Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Co Aлбанците или со бугарите?
се решивте ли веќе во штабот со кого заев спрема уништување на Македонија[DOUBLEPOST=1497997776][/DOUBLEPOST]
Бугарите се нова нација. Македонија и Македонци постојат повеќе од 4000 години, вие настанавте пред 1000 години.
Тазе сте
1497997559224.jpg

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
a ti i tvoite ne se prajte beter od vmro
Неутрален се кажува дека е,ама со одбраната на сдс и нападите на дрпмне се гледа дека не е

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.306
ustav?sho e toa?
plemenskite glavatari se sobiraat i odlucuvaat za idninata
jebes ustav
Пример бе онака. Ништо ке го чекам @k3b да се произјасни околу ова прашање. Изгледа тоа утре ке биди пошто спијат во комитетот, па да не ги разбудва.
Туку ете гледам и @Let 3 ни е буден. Тој сигурно знае.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Пример бе онака. Ништо ке го чекам @k3b да се произјасни околу ова прашање. Изгледа тоа утре ке биди пошто спијат во комитетот, па да не ги разбудва.
Туку ете гледам и @Let 3 ни е буден. Тој сигурно знае.

Иронија, нормално дека на референдум ќе се решава ако треба да се смени името. Тебе и онака нели не ти менува промена на име така? Што ти е битно на каков начин би се сменило името и дали ќе се смени?

И уште еднаш по незнам кој пат да ти одговорам дека немам комитет ни партија. Не сум патриот, кур ме боли и за име и за знаме ок? Битно ми е да живеам како што ми сака курот ок? Така да олабави малце.

V

viktora

Гостин
Иронија, нормално дека на референдум ќе се решава ако треба да се смени името. Тебе и онака нели не ти менува промена на име така? Што ти е битно на каков начин би се сменило името и дали ќе се смени?

И уште еднаш по незнам кој пат да ти одговорам дека немам комитет ни партија. Не сум патриот, кур ме боли и за име и за знаме ок? Битно ми е да живеам како што ми сака курот ок? Така да олабави малце.
И нас курот не заболе како си сакал животот да го живееш.Па оди живеј го,не го троши животот на не битна тема.За тебе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.306
А неможи на пример во парламентот со 2/3 мнозинство башка бадинтерово и да се промени уставот ?
Мора на референдум ?
Мене не само што не ми менува туку ако има референдум со две раце ке потпишам ама се плашам дека можи нема да ве прашаат. Така да си сакав да знам како оди процедурата. А дали ке се смени и тоа како ми е битно, од каде таква идеја дека не ми е битно. Сигурно би требало да има повеќе предлози па да си одбериме еден. И не само името. Јас и за знамето ( како што можеш да видиш веќе си дадов предлог) и за химната сум да се сменат како приоритетни работи за напредок на државата.
Ами оти тогаш си гласал за првиот предлог кога имаш далеку подобар према твоите убедувања а ?
И никогаш те немам прашано па ако не е тајна имаш извадено бугарски пасош и кога ?

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Верувам во СДСМ. СКМ навремето направи од бугарите етнички македонци и најголеми антибугари СДСМ ке напраи от антибугарите добри соседи. ВЕМЕРЕТО за ништо не го бивало ни тогаш ни сега ова србоманското:)
Имаш други теми за историја, не ја загадувај оваа. Беден си.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
А неможи на пример во парламентот со 2/3 мнозинство башка бадинтерово и да се промени уставот ?
Мора на референдум ?
Мене не само што не ми менува туку ако има референдум со две раце ке потпишам ама се плашам дека можи нема да ве прашаат. Така да си сакав да знам како оди процедурата. А дали ке се смени и тоа како ми е битно, од каде таква идеја дека не ми е битно. Сигурно би требало да има повеќе предлози па да си одбериме еден. И не само името. Јас и за знамето ( како што можеш да видиш веќе си дадов предлог) и за химната сум да се сменат како приоритетни работи за напредок на државата.
Не се ова Мијалков и Милошоски во кафана за името да се договараат. Ако дојде до промена и избор на име многу нормално дека ќе оди на референдум и народот ќе си одлучи дали треба да има промена или не како во секоја нормална и демоктратска држава. Кажано е тоа и од едната и од оваа и од предходната власт многу пати, незнам што си правите филмови со тоа 2/3 мнозинство.

Ами оти тогаш си гласал за првиот предлог кога имаш далеку подобар према твоите убедувања а ?
И никогаш те немам прашано па ако не е тајна имаш извадено бугарски пасош и кога ?
Тоа што сум гласал за тој предлог не значи дека ми пречи ако се случи некоја од другите опции. Ти кажав дека кур ме боли, за мене не е се во животот леб и маргарин и дпмне.

Чекам пасош инаку да, и истиот момент кога ќе го добијам ќе ја избришам од мапата оваа вукојебина.[DOUBLEPOST=1498000853][/DOUBLEPOST]
И нас курот не заболе како си сакал животот да го живееш.Па оди живеј го,не го троши животот на не битна тема.За тебе.
А тебе кој те праша дали те боли или не? :vozbud:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.306
Не се ова Мијалков и Милошоски во кафана за името да се договараат. Ако дојде до промена и избор на име многу нормално дека ќе оди на референдум и народот ќе си одлучи дали треба да има промена или не како во секоја нормална и демоктратска држава. Кажано е тоа и од едната и од оваа и од предходната власт многу пати, незнам што си правите филмови со тоа 2/3 мнозинство.
Да бе стварно заборавив, помина нивното време кога едно три четири пати досега го сменаја името. Се запиле луѓето јбг. Среќа наша дојдоја СДСМ на власт , тие само еднаш го менаја :)
Тоа што сум гласал за тој предлог не значи дека ми пречи ако се случи некоја од другите опции. Ти кажав дека кур ме боли, за мене не е се во животот леб и маргарин и дпмне.

Чекам пасош инаку да, и истиот момент кога ќе го добијам ќе ја избришам од мапата оваа вукојебина.
Кај најде сега да бегаш од кога дојде живот. Сите се враќаат ти сега ќе бегаш. Море однопаку дете :D

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
ВМРО дпмне не и одеше по интересите на Вулгарија па се србомани. А сега СДСМ се ок а?

Се надевам дека ништо нема да излезе од тоа добрососедство, затоа што како и обично татарите ќе го злоупотребат на најподол можен начин за свои интереси.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Да бе стварно заборавив, помина нивното време кога едно три четири пати досега го сменаја името. Се запиле луѓето јбг. Среќа наша дојдоја СДСМ на власт , тие само еднаш го менаја :)
Владе, џабе ми објаснуваш. Како да ти кажам, јас за разлика од тебе не ги бранам ни едните ни другите и кажувам тоа што не чини. Ти и твоите штабски другарчиња кога се работи за криминалот на дпмне сте глуви и слепи. На толку криминал кој можеше да го слушни секој што има пристап на компјутер и интернет вас уште Бранко ви е тема на разговор. Владе, помина неговото време и за тоа што го направи народот го казни на избори. Јас и предходно ти имам кажано дека тоа што сакам е главните ликови од предходната власт да завршат кај што им е местото.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.306
Владе, џабе ми објаснуваш. Како да ти кажам, јас за разлика од тебе не ги бранам ни едните ни другите и кажувам тоа што не чини. Ти и твоите штабски другарчиња кога се работи за криминалот на дпмне сте глуви и слепи. На толку криминал кој можеше да го слушни секој што има пристап на компјутер и интернет вас уште Бранко ви е тема на разговор. Владе, помина неговото време и за тоа што го направи народот го казни на избори. Јас и предходно ти имам кажано дека тоа што сакам е главните ликови од предходната власт да завршат кај што им е местото.
Не бе ич не ти објаснувам, само се мачам да најдам некој пост каде кажуваш тоа што не чини во последно време. Или се си е супер и немаш никакви забелешки.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099

ova valjda crpis argumenti od minatoto na zemjava koga za sekoja promena na nacionalnite simboli se idese na referendum,namesto vo parlament da se zavrsi nabrzinka i efikasno?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom