Zdravo. Se iznacitav mnogu raboti na naslovot anksioznost, no toa ne e dovolno ako ne iskontaktiras so nekoj. Molam za pomos toj sto ima pominato niz istoto. Imam 22 godini, pred okolu 2 meseci patev od strav, nemozev da spijam navecer, se budev..mi bese strav deka ako zaspijam ke umram, deka imam nekoja teska neizleciva bolest...mnogu neubavi misli mi se vrteja niz glavata. Sega toa cuvstvo pomina. No sum stanata mnogu negativna licnost i si nabiv kompleksi za koi nema potreba. Pocnav da ne se cenam sebesi, da se raspravam, mislam deka za nisto ne vredam, odbegavam situacija da pravam muabet so novi lica (mislam deka ne sum dovolno pametna deka ke stresam nekoja si glupost ), koga ke pocnam da pravam muabet informaciite brzo gi zaboravam, me fakja panika, mislam deka se e protiv mene. Po site statii mislam deka stanuva zbor za anksioznost. Ve molam za pomos. Nekoi teski lekarstva nemam konzumirano a i ne sakam da dojdam do toj stepen, sakam ako mozi na najneposledicki nacin da go resam ova. Pijam b complex bedoksin ama ne osekjam nikakva razlika. Procitac deka magneziumot pomagal vo ovaa rabota pa se mislam da go isprobam i toa. Neznam dali stanuva zbor zaradi nedoverba vo sebesi ili site mora da go pomineme ovoj period.
Fala odnapred. Pozdrac