Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Здраво
Јас бев пред неколку дена на интервју и ми ги побара тој што ме интервјуираше изводите и оригиналниот документ. Баш истово што го кажуваш ти и тој ми го рече: За да не те врајкаме на дополнителна, најдобро е да си ги донесиш сите документи во министерство да стојат.

Денес зборев со посредникот рече дека нема потреба да ги носам, ама во моментов не ми се битни тие 100 евра колку времето што ќе го чекам ако ме вратат на дополнителна. Затоа решив да ги извадам одново документите и да ги доставам како ти што си направил.

Неколку прашања до тебе.
1. Ги вадам оригиналите изводи од тука и ги праќам преку посредникот во бугарија на превод (во таа агенцијата во Рила хотелот). Потоа таа од агенцијата може да ги достави преведените документи задно со стариот документ до министерство или морам јас лично да одам да ги оставам?
2. Како да го знам бројот на преписката? Тој е истиот број од молбата?

Поздрав
Kako eve mene i na drugi na forumov ne ni gi primaa tie dokumenti? I denes preku telefon mi potvrdija deka nema potreba od tie dokumenti...
sekoj moze da se javi da pise email...[DOUBLEPOST=1498256750][/DOUBLEPOST]Imase statusi kade pisuvase deka si na dopolnitelna proverka i deka se bara da se dostavat dokumenti koi ke go dokazat tvoeto bugarsko poteklo i imase nekoj rok do koga treba da se dostavat.
Sega statusite se samo deka dosieto e izvadeno za dopolnitelna proverka. Nema
objasnuvanje sto treba da napravis

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Kako eve mene i na drugi na forumov ne ni gi primaa tie dokumenti? I denes preku telefon mi potvrdija deka nema potreba od tie dokumenti...
sekoj moze da se javi da pise email...
3 влади се сменаа, си ги менуваат и лујгето кои прегледуваат документи, како и процедурите.
Оваа информација за да ги доставам документите ми е од министерство, од самиот човек што ме интервјуираше.
Можеби е нова процедура за нас со стари документи кои сне на интерју 2017. Можеби за вас што сте биле предходно на интервју нема потреба.
Ако не однесам можеби да ме вратат на дополнителна моѓеби не. Можеби тој што ме интервјјуриаше само си дава на вредност па ми се правеше ку*ац и пол, па затоа да ми бара оригинални документи да доставам.

Да ти кажам право ич не ми се ризикува и да оставам така. 100 евра кај биле кај не биле.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
3 влади се сменаа, си ги менуваат и лујгето кои прегледуваат документи, како и процедурите.
Оваа информација за да ги доставам документите ми е од министерство, од самиот човек што ме интервјуираше.
Можеби е нова процедура за нас со стари документи кои сне на интерју 2017. Можеби за вас што сте биле предходно на интервју нема потреба.
Ако не однесам можеби да ме вратат на дополнителна моѓеби не. Можеби тој што ме интервјјуриаше само си дава на вредност па ми се правеше ку*ац и пол, па затоа да ми бара оригинални документи да доставам.

Да ти кажам право ич не ми се ризикува и да оставам така. 100 евра кај биле кај не биле.
Da taka e i jas sakav da dostavam dokument isko ne sum na dopolnitelna... ama nikoj ne saka da gi zeme site mi rekoa deka nema potreba... sto da pravam da gi mavnam li so nesto :D haha[DOUBLEPOST=1498258146][/DOUBLEPOST]I dopolnuvaat: ako ima original vo DABC ostaveno nie sorabotuvame i ako trebaat dokumenti tuka se[DOUBLEPOST=1498258176][/DOUBLEPOST]e ako nema ostaveno original vo DABC togas ne znam... togas moze bi gi baraat i vo MP[DOUBLEPOST=1498258212][/DOUBLEPOST]Ti ostavi li original dokument vo DABC koga vadese proizhod?[DOUBLEPOST=1498258293][/DOUBLEPOST]Ovaa informacija ja imam dobieno od dabc, mp, ambasada vo skopje i od lazar od strumica...[DOUBLEPOST=1498258629][/DOUBLEPOST]Dobro sto veke postoi Lycamobile pa kon fiksni linii vo Bugarija e 1 denar minuta pa ja gi zagrevam telefonite :D:lolzz::popce:

Последно уредено:
Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
момци знае некој како може да проверам дали се доставени дополнителни документи ?

Член од
22 мај 2017
Мислења
20
Поени од реакции
9
Nekoj info za ukaz, samo bes spekulacii, ili daj nie sto sme za potpis daj kako da prasame direkno
kaj da se obratime. Nekoj info fala

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Ne mi et jasno, se pishet 250 stani za to trebalo netrebalo da se noset originali.... dali na intervjuto ili po intervjuto da se dostavat vo mp so ushe edno idenje do sofia plus troshok? .....Sho e problemot be ludje, sho e bunkata? imash original dokumenti i daj gi.... dali doma che ti sedet ili tamo vo mp, sho e razlikata ko na kraj ko che si go zemete pasosho mp vi gi vracha site original dokumenti sho che gi pobarate da vi gi vratet... mastero ubo vi velit.... da ne rizikuvate.... videl 3 vvladi kako se menvet od ko apliciral i znajt sho sve mozhit da bidet... i tochno e sve sho choeko kazha.... ama narodov pusto si imet edna maana.... che prashvat nesho i chhe se najt nekoj sho znat vistinski da mu kazhit ama toj sho go prashvet ne oti go slushat nego..... toj se slushet sebe si, veche vo glaata sam si davet odgovor..... oti toj se znajt najubo od site....

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе нели пишa хoнкoнк декa имaлo oфицијaлнo сooпштение декa oд пред месец денa пoчнaле дa ги бaрaaт...тие oд скoрo штo oдaт нa интервју им ги бaрaaт, a тие штo веќе нaпрaвиле интервју вo тoa време не им ги бaрaле.тие штo не им ги бaрaле пo сoпствен избoр или некa ги oднесaт или некa не ги нoсaт, кaкo сaкaaт.[DOUBLEPOST=1498286361][/DOUBLEPOST]

А зoштo 100€?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Еве мoј сoвет и искуствo сo дoстaвувaње нa oригинaл дoкументи....и нa мене вo aмбaсaдa нa интервју не сaкaa дa ги земaт oригинaлите ,немaлo пoтребa. Нo пoучен oд други членoви тукa и дa не ми е шубе oтидoв дo мп и ги пoднесoв. Штo ви требa? Извoд oд рoдени или умреницa oд лицетo кoе се пoвикувaте,ќе ги преведете тукa,зaверите вo aмбaсaдa и прaвец сoфијa. Ќе зaстaнете нa ред и чекaте. Oбилнo првo влегувaaт тие штo имaaт зaкaжaнo пa пoтoa другите. Некoгaш имa гужвa,некoгaш не зaвиси и среќa требa мaлку. Вaш извoд не требa зoштo гo имa вo мoлбaтa. Ќе oтидете дo шaлтер и ќе кaжете декa дoстaвувaте дoп. дoкументи. Тие нa шaлтер беa љубезни и ги земaa o дoдaдoa кoн препискaтa. И нa крaј кoгa гo земaв укaзoт(тoгaш немaше ни пет луѓе нaдвoр) сaм си ги пoбaрaв дa ми ги врaтaт стaрит дoкументи. Зaтoa не се мислете не е битнo дaли нa интервју ќе ви кaжaт декa не требa вие oднесете пoсле. Зoштo aкo сoветoт ве стaви нa дoпoлнителнa вaшaтa мoлбa пoвтoрнo ќе јa рaзгледувaaт зa еднa гoдинa aкo не и пoвеќе

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
sega doznav od edna poznanicka intervju 2016 godina so potvrda od strumica i dokument od vtor bratuced( koj i bil otkazan uste vo dabc) so intervju krajot na april vo Sofia bez da odi na dopolnitelna i bes da nosi dokumenti original vo MP nedelava ne e sigurna tocno koj den rece pomegu vtornik i cetvrtok i e izdadeno drzavjanstvo t.e veke ceka da bide potpisan ukaz[DOUBLEPOST=1498298174][/DOUBLEPOST]i ima edno brojce mislam od februari e jas sto go sledam pred nekolku nedeli isto dobi drzavjanstvo bez da odi na dopolnitelna proverka

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
sega doznav od edna poznanicka intervju 2016 godina so potvrda od strumica i dokument od vtor bratuced( koj i bil otkazan uste vo dabc) so intervju krajot na april vo Sofia bez da odi na dopolnitelna i bes da nosi dokumenti original vo MP nedelava ne e sigurna tocno koj den rece pomegu vtornik i cetvrtok i e izdadeno drzavjanstvo t.e veke ceka da bide potpisan ukaz[DOUBLEPOST=1498298174][/DOUBLEPOST]i ima edno brojce mislam od februari e jas sto go sledam pred nekolku nedeli isto dobi drzavjanstvo bez da odi na dopolnitelna proverka
Hahahah

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Daj be prekinete da pravite zabuni tie vekje sto ste go zele pasosot i od stranstvo pisuvate tuka, si igrate ku*ot so nas tyka seuste sto cekame, nemate sto da rabotite tamu za vikend pa aj na forum kje gi dup*me makedoncinjava, zlobnici edni. Gospod kje vi vrati! Dzabe vi e pasos srekja da nemate! Kako moze da ste tolku maloumni, sto pati e kazano probuvano e da im se dade orginalot, ne sakaat da go primat, ne sirete lagi. Segde po site institucii VERNO NA ORIGINAL E KOPIJA ZAVERENA NA NOTAR. Ijas cekam potpis na ukaz a nemam dostaveno orginal. Posto kako sto rekov ne im treba 2 pati im go ponudiv i vo dabc i vo mp na intervju, ne go zedoa, sto treba da se tepam i karam da go zemat.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Daj be prekinete da pravite zabuni tie vekje sto ste go zele pasosot i od stranstvo pisuvate tuka, si igrate ku*ot so nas tyka seuste sto cekame, nemate sto da rabotite tamu za vikend pa aj na forum kje gi dup*me makedoncinjava, zlobnici edni. Gospod kje vi vrati! Dzabe vi e pasos srekja da nemate! Kako moze da ste tolku maloumni, sto pati e kazano probuvano e da im se dade orginalot, ne sakaat da go primat, ne sirete lagi. Segde po site institucii VERNO NA ORIGINAL E KOPIJA ZAVERENA NA NOTAR. Ijas cekam potpis na ukaz a nemam dostaveno orginal. Posto kako sto rekov ne im treba 2 pati im go ponudiv i vo dabc i vo mp na intervju, ne go zedoa, sto treba da se tepam i karam da go zemat.
Isto i poznanickata moja nema dostaveno original vo MP plus sega kaza deka taa potvrdata od strumica vo naselenieto imalo zapisani osven bugari kako pogolem del imalo i turci i mal broj grci pa Lazar ne i vetuval mnogu deka ke i bide od korist... a taa dobi drzavjanstvo!

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ова ми звучи како бркање вештерки. Море разберете бе луѓе, на некого му побарале оригинали, на некого не. Што туку се расправате и барате една единствена вистина, што ги исклучува сите други вистини?! Која е потребата некој да доаѓа овде и намерно да дава лажни информации? Од каде помислата дека некој намерно би го правел тоа, мене тоа не ми е јасно. Кое е тоа суеверие, кога луѓе настапуваат со сосема логички објаснувања за некои работи, вие си мислите дека ви фрла некаква црна магија.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ова ми звучи како бркање вештерки. Море разберете бе луѓе, на некого му побарале оригинали, на некого не. Што туку се расправате и барате една единствена вистина, што ги исклучува сите други вистини?! Која е потребата некој да доаѓа овде и намерно да дава лажни информации? Од каде помислата дека некој намерно би го правел тоа, мене тоа не ми е јасно. Кое е тоа суеверие, кога луѓе настапуваат со сосема логички објаснувања за некои работи, вие си мислите дека ви фрла некаква црна магија.
Ne e brkanje vesterki tuku se pravat stvarno teski zabuni i site se zagrizeni za sebe.
Jas sakav da dostavam dopolnitelni dokumenti vo MP so tebe zboruvav neli vo privatni poraki za duplikatot potvrda od Lazar... ti mi objasni se kako sto treba ama:
- Lazar odbiva da mi dade diplikat vika ne treba za tebe MP i DABC sirabotuvaat
- Od MP ne prifakaat da odnesam dopolnitelen dokument kazuvaat deka nema potreba stom veke ednas ima original vo DABC.
- Od DABC odbuvaat da mi go vratat originalot kauvaat bidejki moze da zatreba za MP zaedno so site izvodi original sto stojat tamu
...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom