Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Не баш. Децата се раѓаат асексуални. Подоцна низ развој и зазрелување стекнуваат и сексуална зрелост, или барем перцепција. За докажување, прво треба да се докаже дека другите сексуални ориентации не се појавуваат на исклучиво природна основа или на исклучиво развојна/одгледувачка основа. Има индикации и истите се претходно спомнати. Не се доказ сами по себе, ама се доволна тежина да се исклучи одгледувачката основа како еден и единствен извор на хомосексуалноста. Според мене лично сметам дека е комбинација на двете основи. Нејсе, не можеш некој да бараш да докажува хомосексуалност, затоа што прво некој може да ја фејкира декларативноста хомосексуалец. Што, ќе бараш да ти демонстрира? Од таму тврдам дека тезава твоја е бесмислена. Ако еден ја докажува својата хомосексуалност ќе треба и хетеросексуалноста (кога се влегува во сексуална зрелост).
... не е точно!
клетките на човекот има 46 хромозоми т.е. 23 пара, однсно 44 хромозоми или 22 пара ја одредуваат висината, бојата на очите и косата, додека преостанатиот пар од два хромозома наречени полови X и Y се одредува полот на личноста и тоа комбинација на хромозомите XX jе а женски пол, a XY за машки пол. Јајната клетка секогаш го има X хромозомот додека сперматозоидот може да има X или Y хромозом, така да кога доѓа до секс ова она и до зачнување ТОГАШ СЕ ОДРЕДУВА ПОЛОТ НА БЕБЕТО.
Ако јајната клетка ја оплоди сперматозоид со X хромозом ќе се роди девојче, ако сперматозоидот содржи пак само Y хромозом тогаш ќе се роди момченце, значи полот зависи од сперматозоидот што ја оплодува јајната клетка на жената, X и Y сперматозоиди соодносот во спермата е 50:50,
така да немаме асексуални родени деца, тие се преодредени секусални уште сперматозоидот штом ќе ја допре јајната клетка и ќе настане оплодување, а бебето кога ќе се роди ги има сите карактеристики на тие полови пододредености машко бебе си е со машки карактеристики, женско бебе си е со женски карактеристики, девијации на хомосексуалност настануваат многу покасно поради непозната природа дали делување на околината, дали психофизичката состојба, дали стрес ...итн
... и затоа хомосексуалноста во минатиот век се третирала како болест добиена во текот на животот, но не е вродена ! (y)

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Уште да знаеше што е парадата и што симболизира. Игнорантни суштества ја шетаат земјава тое.[DOUBLEPOST=1498078885][/DOUBLEPOST]
Зарем и на оваа тема постоиш со твоето ширење глупоќа?
Да, ете сега сум и во оваа тема како што читаш, јуни месец е, време за вашата парада на понос, на која баш си го добивате по нос со вашите разгологазени маскарадни фаци.
Како ви беше онаа изрека- лудиот е поносен а паметниот се срами...Додади зборови кои фалат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Акo билo нoрмaлнo мaж сo мaж или женa сo женa зaштo децa се рaѓaaт сaмo преку мaж и женa? Хипoтетички кoгa сите би стaнaле гејoви немa дa се рaѓaaт децa и ке дoјде крaј нa светoт.Ке престaне репрoдукцијaтa

S

staycalm

Гостин
Акo билo нoрмaлнo мaж сo мaж или женa сo женa зaштo децa се рaѓaaт сaмo преку мaж и женa? Хипoтетички кoгa сите би стaнaле гејoви немa дa се рaѓaaт децa и ке дoјде крaј нa светoт.Ке престaне репрoдукцијaтa
Оф мори мајко :pos:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
... и не само тоа, ќе закржлават и еволутивно ќе исчезнат половите органи кои веќе нема да ја имаат природната функција и ваквите врсти природата ќе ги казни ќе останат без полови органи туку само во паметот дезоринетирано половно ...

S

staycalm

Гостин
... и не само тоа, ќе закржлават и еволутивно ќе исчезнат половите органи кои веќе нема да ја имаат природната функција и ваквите врсти природата ќе ги казни ќе останат без полови органи туку само во паметот дезоринетирано половно ...
грешка си. нема природата, госпот ќе ги казни

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
...точно,
еве пример на закржлавување,
со само внесување на готов хормон Еутирокс како лек за спречување на симптомите од неправилно работење на штитна жлезда, но не и лек за лекување на самата болест ДОАЃА ДО СУШЕЊЕ НА ШТИТНАТА ЖЛЕЗДА со оштетување на нејзините клетки претворувајќи се во цисти и јазли ЗАТОА ШТО НЕ СИ ЈА ВРШИ СВОЈАТА ФУНКЦИЈА КАКО ЖЛЕЗДА,
друг пример?
хм , колку време се држи ногата во гипс? или било кој екстремитет? да зарасне коската така? но што прави мускулот? атрофира ЗАТОА ШТО НЕ ЈА ВРШИ ФУНКЦИЈАТА КАКО МУСКУЛ додека е во гипс неподвижна ногата...
чудно ми е како на незнаење се смееш? мене не ме понижуваш воопшто ако тераш така со подсмев, сама се бламираш за незнаење... ете јас се трудам да објаснам нешто...научи! не е лошо да знаеш ! (y)
да не спомнам што беше слепото црево и опашката(тртка на дупе) што се уште ја имаме како закржлавени делови на телото што не ни треба !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
...точно,
со само внесување на готов хормон Еутирокс како лек за спречување на симптомите од неправилно работење на штитна жлезда, но не и лек за лекување на самата болест ДОАЃА ДО СУШЕЊЕ НА ШТИТНАТА ЖЛЕЗДА со оштетување на нејзините клетки претворувајќи се во цисти и јазли ЗАТОА ШТО НЕ СИ ЈА ВРШИ СВОЈАТА ФУНКЦИЈА КАКО ЖЛЕЗДА,
друг пример?
хм , колку време се држи ногата во гипс? или било кој екстремитет? да зарасне коската така? но што прави мускулот? атрофира ЗАТОА ШТО НЕ ЈА ВРШИ ФУНКЦИЈАТА КАКО МУСКУЛ додека е во гипс неподвижна ногата...
чудно ми е како на незнаење се смееш? мене не ме понижуваш воопшто ако тераш така со подсмев, сама се бламираш за незнаење... ете јас се трудам да објаснам нешто...научи! не е лошо да знаеш ! (y)
да не спомнам што беше слепото црево и опашката(тртка на дупе) што се уште ја имаме како закржлавени делови на телото што не ни треба !
Докторке, мускул си е мускул, не мешај бицепси, квадрицепси, чуда, половиот орган кај мажите е сунѓересто ткиво што се полни со крв. И не е дека не се користи кај хомосексуалците, туку дупката е различна, како да ти нацртам не знам. Хомосексуалци има откако постои човештвото, да не им биле порано по 100 сантима па денес оваа големина е закржлавена големина?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
...точно,
друг пример?
Слично е и со мозокот. Доколку не се употребува почесто, доаѓа до негово сушење и смалување до големина на орев, да не речам до големина на мозок од кокошка.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Оф мори мајко :pos:
Зoштo oф мoри мaјкo? Кaкo ке зaбремени нaпример женa при сексуaлни oднoси сo другa женa? Веќе вo мнoгу држaви се прифaти хoмoсексуaлнoстa штo не знaчи декa е тoa испрaвнo и прaвилнo.Немaм прoтив дa си бидaт хoмoсексуaлци тие штo си се,aмa сум прoтив дa се венчaвaaт и децa дa имaaт

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Докторке, мускул си е мускул, не мешај бицепси, квадрицепси, чуда, половиот орган кај мажите е сунѓересто ткиво што се полни со крв. И не е дека не се користи кај хомосексуалците, туку дупката е различна, како да ти нацртам не знам. Хомосексуалци има откако постои човештвото, да не им биле порано по 100 сантима па денес оваа големина е закржлавена големина?
...ИТ госпоѓице, мускул не е само мускул зависи какви клетки има и поделбата е на мазни, напречнопругасти срцеви и не е исто, гениталии рековме дека е со мазна мускулатура и ти драга моја @llumious со твоите години не можеш мене да ми објаснуваш во ниеден случај и за ниедна работа, оти не дека те тепам само со знаење туку и со искуство што е нормално...чекај порасни, научи нешто од тие што знаат ;)

и пенисот има мускулни влакна освен тоа, твоето спомнато ,,сунѓересто ткиво,, што го читаш од порталите на Нет тоа е - Корпус спонгиозумот и се смета за еректилно ткиво, па не дочитано стручно, барем да кажеше дека пенисот имал на времето пред таму милиони години, коска наречена БАКУлум, но поради моногамија со мали пенетрации од времетраење од највише 5 минути ЕВОЛУИРАЛ и го изгубил коскичето...
инаку, продолжената копулација (еб_ење) била помогната од Бакулумот и на тој начин самецот имал поголеми шанси да го предаде генетскиот материјал на потомството, денес мислам дека има некои мајмуни што имаат Баку мал како прстот кој се единствени докази на еволуцијата кај цицачите на коската на пенисот ;)
од тука и изреката ,, Не се плаши не се бои, нема коски к_рот мој ,, значи самиот чин на пенетрација (е_бачка) нема да биде долго време, оти нема конкуренција од друго мушко, оти женката Е НЕГОВА ! :backa:[DOUBLEPOST=1498151355][/DOUBLEPOST]
Сум бил ваму-таму.
Сум летал, сум пловел...
...намерното внесување на ваков стил на изразување, со неколку зборови, за да биде симпатично и хумористично коментирање за да младата полулација што чита поради осетлива тема, да не го свати ептен сериозно, ме изненади што те привлече баш тебе и тоа со знак на иронија, ако сакаш да се умилкуваш на надлежните органи на форумот најди друг начин, и онака насловот со голема буква и покрај твоето настојување не го смениле, или го промениле? :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom