- Член од
- 10 март 2009
- Мислења
- 1.300
- Поени од реакции
- 1.161
Kako eve mene i na drugi na forumov ne ni gi primaa tie dokumenti? I denes preku telefon mi potvrdija deka nema potreba od tie dokumenti...Здраво
Јас бев пред неколку дена на интервју и ми ги побара тој што ме интервјуираше изводите и оригиналниот документ. Баш истово што го кажуваш ти и тој ми го рече: За да не те врајкаме на дополнителна, најдобро е да си ги донесиш сите документи во министерство да стојат.
Денес зборев со посредникот рече дека нема потреба да ги носам, ама во моментов не ми се битни тие 100 евра колку времето што ќе го чекам ако ме вратат на дополнителна. Затоа решив да ги извадам одново документите и да ги доставам како ти што си направил.
Неколку прашања до тебе.
1. Ги вадам оригиналите изводи од тука и ги праќам преку посредникот во бугарија на превод (во таа агенцијата во Рила хотелот). Потоа таа од агенцијата може да ги достави преведените документи задно со стариот документ до министерство или морам јас лично да одам да ги оставам?
2. Како да го знам бројот на преписката? Тој е истиот број од молбата?
Поздрав
sekoj moze da se javi da pise email...[DOUBLEPOST=1498256750][/DOUBLEPOST]Imase statusi kade pisuvase deka si na dopolnitelna proverka i deka se bara da se dostavat dokumenti koi ke go dokazat tvoeto bugarsko poteklo i imase nekoj rok do koga treba da se dostavat.
Sega statusite se samo deka dosieto e izvadeno za dopolnitelna proverka. Nema
objasnuvanje sto treba da napravis
Последно уредено: