Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Moре нека ги сменат мамицата нивна да му ја ебат,тие во 2007 педерите вмровски правеа парарелни сојузи во секој можен спорт само за да превладеат и да го уништат она што не беше партиски па сега се бунат зошто ги сменваат..па и онај копилето Филип Петровски..како не му е срам што се појавува на телевизија воопшто..дали се има погледнато влице што има зборувано против Дпмне и Груевски?.резил е што постои тоа гомно од чоек...него,Мијалков и на крадоначалникот Талевски му посакувам најболна можна робија што постои..да го колнат денот кога помислија воопшто да влезат во политиката и секој можен украден денар да го повраќаат

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Moре нека ги сменат мамицата нивна да му ја ебат,тие во 2007 педерите вмровски правеа парарелни сојузи во секој можен спорт само за да превладеат и да го уништат она што не беше партиски па сега се бунат зошто ги сменваат..па и онај копилето Филип Петровски..како не му е срам што се појавува на телевизија воопшто..дали се има погледнато влице што има зборувано против Дпмне и Груевски?.резил е што постои тоа гомно од чоек...него,Мијалков и на крадоначалникот Талевски му посакувам најболна можна робија што постои..да го колнат денот кога помислија воопшто да влезат во политиката и секој можен украден денар да го повраќаат
paralelen sojuz spomna? da te potsetam deka novoto najdobro sdsm NGO se vika `megjunaroden sojuz`
ring a bell?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
paralelen sojuz spomna? da te potsetam deka novoto najobro sdsm NGO se vika `megjunaroden sojuz`
ring a bell?
Парарелен сојуз во секој можен СПОРТ..не ги признаваа легитимните носени со регуларно гласање туку мораа да вршат притисок преку Агенцијата за млади и спорт..е сега нека му кисни

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
Тука сум бе, копук цапарски.
Кажи што треба? Можам ли да ти го олеснам животот патетичен некако?
Само прашај побрзо дур не видела мис умс пмс параноја дека не сум под бан, па да ми фрсне некој казнен на бафтаана.
Абе ка ци ти :love:
Искрено фалиш на темата, како светилник во темна ноќ беше. Незнам дали ти кажаја ама овие твојте ептен забегаја со бугарите. Поголеми бугарофили и од вмровците испаднаја, овие вода можат да им носат. Баш ме интересира ти како докажан патриот кој во незнам колку прилики го исмеваше бугарофилството во ВМРО, па како сите имале бугарски пасоши, па постираше слики како се веат бугарски знамиња итн итн што ке кажиш за ова. Твое мислење, став околу заедничко славење на заедничките празници како Илинден на пример.
П.с јас мислам дека намерно те банираат во вакви клучни моменти за републиката, кога се крши работата. Некој сака да те замолчи, да те заќути, да не се ситни отпорот. Само храбро, вистината мора да излези на виделина. Неколку банови е мала жртва што треба да се плати (y)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Парарелен сојуз во секој можен СПОРТ..не ги признаваа легитимните носени со регуларно гласање туку мораа да вршат притисок преку Агенцијата за млади и спорт..е сега нека му кисни
kako e toa porazlicno od vmrovskata finta sto sdsm ja napravija so novoto NGO na boki13?
poso `ne gi biva` postoeckite ngo i 25 godini aktivizmot e sranje, zatoa sdsm po recept na vmro si napravija novo,najdobro i najgolemo NGO(po finansii) za da ja `opraat` rabotata
denot po utroto se poznava, a sdsm od prv den pocnaa so vmrovski finti[DOUBLEPOST=1498603107][/DOUBLEPOST]
Абе ка ци ти :love:
Искрено фалиш на темата, како светилник во темна ноќ беше. Незнам дали ти кажаја ама овие твојте ептен забегаја со бугарите. Поголеми бугарофили и од вмровците испаднаја, овие вода можат да им носат. Баш ме интересира ти како докажан патриот кој во незнам колку прилики го исмеваше бугарофилството во ВМРО, па како сите имале бугарски пасоши, па постираше слики како се веат бугарски знамиња итн итн што ке кажиш за ова. Твое мислење, став околу заедничко славење на заедничките празници како Илинден на пример.
П.с јас мислам дека намерно те банираат во вакви клучни моменти за републиката, кога се крши работата. Некој сака да те замолчи, да те заќути, да не се ситни отпорот. Само храбро, вистината мора да излези на виделина. Неколку банови е мала жртва што треба да се плати (y)
arno me potseti
od taa poseta na Zaev vo sofija vekje nikoj ne me prasuva do kaj sum so bugarskiot pasos :/

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
arno me potseti
od taa poseta na Zaev vo sofija vekje nikoj ne me prasuva do kaj sum so bugarskiot pasos :/
Неможам да речам дека не ги разбирам. Толку години гомна да јадиш и преку ноќ да треба да ги правдаш. Верувај ни нив не му е лесно, многу за лижење имаат а тек само неколку недели поминаја.
И да беше само за тоа ама ......
П.с еве бе јас те прашувам, знам дека сакаш да се пофалиш. И до кај си со пасошот ?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Неможам да речам дека не ги разбирам. Толку години гомна да јадиш и преку ноќ да треба да ги правдаш. Верувај ни нив не му е лесно, многу за лижење имаат а тек само неколку недели поминаја.
И да беше само за тоа ама ......
П.с еве бе јас те прашувам, знам дека сакаш да се пофалиш. И до кај си со пасошот ?
sea vekje i ne sum siguren dali seuste sakam pasos
sepak sea sme edin narod vsicki.poso do pred edna nedela bev bugarofil,sea vekje ne znam sto sum

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
prvo se mislese deka vmro go pustilo ova,
ama po se izgleda kje da e sdsm da probuva na mala vrata
https://www.facebook.com/joci.jocik/posts/10213249463131052?notif_t=notify_me&notif_id=1498576835924408[DOUBLEPOST=1498600638][/DOUBLEPOST]nekoj kje bekne nesto za novite direktori na sluzben veznik i agencija za sport i mladi?
ili da ne go sitnime otporot?
Не ми е јасно како текст на поединец го врза за СДСМ? :D :D Во врска со тој текст имаше многу негативни коментари и од членови на сдсм, меѓудругото.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
sea vekje i ne sum siguren dali seuste sakam pasos
sepak sea sme edin narod vsicki.poso do pred edna nedela bev bugarofil,sea vekje ne znam sto sum
Сега не си повеќе бугарофил. Не постои такво нешто. Како би можело да постои. Исто како да речиш дека си македонофил. Нема логика нели. Един народ, две држави. Слободно без и најмала грижа на совеста чувствувај се како патриот ;).

M

MD_

Гостин
Новиот директор на агенција за млади и спорт, овие ли се професионалците што ги ветуваше Заев пред избори ?

Само бегање од државава, нит сме биле ниту ќе бидеме држава како што треба..

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не ми е јасно како текст на поединец го врза за СДСМ? :D :D Во врска со тој текст имаше многу негативни коментари и од членови на сдсм, меѓудругото.
so ogled na reakciite na demokratskite zhmoroni za koi sto ako ti preci tekstot si:
vmrovec i konzervativen
me plasi deka ova e proben balon na sdsm da se ispita do kade e situacijata[DOUBLEPOST=1498607072][/DOUBLEPOST]
Сега не си повеќе бугарофил. Не постои такво нешто. Како би можело да постои. Исто како да речиш дека си македонофил. Нема логика нели. Един народ, две држави. Слободно без и најмала грижа на совеста чувствувај се како патриот ;).
bagodaram kolega na utehata
voedno koristam prilika da gi pozdravam Alma i Avenger i da im kazam deka seuste sum vo procedura, ama sekako sum pred niv vo postapkata za bugarofilski pasos. osven neli ako Zaev ne potegne vrski za negovite lugje da stanat bugarofili pred mene. poso sea bugarite ni se najddobri drugari a i jazikot ni go priznaa.vtorpat posle 1993 godina[DOUBLEPOST=1498607203][/DOUBLEPOST]use ova i ne zamaram
koj mesec i koja godina sme sega?
https://twitter.com/toopersonal_1/status/879811514601009155

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
bagodaram kolega na utehata
voedno koristam prilika da gi pozdravam Alma i Avenger i da im kazam deka seuste sum vo procedura, ama sekako sum pred niv vo postapkata za bugarofilski pasos. osven neli ako Zaev ne potegne vrski za negovite lugje da stanat bugarofili pred mene. poso sea bugarite ni se najddobri drugari a i jazikot ni go priznaa.vtorpat posle 1993 godina
Незнам за јазикот колку пати ни го признаа ама кога можеше Унагрија два пати да не признава зошто да неможат и нашите браќа од другата страна на границата два пати да ни го признаваат дијалектот.
И не ни се Бугарите најдобри другари туку сега ни се родени биолошки браќа кои по случај на околностите растеја во различни фамилии. Сепак и по толку години си се најдовме. Крвта не е вода.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.981
Поени од реакции
11.621
@lans Јас иако не се согласувам со напишаното, не се дрзнувам да го вреѓам и да му се заканувам на типот. А многу луѓе го правеа тоа и тоа не е во ред. Јас дури сум за построго казнување на педофилијата, па дури и зголемување на age of consent од 14 на 16 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom