваат зошто се немаат видено одамна па една седенка да направат.
Toa e работа на партиите да разговараат преговараат и се договараат. И да дојде некој закон во собрание, ќе има дискусија, предлози гласања каде мнозинството ќе одлучи.
Сега е време на демократија и демократски ќе се носат законите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Новиот директор на агенција за млади и спорт, овие ли се професионалците што ги ветуваше Заев пред избори ?

Само бегање од државава, нит сме биле ниту ќе бидеме држава како што треба..

Прегледај го приврзокот 173465
Прегледај го приврзокот 173466
Прегледај го приврзокот 173467
Каков криминал!
СЈО ако е непристрасно одма да покрене случај по повод оваа слика!
а не само господинот Груевски го бркаат

Член од
24 април 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
12.412
(ВИДЕО) Дудуш: Изјавата е извадена од контекст, сакав да кажам дека нема да може да биде како досега со партиските книшки

Види го, извадена била од контекст и не сме го сфатиле. Почнавме со „абе не ме сфаќате што сакам да кажам“ муабети, очигледно.

Вели:

„Дудуш истакна дека ќе поднесе оставка од пратеничката функција доколку во иднина медиумите откријат дека ја злоупотребува својата функција за партиски цели и дека работи спротивно од заложбите за подобро и еднакво општество за сите.“

Пази, ќе поднесел отставка доколку медиумите ОТКРИЈАТ злоупотреба. Што ако не откријат?
Пак ќе биде „абе не се разбираме“.
Работава испаѓа:

Не ни е жал бидејќи не сме ништо подобри од нашите претходници, туку жал ни е` бидејќи не` разоткриваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom