Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
jaki dpmne, denski pustija ognomet :pos::pos::pos:, genijalno.
znaat li be ovie kaj teraat : )))) , grujo pocnal da se zali mediumive pocnale da fakaat strana nakaj sdsm, grujo ... GRUJO :pos::pos::pos:, do vcera za deponijata u struga krevaa dzeva a im izleze dokument istovremeno kade bile protiv dislokacija na istata i protiv nesto da se prevzeme vo vrska so taa deponija ...

Svesni li se u partija deka ke bidat pogolemo dno od opozicija i od sdsm koi do periodot so bombive bea mizerni i samo pretstavuvaa veter u grb na dpmne, ne mi e jasno kako e mozno da ima tolkavi picki u partija koi sesute stojat so navednata glava pred patorot koj partijata ja turka kon politickoto dno u Makedonija, a so toa ke povlece i mnogu drugi clenovi na taa partija koi ke si potpisat politicko samoubistvo so ovaa pickarska kjutenka.
isto kkao sto ima picki sto kjutat na potezite na zaev, toj e prosecniot makedonski glasac. navednata glava i zatvorena usta,daleku stigaat vo javna administracija

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Noju jas ziveam vo AUS a biznisot mi e pretezno vo azija. Vo AUS ostvaruvam okulu 10% od mojte primanja. Seedno e kade ke ziveam, dali vo AUS ili MKD. Jas odbrav AUS zasto sakam tamu. Nema nikakva vrska kade si bar za toa sto jas go rabotam. Vo MKD znam dosta luge sto zarabotuvaat mnogu poveke od tie 10K denari. Na forumot imas cel kup. Poentata e deka moze, normalno ako si sposoben.

Tie vo stranskite investicii se liniski rabotnici uglavno. Tolku gi biva, se zadovolile so toa. Sto da ti kazam, vo sekoe opstestvo imas takvi.
имаш ум колку оваа
hilton_poor.jpg

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
A pak za tebe sum bog i 100 pati podobro ziveam... :)

Ti nemas um...
човек што живее толку добро како што ти велиш не губи време на форум во оваква тема
од тоа колку често и колку многу си активен во темава изгледа премногу си засегнат од случувањата во македонија, посебно после промената на власта
премногу време поминуваш на форумов, не ти останува време за добро живеење

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.780
Поени од реакции
25.223
човек што живее толку добро како што ти велиш не губи време на форум во оваква тема
од тоа колку често и колку многу си активен во темава изгледа премногу си засегнат од случувањата во македонија
премногу време поминуваш на форумов, не ти останува време за добро живеење
Lol, ne se sekiraj ti za mene, gledaj si za tebe tamu. Ne cekaj od drugi posto 10K ne ti begaat.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.276
Поени од реакции
46.699
isto kkao sto ima picki sto kjutat na potezite na zaev, toj e prosecniot makedonski glasac. navednata glava i zatvorena usta,daleku stigaat vo javna administracija
Заев моментално е на власт во Македонија, човекот кого латас во 2008 кога заев беше аболициран, го прогласи за политички мртов, и иден Нула фактор во политиката во Македонија, на крајот од денот, како црпнат од Муртино испадна главниот играч во буткањето на дпмне од власт.
Дали имал ветер у грб од западот, од амбасадори и странски дипломати небитно, го потценија до максимум а сега е таму каде што е.
Од друга страна, Груевски е во опозиција, дпмне се во опозиција, ја изгубија целосната контрола врз медиумите во Македонија, главните медиумски перачи на мозок прекинаа да егзистираат во печатениот медиумски простор ( мпм ), моментално од дневните изданија на весници, нова македонија, печат и фокус се анти дпмне настроени, им останаа само вечер и република, слична ќе биде сликата и кај телевизиските медиуми.
Им исчезна и можноста за притисок врз гласачите, со закани дека ќе бркаат од работа, дека мора еден човек да им донесе минимум 10 гласови и слично, така да тоа под дифолт ќе значи и помалце гласови у иднина на ДПМНЕ, многу помалце, на ова кога ќе додадеш дека ќе ги изгубат судовите, дека зврле веќе не е тука, и дека ќе почнат да им фрчат кривично и нивниот криминал кој е огромен, ќе искочи целосно на површина, и да си благоретардиран ќе имаш доволно капацитет да измозгаш у каква ситуација ќе биде дпмне како партија на политичката сцена во Македонија.

Така да, аналогно на муабетот за дпмне како опозиција, заев секако треба да им биде предмет на интерес, и тоа што го прават они од позиција на власт, ама со останување на груевски како лидер на таа партија, у пакет со неговите главни политичкии соиграчи, дпмне во таква ситуација нема теорија да се врати на власт во Македонија, они веќе потонаа од позиција на власт, кога контролираа Се, а тек сега, кога ја изгубија контролата врз медиумите, судовите, институциите а и западот целосно им сврте грб ... во една ваква ситуација дигресијата е неизбежна, процес што доаѓа под дифолт, нарочито кога во партијата диригентската палка им е оставена на криминалци.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Заев моментално е на власт во Македонија, човекот кого латас во 2008 кога заев беше аболициран, го прогласи за политички мртов, и иден Нула фактор во политиката во Македонија, на крајот од денот, како црпнат од Муртино испадна главниот играч во буткањето на дпмне од власт.
Дали имал ветер у грб од западот, од амбасадори и странски дипломати небитно, го потценија до максимум а сега е таму каде што е.
Од друга страна, Груевски е во опозиција, дпмне се во опозиција, ја изгубија целосната контрола врз медиумите во Македонија, главните медиумски перачи на мозок прекинаа да егзистираат во печатениот медиумски простор ( мпм ), моментално од дневните изданија на весници, нова македонија, печат и фокус се анти дпмне настроени, им останаа само вечер и република, слична ќе биде сликата и кај телевизиските медиуми.
Им исчезна и можноста за притисок врз гласачите, со закани дека ќе бркаат од работа, дека мора еден човек да им донесе минимум 10 гласови и слично, така да тоа под дифолт ќе значи и помалце гласови у иднина на ДПМНЕ, многу помалце, на ова кога ќе додадеш дека ќе ги изгубат судовите, дека зврле веќе не е тука, и дека ќе почнат да им фрчат кривично и нивниот криминал кој е огромен, ќе искочи целосно на површина, и да си благоретардиран ќе имаш доволно капацитет да измозгаш у каква ситуација ќе биде дпмне како партија на политичката сцена во Македонија.

Така да, аналогно на муабетот за дпмне како опозиција, заев секако треба да им биде предмет на интерес, и тоа што го прават они од позиција на власт, ама со останување на груевски како лидер на таа партија, у пакет со неговите главни политичкии соиграчи, дпмне во таква ситуација нема теорија да се врати на власт во Македонија, они веќе потонаа од позиција на власт, кога контролираа Се, а тек сега, кога ја изгубија контролата врз медиумите, судовите, институциите а и западот целосно им сврте грб ... во една ваква ситуација дигресијата е неизбежна, процес што доаѓа под дифолт, нарочито кога во партијата диригентската палка им е оставена на криминалци.
zaso grujo bese 11 godini na vlast? poso nikoj vo vmro nemase muda da bekne protiv nego. ti teknuva na ednoglasnoto biranje za lider na sekoj eban kongres? kako bese butnat od vlast?so pomos od nadvor
zaev kako bese izbran na kongres za lider? ednoglasno so aklamacija. dali slusas nekoj od sdsm da bekne za potezite na zaev?ne. kako kje bide simnat zaev posle nekolku mandati na vlast?so pomos od nadvor
nikoj ne se rodil diktator.
diktator se stanuva koga dovolno lugje molcat, a kako sto mozeme da vidime i posle 11ti dekemvri dovolno lugje molcat.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.276
Поени од реакции
46.699
. dali slusas nekoj od sdsm da bekne za potezite na zaev?.
На која основа да бекнат против Заев како лидер на опозоција и главен играч у буткањето на дпмне од власт ?
Не си ми јасен тука, падот на дпмне почна 2 години откако заев стана лидер на сдсм, никаква потреба немаа у сдсм за раскол тој период, напротив.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
На која основа да бекнат против Заев како лидер на опозоција и главен играч у буткањето на дпмне од власт ?
Не си ми јасен тука, падот на дпмне почна 2 години откако заев стана лидер на сдсм, никаква потреба немаа у сдсм за раскол тој период, напротив.
momentalnive potezi na zaev. aj sto ne se bunat,nego i so cel glas branat `biznismeni` od minatata garnitura da bidat vice premieri vo novata
poso promena neli?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.276
Поени од реакции
46.699
momentalnive potezi na zaev. aj sto ne se bunat,nego i so cel glas branat `biznismeni` od minatata garnitura da bidat vice premieri vo novata
poso promena neli?
ќе видиме резултатите од тие потези какви се, до тогаш може да се даваат само претпоставки дали ќе ја биде, или не ...
И дали ќе има слепи послушници во партија, или не, дали заев ќе оди со глава у ѕид и покрај препораките дека потезите што се влечат се погрешни, или не, тоа периодот што следи ќе ни покаже, па тогаш може да се дискутира на таа тема. Во моментов не, зашто резултати за толку краток период и да сакаш, не може да има, или да бидат видливи.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ќе видиме резултатите од тие потези какви се, до тогаш може да се даваат само претпоставки дали ќе ја биде, или не ...
И дали ќе има слепи послушници во партија, или не, дали заев ќе оди со глава у ѕид и покрај препораките дека потезите што се влечат се погрешни, или не, тоа периодот што следи ќе ни покаже, па тогаш може да се дискутира на таа тема. Во моментов не, зашто резултати за толку краток период и да сакаш, не може да има, или да бидат видливи.
rezultatite na angjushev od brakot so vmro se vidlivi za site. samo ne za zaev ocigledno.

C

cige

Гостин
Па по секоја цена доволно кажува само по себе. Значи се што треба и што бараат од нас. Незнам што не ти е јасно тука. За некој работи не ни мораат да бараат од нас, секако се за менвање во склоп со моменталната реалност. Како прво знамето и химната. Не ја одсликуваат реалноста во републиката пошто едниот од двата државотворни народи буквално како и да го нема. Не е во ред тоа според мене.
Ако не да ја распуштиме државата. Нека остане територија без идентитет. Народ без своја култура. И НАТО неа направи база на цела територија, и така имаме малку површина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom