Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
pa tvoite go promoviraa toj metod
`nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor`
Кои се моите бе теле? Се читаш што пишуваш? Во парламент името да се менувало, мајко мила. :facepalm:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.316
Кои се моите бе теле? Се читаш што пишуваш? Во парламент името да се менувало, мајко мила. :facepalm:
Кај треба да се мени и кој може да го смени ? Која е процедурата за менување на име на држава?
Дај подобјасни како оди таа работа.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
namali na dozivljaj.
a za toa deka ne se menuvalo ime vo parlament, makedonija e polna so presedani. ne se trevozi
sve kje bide vo red

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кај треба да се мени и кој може да го смени ? Која е процедурата за менување на име на држава?
Дај подобјасни како оди таа работа.
Не се прај бетар од тој погоре.

V

viktora

Гостин
@karan, @viktora, шта jе бре мишеви? Ве прашав порано месецов како jа доживувате пост-паторската реалност со Црпко од Муртино начело на Владата и качакот Талат Џафери легитимно за шеф на Собранието...

Тогаш место да дадете озбилен одговор лом се скинавте од серење бидеjќи тоа ви е и наjомилена активност. Аjде барем еднаш бидете на ниво на дискусиjата па без наголемо да jадете гомна понудите малце посериозна анализа на актуелните настани.

Еве денес беа зацртани важни аспекти од животот со Бугариjа - после сликата пред споменикот на Цар Самуил во Софиjа се наjави на заедничката прослава на Илинденско-Преображенското востание да се потпише договор за добрососедство коj однапред се знае во каков правец има да ги турне односите со источниот сосед.

Што мислите вие, како ви се харесва? :jeeee:

Захариева-Димитров: Европски пристап кон заедничката историја

http://www.mkd.mk/makedonija/politika/zaharieva-dimitrov-evropski-pristap-kon-zaednichkata-istorija
Овие антимакедонци брзо ќе исчезнат.Во меѓувреме кажи предлог каде би можел да се изгради споменик на паднатите бугарски војници кои ја "ослободија" Македонија за време на втората светска војна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.316
Не се прај бетар од тој погоре.
Не бе сериозно те прашвам.
Како оди процедурата за менување на име на една држава. Ете да речиме од Република Македонија во Федеративна Република Македонија или сосем нешто трето. Сигурно постои начин. Југославија неколку пати го смена името. Прво беше ДФЈ, после ФНРЈ, па СФРЈ , па СРЈ. Тоа за после војната.
Пред тоа беше Кралство на Србите,Хрватите и Словенците па Кралство Југославија. Не сме ние ни први ни последни што ке промениме име на држава, ама ете процедурата не ја знам. Некој викат во парламентот, некој на референдум, некој вака некој така. Дај да ја расчистиме таа дилема на форумот еднаш за секогаш.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.792
Поени од реакции
30.655
Овој ќе потпише и у гз да го ебат само да глуми премиер.

V

viktora

Гостин
ЗЗатоа што тоа како востание кое се одвивало истовремено и во Македонија и во Одринско и целта им била иста кои ни тогаш не се делеле востаниците,не треба ни ние да правиме поделби сега како нивни наследници.И АВНОЈ се славеше истовремено во цела Југославија,како еден празник,па на никого не му сметаше.
АВНОЈ се славеше во заедничка држава.Во овој случај се две суверени држави.[DOUBLEPOST=1497996989][/DOUBLEPOST]
помина време на смеење и сеири, сега е време за обнова и градење
Точно.Мора обнова и градење одново зошто ова копилево заев за три недели ќе ни смени и име и историја и све што сме чувале со векови.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не бе сериозно те прашвам.
Како оди процедурата за менување на име на една држава. Ете да речиме од Република Македонија во Федеративна Република Македонија или сосем нешто трето. Сигурно постои начин. Југославија неколку пати го смена името. Прво беше ДФЈ, после ФНРЈ, па СФРЈ , па СРЈ. Тоа за после војната.
Пред тоа беше Кралство на Србите,Хрватите и Словенците па Кралство Југославија. Не сме ние ни први ни последни што ке промениме име на држава, ама ете процедурата не ја знам. Некој викат во парламентот, некој на референдум, некој вака некој така. Дај да ја расчистиме таа дилема на форумот еднаш за секогаш.
eve be,so referendum
In 2013, Czech president Miloš Zeman recommended the wider official use of Czechia,[34] and on 14 April 2016, the country's political leadership agreed to make Czechia the official short name. The new name was approved by the Czech cabinet on 2 May 2016[35]and was published in the United Nations UNTERM and UNGEGN country name databases on 5 July 2016

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Се изначитав и глупости за Втората светска војна од докажани псевдоисторичари како Лет. Види сега Лет Русија тогаш не е Русија туку СССР. Држава 4-5 пати поголема од Германија како луге и 100 пати по територија и ресурси.Американската помошт клако опрема доагја многу подоцна од битката при москва кога германците се обрнати во бегство.Фабриките за оружие се преместени во Урал и почнува големо производство. Гориво СССР си има многу, Баку произведува. а хитлер нема.На источниот фронт германците губат 90% од убиените. Во 1945 веке нема мажи кои Хитлер да користи за војници па користи и деца. Со два збора СССР би уништил Германија и сам без никаква помош,Исто како и Наполеон.Тоа за да биде малку поблиско кон вистината.СССР победува по 2 причини. има многу повеке луге и многу повеке опрема. Инаку на секој убиен германец има по 3-4 руси ама тоа нема никакво значение. Важно е кој победи на крај краеви.
sea sledi...
`ama vmro sho praese...`

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Jordanka Ivanovska-Joci
пред 42 минути ·
Новиот министер за здравство, Арбен Таравари, изјавил дека сметките на Клинички центар, не биле платени 10 години.

Не, маци, види вака...не се платени повеќе од 14 години. Докториравме на неплаќачи на сметки.

Мој текст и на Маја од 2003 година.
http://star.vest.com.mk/default.asp…

Никој не плаќа вода од државни институции, не од сега, отсекогаш. Плаќаме само ние граѓаните, и тоа не сите. Најголеми должници се граѓаните на Шуто Оризари и Сарај.

Биди реален. Не сензационалиста.
pa ovaa `gaborot` im rasipuva filmovi na demokrative i reformatorive

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.316
eve be,so referendum
In 2013, Czech president Miloš Zeman recommended the wider official use of Czechia,[34] and on 14 April 2016, the country's political leadership agreed to make Czechia the official short name. The new name was approved by the Czech cabinet on 2 May 2016[35]and was published in the United Nations UNTERM and UNGEGN country name databases on 5 July 2016
А неможи на пример со промена на устав ? Или да почекаме да се изјасни @k3b , а шо велиш ти ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom