Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.279
Америка беше во војна со северен виетнам до 1972 година.Koi zadaci? Vietnam e uate komunisticki. Tolku vojnici poginaa duri sto duri i ogromni vnatresni protesti da ima vo SAD, pa nikson po site pritisoci da naredi americkata vojska da se povlece.
Северен виетнам му даде задача на своите армии д го освојат јужен виетнам и воспостават комунистаичка власт на цела теритоерија. Америка му даде задача на својата војска тоа да не го допуштат.
Во 1972 година северен виетнам и америка седнаа на преговарачка маса каде северен виетнам ја призна границата со јужен виетнам, пристана да се спроведат избори на нејзина територија, пристанаа да потпишат мир со Америка и да ги ослободат заробениците. После тој мир Америка замина од јужен виетнам оставајќи ја ситуацијата онака како и беше наредено на војската. 2 вијетнами, северен и јужен и мир меѓу нив.
3 години подоцна, во 1975 Северен виетнам го нападна јужен виетнам и го освои. Тоа беше друга војна меѓу две држави без учество на Америка.[DOUBLEPOST=1497708251][/DOUBLEPOST]
Северна кореја е земја изолирана од речиси цел свет каде народот или умира за јадење или е затворен по логори или стрелан. Освен пропаганда - немаат други никакви аргументи. Ако не им прати светот по некој брод брашно и масло нема да ја преживеат годината.Mnogu drugi raboti se sluchuvaa so SSSR pokraj Avganistan shto dovedoa do padot na SSSR.
Rusija ne mozhe da izdrzhi 2-3 nedeli akcija? Toa mozhebi taka ti se chini zatoa shto za 2-3 nedeli rabotata e zavrshena. Gruzija, Krim beshe masterpiece kako si go vratija, bez ispukan kurshum. A isto taka i Chehnija ja reshija.
Tochno e toa deka USA beshe "angazhirana" vo mnogu konflikti i e odgovorna za milioni zhrtvi, obichno akcii vo nekoi od sankcii dotepani drzhavi bez nekakva odbrambena sposobnost, tolku od najsilnata armija vo Soncheviot Sistem, a so Severna Korea ja svitkaa opashkata? Amerikanskiot voen establishment e zaglaven vo minatoto...Seushte razmisluvaat vo sklad so Vtora Svetska Vojna doktrina. Oni si mislat deka nekoj eventualen nuklearen konflikt na globalno nivo ke go dobijat, demek ke pobedat???
Dali tie zemji se oslobodija od ruskoto vlijanie ili Rusija gi otkachi tie paraziti e diskutabilno, ama kako i da e, eve sega USA neka im go bere gajleto, strashni armii, Romanija, Bugarija, Polska, Baltichkata boranija i da ne gi redam ostanatite paraziti.
Русите се сила али локална, можат на некои свои соседи да им покажат заби али по малце и ограничено, додека Америка сега се шири и на други планети од сончевиот систем.