Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
На мерцедес w203 220 cdi, не знам како се излажав му стаиф адитив во нафтата ( wurth ), сеа моторот место да работи по тивко, сега е дупло по бучен, некако и звукот на моторот се смени, до што може да е, дали е можно да сум ги сјебал дизните
ako rastopil nekoe gjubre vo rezervoarot nisto cudno[DOUBLEPOST=1497731523][/DOUBLEPOST]
pred mesec dena 150 eur + 25 mislam za montaza original (cekav 10 dena da stigne) za corsa e mozda poevtino jas zemav za motor 19 cdti 150 konja
www.ebay.co.uk/itm/151823686553
go blindiras i veke ne se zamaras

Последно уредено:
moze nekoj da mi dade strana za prodavanje bandzavi aluminiumski vo makedonija nesto kako katalog da razgledam ?

Дали некој може да ми предложи ми треба делови за Bmw 118d 105 kW нови/половни.

има шанси да се оправат дупките од градот со некакво извлекување и ако има шо пари е ???

има шанси да се оправат дупките од градот со некакво извлекување и ако има шо пари е ???
Има, побарај на фејз izvlekuvanje bez farbanje Така нешто ќе ти даде

Блиц прашање зошто стварно не можам да сфатам што е работата со колава (Citroen Xsara)?

Има се јавува звук на кочење напред десно. Значи не многу гласен, тап како удар кој се јавува посилно кочење, на пример кога напред налегне колата и сеа застанува и нели се подкрева малку предницата и тогаш се слуша звукот. Нема никаков звук на забрзување ниту пак преку дупки, ниту пак кога во место го мотам воланот.

Денес отворив напред тркалата, зедов со хебла се проверив ништо нема луфта, ниту плочките, ниту шапата ниту дискот, сите штрафови ги проверив да не има некој лабав, сите се стегнати. Останува уште амортизерот или горе лагерот негов. Дали може амортизер ова да го прави?

Прашувам по мајстори или креваат раменици или пробуваат да ме одерат одма со некој некој дијагнози од ракав што вадат. Ме нервира ептен звуков и сакам да го средам. Колава нема други никакви симптоми и генерално предницата е супер, неодамна проверена на технички и сл. ама не сакам да ја возам вака да тропа оти не ми се лета во некоја нива покрај пат. :confused:

Блиц прашање зошто стварно не можам да сфатам што е работата со колава (Citroen Xsara)?

Има се јавува звук на кочење напред десно. Значи не многу гласен, тап како удар кој се јавува посилно кочење, на пример кога напред налегне колата и сеа застанува и нели се подкрева малку предницата и тогаш се слуша звукот. Нема никаков звук на забрзување ниту пак преку дупки, ниту пак кога во место го мотам воланот.

Денес отворив напред тркалата, зедов со хебла се проверив ништо нема луфта, ниту плочките, ниту шапата ниту дискот, сите штрафови ги проверив да не има некој лабав, сите се стегнати. Останува уште амортизерот или горе лагерот негов. Дали може амортизер ова да го прави?

Прашувам по мајстори или креваат раменици или пробуваат да ме одерат одма со некој некој дијагнози од ракав што вадат. Ме нервира ептен звуков и сакам да го средам. Колава нема други никакви симптоми и генерално предницата е супер, неодамна проверена на технички и сл. ама не сакам да ја возам вака да тропа оти не ми се лета во некоја нива покрај пат. :confused:
Сам си одговори на прашањето :) провери околу амортизерот, тоа е најверојатно по објаснувањево

може и најверојатно од тоа ти е зашто на појако кочење предницата се навалува напред и амортизерите се собираат.... примети дали ке ти го прави ова кога врне дожд - ако го нема дефинитивно од амортизерите ти е

него да си прашам ја за мојава мака....

ми смеша уље и вода колава и денес ја извадив главата да го сменам диктонот... е сеа - незнам колку кила да ги стегам штрафовите на глава.. најдов некој податок на интернет 22lb ft ако ова го претворам у килажа искача околу 30тина кила што е реално премногу.... некој да знае инфо да ми каже на колку кила да стегам?????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom