Фудбалски/трансфер дискусии

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Лестер лани поштено си изгази и сосема заслужено си ја зема титулата. А и на Тотенхем им беше прва сезона на повисоко ниво после Бејл и сигурно не беа планирани ни во топ 5 да завршат, а се бореа до претпоследно коло за титулата. Сезонава малку ја кикснаа со трансферите, поточно не земаа ништо што може да го унапреди тимот. Меѓутоа имаше голем напредок кај дел од старите фудбалери на тимот, за разлика од Вилшер кој во ниту еден момент од кариерата не покажа дека има некаков напредок во неговата игра, и со две солидни засилувања летово мислам дека догодина ќе бидат уште поозбилна екипа.

Главните играчи исто така им се прилично млади и ако стварно мислиш дека оваа екипа нема потенцијал ептен си се заебал. Моментално се класа над Арсенал, и исто така неколку нивоа над Јунајтед, Сити и Ливерпул. Со тоа што екипите од Манчестер ќе потрошат 100тина милиони повеќе од кокошките.
Пак ќе кажам, имаат потенцијал so what ?
Муабетов тука не е која екипа има потенцијал туку која екипа е во топ 10, а не си во топ 10 ако имаш потенцијал.

Ја нигде не реков дека Арсенал е добар, напротив.
Ама твојов муабет е тотално без веза. На Тотенхем му бил проблем спориот старт.
Океј на Арсенал им е проблем лошиот финиш иначе и они се супер. По таа логика и Арсенал е у топ 10 клубови, башка зошто имаат многу млади играчи со огромен потенцијал...

Да не излезе дека го фалам Арсенал, не го фалам.
Дека Тотенхем има потенцијал има, дека играат убав фудбал, играат, дека имаат добри играчи, имаат, ама дека не напраиле ништо до сега, не напраиле.

Затоа не може да се каже дека Тотенхем бил над Дортмунд.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Jaс уште чекам Игорче да каже која константност ја имаат дортмунд последниве сезони.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Тоа што го пишав ете и во слики за тие што не им се чита.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.098
Пак ќе кажам, имаат потенцијал so what ?
Муабетов тука не е која екипа има потенцијал туку која екипа е во топ 10, а не си во топ 10 ако имаш потенцијал.

Ја нигде не реков дека Арсенал е добар, напротив.
Ама твојов муабет е тотално без веза. На Тотенхем му бил проблем спориот старт.
Океј на Арсенал им е проблем лошиот финиш иначе и они се супер. По таа логика и Арсенал е у топ 10 клубови, башка зошто имаат многу млади играчи со огромен потенцијал...

Да не излезе дека го фалам Арсенал, не го фалам.
Дека Тотенхем има потенцијал има, дека играат убав фудбал, играат, дека имаат добри играчи, имаат, ама дека не напраиле ништо до сега, не напраиле.

Затоа не може да се каже дека Тотенхем бил над Дортмунд.

Види, јас никаде не кажав дека Дортмунд не е топ 10 екипи во Европа. Само кажав дека неможе да се земат УЕФА коефициентите при споредба на две екипи моментално, од проста причина што на тој коефициент на табелта на УЕФА влијаат претходните 5 сезони, а 5 сезони се многу во фудбалот.

А моментално според мене Тотенхем е тим кој заслужува да се рангира многу високо на некаква си листа на топ екипи во Европа. Значи имаат играчи кои имаа одлична сезона, а според мене ќе бидат и уште подобри во годините кои доаѓаат. Точно дека потенцијалот неможе да значи ништо, но јас ти велам дека за разлика од Вилшер, кој од 18 години е на едно исто ниво, Кејн, Али, Ериксен, Даер, Сон, Ванјама, Роуз, итн, итн... сите од месец во месец се се подобри и подобри. Плус имаат два стуба за стопери и топ тренер. Ѕирни ја табелата, имаа само 4 порази (најмалку од сите), најмалку примени голови и најмногу постигнати - значи убедливо најдобра гол разлика. Имаа серија од 9 победи во ПЛ, а на 19те меча што ги изиграа од средината на Декември до почетокот на Мај имаа скор 16-2-1.

Значи комплетно, ако собереш се, Тотенхем може да биде многу озбилен тим наредните 2-3 сезони. Им треба само поквалитетни трансфери, и да ги задржат бар Кејн, Али и Ериксен со стоперите.

Муабетот со слабиот старт ми е зошто испаднаа од ЛШ.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.677
Поени од реакции
11.762
Види, јас никаде не кажав дека Дортмунд не е топ 10 екипи во Европа. Само кажав дека неможе да се земат УЕФА коефициентите при споредба на две екипи моментално, од проста причина што на тој коефициент на табелта на УЕФА влијаат претходните 5 сезони, а 5 сезони се многу во фудбалот.

А моментално според мене Тотенхем е тим кој заслужува да се рангира многу високо на некаква си листа на топ екипи во Европа. Значи имаат играчи кои имаа одлична сезона, а според мене ќе бидат и уште подобри во годините кои доаѓаат. Точно дека потенцијалот неможе да значи ништо, но јас ти велам дека за разлика од Вилшер, кој од 18 години е на едно исто ниво, Кејн, Али, Ериксен, Даер, Сон, Ванјама, Роуз, итн, итн... сите од месец во месец се се подобри и подобри. Плус имаат два стуба за стопери и топ тренер. Ѕирни ја табелата, имаа само 4 порази (најмалку од сите), најмалку примени голови и најмногу постигнати - значи убедливо најдобра гол разлика. Имаа серија од 9 победи во ПЛ, а на 19те меча што ги изиграа од средината на Декември до почетокот на Мај имаа скор 16-2-1.

Значи комплетно, ако собереш се, Тотенхем може да биде многу озбилен тим наредните 2-3 сезони. Им треба само поквалитетни трансфери, и да ги задржат бар Кејн, Али и Ериксен со стоперите.

епа и Челзи газеа зашо играа само у првенство, додај плус утакмици и ке видиш краен резултат, повреди, измореност итн итн
имај на ум плус со какво темпо се игра ПЛ, ретко лесен натпревар, плус ФА не им излегува баш у пресрет на екипиви шо играат у Европа и одма е друг муабетот

Sent from my iPhone using Tapatalk

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.098
епа и Челзи газеа зашо играа само у првенство, додај плус утакмици и ке видиш краен резултат, повреди, измореност итн итн
имај на ум плус со какво темпо се игра ПЛ, ретко лесен натпревар, плус ФА не им излегува баш у пресрет на екипиви шо играат у Европа и одма е друг муабетот

Sent from my iPhone using Tapatalk
Па затоа велам треба да земат појаки играчи. За Сисоко уште кога фрлија 30м пишав дека е најпреценет играч во тој момент, ради јакото ЕП и дека ќе им биде тотална утка. Ванјама им испадна топ, а Јансен и другите анонимци тотално неупотребливи. Сега ако замине Вокер треба одма да го покријат со играч од слична класа, и потхитно да купат некое јако крило. Гледам Баркли го меркаат за средина, кој нешто слично на Вилшер веќе неколку сезони тапка во место. Малку ризичен би им бил потегот реално, иако некни налетав на некој податок дека Баркли (заедно со Али) бил енглез со најмногу креирани шанси во ПЛ лани. Може пошто медиумскиот хајп околу него спласна го потценувам малку, појма неам стварно.

Исто го сакаат назад Сигурдсон, добар играч, но според мене попаметно би им било да одат на Марез. Бар ќе добијат брзо крило, со топ техника и центаршут. Кејн ќе оди на 40ка наредна сезона. :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Муабетот беше споредба Тотенхем-Дортмунд, а у таква ситуација Дортмунд е пред Тотенхем anytime.

Еве и само последнава сезона да ја глеаме, Тотенхем играше полуфинале ФА Куп и толку, Дортмунд го освои купот.

Никој не го спори потенцијалот на Тотенхем, да не се повторувам пак, ама коа споредуваш две екипи глеаш шо постигнале, а не кој им е потенцијалот зошто тој може да се оствари, а може и не.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ако би рангирале според брендот, моменталната сила, расположливост на играчи и плус да скратиме еве резултатите од задњиве 2-3 сезони на пример а не ко коеф. на уефа кои земаат задњи 5 сезони, според мене е:

Реал Мадрид

Јувентус
Барса

Баерн

Атлетико
ПСЖ

Челзи
Монако
Сити

Јунајтед (да, да, да)
Тотенхем
Дортмунд

Севиља
Ливерпул
Арсенал

Италјанската боранија (моментално се боранија за жал) ко Интер, Милан, Рома, Наполи, Лацио... Порто, Селта, Лион итн...

Мислам дека не заборавив некој битен. Дортмунд сепак е на границата на топ 10. Многу се несериозни за да се вбројат како посериозна екипа од Тотенхем, мислам дека се на баш исто ниво.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.098
Ако би рангирале според брендот, моменталната сила, расположливост на играчи и плус да скратиме еве резултатите од задњиве 2-3 сезони на пример а не ко коеф. на уефа кои земаат задњи 5 сезони, според мене е:

Реал Мадрид

Јувентус
Барса

Баерн

Атлетико
ПСЖ

Челзи
Монако
Сити

Јунајтед (да, да, да)
Тотенхем
Дортмунд

Севиља
Ливерпул
Арсенал

Италјанската боранија (моментално се боранија за жал) ко Интер, Милан, Рома, Наполи, Лацио... Порто, Селта, Лион итн...

Мислам дека не заборавив некој битен. Дортмунд сепак е на границата на топ 10. Многу се несериозни за да се вбројат како посериозна екипа од Тотенхем, мислам дека се на баш исто ниво.
Монако после летово може многу лесно да пропадне ко тим. Сега за сега и јас би го ставил на истото место, но ако распродадат се живо и диво автоматски паѓаат на ниво на Рома и Наполи.

Сити би го спуштил во група со Јунајтед, Тотнам и Дортмунд. Другото си е таман.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Монако после летово може многу лесно да пропадне ко тим. Сега за сега и јас би го ставил на истото место, но ако распродадат се живо и диво автоматски паѓаат на ниво на Рома и Наполи.

Сити би го спуштил во група со Јунајтед, Тотнам и Дортмунд. Другото си е таман.
Така викавме и кога го сотре жена му тој Русот газдата, ама еве се вратија со друга формула, догодина ќе бидат ниво(а) подолу, ама за 2 сезони нема да ме чуди да имаат камбек на голема врата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Гледам Баркли го меркаат за средина, кој нешто слично на Вилшер веќе неколку сезони тапка во место. Малку ризичен би им бил потегот реално, иако некни налетав на некој податок дека Баркли (заедно со Али) бил енглез со најмногу креирани шанси во ПЛ лани. Може пошто медиумскиот хајп околу него спласна го потценувам малку, појма неам стварно.
Aбе за Ериксен какви муабети се вртеа на форумов, просек бил, неконстантен, кур се тресе. Истиве муабети се тераат и за Баркли а секоја сезона си е истиот играч, ора у средина, ја држи цела екипа на Евертон. Ниедна екипа нема да згреши доколку се одлучи да го купи.

Kajgana Shop

На врв Bottom