Неутрален се кажува дека е,ама со одбраната на сдс и нападите на дрпмне се гледа дека не еa ti i tvoite ne se prajte beter od vmro
ustav?sho e toa?А неможи на пример со промена на устав ? Или да почекаме да се изјасни @k3b , а шо велиш ти ?
da bese neutralen, kje stanese sovetnik vo vladataНеутрален се кажува дека е,ама со одбраната на сдс и нападите на дрпмне се гледа дека не е
И нас курот не заболе како си сакал животот да го живееш.Па оди живеј го,не го троши животот на не битна тема.За тебе.Иронија, нормално дека на референдум ќе се решава ако треба да се смени името. Тебе и онака нели не ти менува промена на име така? Што ти е битно на каков начин би се сменило името и дали ќе се смени?
И уште еднаш по незнам кој пат да ти одговорам дека немам комитет ни партија. Не сум патриот, кур ме боли и за име и за знаме ок? Битно ми е да живеам како што ми сака курот ок? Така да олабави малце.
А неможи на пример во парламентот со 2/3 мнозинство башка бадинтерово и да се промени уставот ?Иронија, нормално дека на референдум ќе се решава ако треба да се смени името. Тебе и онака нели не ти менува промена на име така? Што ти е битно на каков начин би се сменило името и дали ќе се смени?
Ами оти тогаш си гласал за првиот предлог кога имаш далеку подобар према твоите убедувања а ?И уште еднаш по незнам кој пат да ти одговорам дека немам комитет ни партија. Не сум патриот, кур ме боли и за име и за знаме ок? Битно ми е да живеам како што ми сака курот ок? Така да олабави малце.
Имаш други теми за историја, не ја загадувај оваа. Беден си.Верувам во СДСМ. СКМ навремето направи од бугарите етнички македонци и најголеми антибугари СДСМ ке напраи от антибугарите добри соседи. ВЕМЕРЕТО за ништо не го бивало ни тогаш ни сега ова србоманското
Не се ова Мијалков и Милошоски во кафана за името да се договараат. Ако дојде до промена и избор на име многу нормално дека ќе оди на референдум и народот ќе си одлучи дали треба да има промена или не како во секоја нормална и демоктратска држава. Кажано е тоа и од едната и од оваа и од предходната власт многу пати, незнам што си правите филмови со тоа 2/3 мнозинство.А неможи на пример во парламентот со 2/3 мнозинство башка бадинтерово и да се промени уставот ?
Мора на референдум ?
Мене не само што не ми менува туку ако има референдум со две раце ке потпишам ама се плашам дека можи нема да ве прашаат. Така да си сакав да знам како оди процедурата. А дали ке се смени и тоа како ми е битно, од каде таква идеја дека не ми е битно. Сигурно би требало да има повеќе предлози па да си одбериме еден. И не само името. Јас и за знамето ( како што можеш да видиш веќе си дадов предлог) и за химната сум да се сменат како приоритетни работи за напредок на државата.
Тоа што сум гласал за тој предлог не значи дека ми пречи ако се случи некоја од другите опции. Ти кажав дека кур ме боли, за мене не е се во животот леб и маргарин и дпмне.Ами оти тогаш си гласал за првиот предлог кога имаш далеку подобар према твоите убедувања а ?
И никогаш те немам прашано па ако не е тајна имаш извадено бугарски пасош и кога ?
А тебе кој те праша дали те боли или не?И нас курот не заболе како си сакал животот да го живееш.Па оди живеј го,не го троши животот на не битна тема.За тебе.
Да бе стварно заборавив, помина нивното време кога едно три четири пати досега го сменаја името. Се запиле луѓето јбг. Среќа наша дојдоја СДСМ на власт , тие само еднаш го менајаНе се ова Мијалков и Милошоски во кафана за името да се договараат. Ако дојде до промена и избор на име многу нормално дека ќе оди на референдум и народот ќе си одлучи дали треба да има промена или не како во секоја нормална и демоктратска држава. Кажано е тоа и од едната и од оваа и од предходната власт многу пати, незнам што си правите филмови со тоа 2/3 мнозинство.
Кај најде сега да бегаш од кога дојде живот. Сите се враќаат ти сега ќе бегаш. Море однопаку детеТоа што сум гласал за тој предлог не значи дека ми пречи ако се случи некоја од другите опции. Ти кажав дека кур ме боли, за мене не е се во животот леб и маргарин и дпмне.
Чекам пасош инаку да, и истиот момент кога ќе го добијам ќе ја избришам од мапата оваа вукојебина.
Владе, џабе ми објаснуваш. Како да ти кажам, јас за разлика од тебе не ги бранам ни едните ни другите и кажувам тоа што не чини. Ти и твоите штабски другарчиња кога се работи за криминалот на дпмне сте глуви и слепи. На толку криминал кој можеше да го слушни секој што има пристап на компјутер и интернет вас уште Бранко ви е тема на разговор. Владе, помина неговото време и за тоа што го направи народот го казни на избори. Јас и предходно ти имам кажано дека тоа што сакам е главните ликови од предходната власт да завршат кај што им е местото.Да бе стварно заборавив, помина нивното време кога едно три четири пати досега го сменаја името. Се запиле луѓето јбг. Среќа наша дојдоја СДСМ на власт , тие само еднаш го менаја
Не бе ич не ти објаснувам, само се мачам да најдам некој пост каде кажуваш тоа што не чини во последно време. Или се си е супер и немаш никакви забелешки.Владе, џабе ми објаснуваш. Како да ти кажам, јас за разлика од тебе не ги бранам ни едните ни другите и кажувам тоа што не чини. Ти и твоите штабски другарчиња кога се работи за криминалот на дпмне сте глуви и слепи. На толку криминал кој можеше да го слушни секој што има пристап на компјутер и интернет вас уште Бранко ви е тема на разговор. Владе, помина неговото време и за тоа што го направи народот го казни на избори. Јас и предходно ти имам кажано дека тоа што сакам е главните ликови од предходната власт да завршат кај што им е местото.
ova valjda crpis argumenti od minatoto na zemjava koga za sekoja promena na nacionalnite simboli se idese na referendum,namesto vo parlament da se zavrsi nabrzinka i efikasno?Иронија, нормално дека на референдум ќе се решава ако треба да се смени името. Тебе и онака нели не ти менува промена на име така? Што ти е битно на каков начин би се сменило името и дали ќе се смени?
И уште еднаш по незнам кој пат да ти одговорам дека немам комитет ни партија. Не сум патриот, кур ме боли и за име и за знаме ок? Битно ми е да живеам како што ми сака курот ок? Така да олабави малце.