Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
seuste ne ja zel, a vekje se pofali a gleam i sdsm-ovskiot kurir(fokus) ja spodeli vesta so `sponsored`
Фалење е да си купиш мерцедес од милион евра, или земеш некое стотче милиони евра провизија а не дека платата ќе ја донираш за гладни и унесреќени Македонци

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Потенцирај бе, каде во текстот кој што си го постирал он се фали со платата?
`тој информира дека се откажува од својата плата за сите четири години мандат, како што му следува според правилникот на МСЦО.`

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
`тој информира дека се откажува од својата плата за сите четири години мандат, како што му следува според правилникот на МСЦО.`
Очигледно имаш некој деформитет, па не можеш да направиш паралела помеѓу информирање и фалење.

Информира - ќе се откажам од платата која ми следува
Се Фали - Ми следува плата од 1000 евра (карикирам со сума).

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Очигледно имаш некој деформитет, па не можеш да направиш паралела помеѓу информирање и фалење.

Информира - ќе се откажам од платата која ми следува
Се Фали - Ми следува плата од 1000 евра (карикирам со сума).
se fali:
ova kje napravam so platata so use ne sum ja zemal

C

cige

Гостин
Толку ли немаше попаметна работа, отишол да се поклони на споменик Самуил цар бугарски. Тоа скапо ќе го чини на локалните избори.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.300
Поени од реакции
21.412
Зборчето фашистички е одстрането од споменикот в`Струмца, распишан е тендер да се избере изведувач секаде каде стои бугарските фашистички да биде заменето со освободители, аирилија нека е.
Да не си им во кожата на комуњарскиве ќосиња од 8ма Велешка ударна бригада. :unsure:

Пастиров нивни кога ќе се врати од бацигаз во Бугарија, ќе ги теши ќосињава дека бугарите што си играле фудбал со главите на нивните дедовци, всушност биле нивни ослободители и браќа.

Цветан Димов, Мирче Ацев, Кузман Јосифовски - Питу, Страшо Пинџур и други историски ликови кои ги носат на маици, сите сами се самоубивале, сами скокале од прозорец, од радост дека се един народ со бугарите. :icon_lol:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
se fali:
ova kje napravam so platata so use ne sum ja zemal
Не се фали, туку дава информација, дека се откажува од платата. Дава пример, работи со социјални случаи и наместо да троши колку што може он сепак одвојува дел од приходот (во случајов не дел, туку целиот) за да помогне повеќе.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не се фали, туку дава информација, дека се откажува од платата. Дава пример, работи со социјални случаи и наместо да троши колку што може он сепак одвојува дел од приходот (во случајов не дел, туку целиот) за да помогне повеќе.
koj rece deka falenjeto ne e informacija?
sve e informacija
vo konkretniov slucaj,negovata falba e informacija

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
koj rece deka falenjeto ne e informacija?
sve e informacija
vo konkretniov slucaj,negovata falba e informacija
Уште еднаш ќе ти повторам, да би се фалел, би рекол дека има 1000 евра и со првата плата ќе си купи нов телевизор или ќе стави слика на фб од новиот телевизор и ќе пише „частење од првата плата“, пример. Во случајов он транспаретно информира (иако нема потреба од тоа) дека се откажува од своите примања и истите ќе ги донира во хуманитарни цели.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Уште еднаш ќе ти повторам, да би се фалел, би рекол дека има 1000 евра и со првата плата ќе си купи нов телевизор или ќе стави слика на фб од новиот телевизор и ќе пише „частење од првата плата“, пример. Во случајов он транспаретно информира (иако нема потреба од тоа) дека се откажува од своите примања и истите ќе ги донира во хуманитарни цели.
da bi se falel bi rekol: ja so mojata prva plata kje doniram za socijalni slucai
oh wait...
a obicno koga nekoj saka da e transparenten,se kazuva kolku i za sto se potrosilo
ama srekja ova e falba,pa nemora do tolku vo detalji

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
da bi se falel bi rekol: ja so mojata prva plata kje doniram za socijalni slucai
oh wait...
a obicno koga nekoj saka da e transparenten,se kazuva kolku i za sto se potrosilo
ama srekja ova e falba,pa nemora do tolku vo detalji
Тешко на тој што го имаш во животот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom