Зионизмот, падот на европа и светот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Koi zadaci? Vietnam e uate komunisticki. Tolku vojnici poginaa duri sto duri i ogromni vnatresni protesti da ima vo SAD, pa nikson po site pritisoci da naredi americkata vojska da se povlece.
Америка беше во војна со северен виетнам до 1972 година.
Северен виетнам му даде задача на своите армии д го освојат јужен виетнам и воспостават комунистаичка власт на цела теритоерија. Америка му даде задача на својата војска тоа да не го допуштат.
Во 1972 година северен виетнам и америка седнаа на преговарачка маса каде северен виетнам ја призна границата со јужен виетнам, пристана да се спроведат избори на нејзина територија, пристанаа да потпишат мир со Америка и да ги ослободат заробениците. После тој мир Америка замина од јужен виетнам оставајќи ја ситуацијата онака како и беше наредено на војската. 2 вијетнами, северен и јужен и мир меѓу нив.
3 години подоцна, во 1975 Северен виетнам го нападна јужен виетнам и го освои. Тоа беше друга војна меѓу две држави без учество на Америка.[DOUBLEPOST=1497708251][/DOUBLEPOST]
Mnogu drugi raboti se sluchuvaa so SSSR pokraj Avganistan shto dovedoa do padot na SSSR.
Rusija ne mozhe da izdrzhi 2-3 nedeli akcija? Toa mozhebi taka ti se chini zatoa shto za 2-3 nedeli rabotata e zavrshena. Gruzija, Krim beshe masterpiece kako si go vratija, bez ispukan kurshum. A isto taka i Chehnija ja reshija.
Tochno e toa deka USA beshe "angazhirana" vo mnogu konflikti i e odgovorna za milioni zhrtvi, obichno akcii vo nekoi od sankcii dotepani drzhavi bez nekakva odbrambena sposobnost, tolku od najsilnata armija vo Soncheviot Sistem, a so Severna Korea ja svitkaa opashkata? Amerikanskiot voen establishment e zaglaven vo minatoto...Seushte razmisluvaat vo sklad so Vtora Svetska Vojna doktrina. Oni si mislat deka nekoj eventualen nuklearen konflikt na globalno nivo ke go dobijat, demek ke pobedat???

Dali tie zemji se oslobodija od ruskoto vlijanie ili Rusija gi otkachi tie paraziti e diskutabilno, ama kako i da e, eve sega USA neka im go bere gajleto, strashni armii, Romanija, Bugarija, Polska, Baltichkata boranija i da ne gi redam ostanatite paraziti.
Северна кореја е земја изолирана од речиси цел свет каде народот или умира за јадење или е затворен по логори или стрелан. Освен пропаганда - немаат други никакви аргументи. Ако не им прати светот по некој брод брашно и масло нема да ја преживеат годината.
Русите се сила али локална, можат на некои свои соседи да им покажат заби али по малце и ограничено, додека Америка сега се шири и на други планети од сончевиот систем.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Северен виетнам му даде задача на своите армии д го освојат јужен виетнам и воспостават комунистаичка власт на цела теритоерија. Америка му даде задача на својата војска тоа да не го допуштат.
Во 1972 година северен виетнам и америка седнаа на преговарачка маса каде северен виетнам ја призна границата со јужен виетнам, пристана да се спроведат избори на нејзина територија, пристанаа да потпишат мир со Америка и да ги ослободат заробениците. После тој мир Америка замина од јужен виетнам оставајќи ја ситуацијата онака како и беше наредено на војската. 2 вијетнами, северен и јужен и мир меѓу нив.
3 години подоцна, во 1975 Северен виетнам го нападна јужен виетнам и го освои. Тоа беше друга војна меѓу две држави без учество на Америка.[DOUBLEPOST=1497708251][/DOUBLEPOST]
Северна кореја е земја изолирана од речиси цел свет каде народот или умира за јадење или е затворен по логори или стрелан. Освен пропаганда - немаат други никакви аргументи. Ако не им прати светот по некој брод брашно и масло нема да ја преживеат годината.
Русите се сила али локална, можат на некои свои соседи да им покажат заби али по малце и ограничено, додека Америка сега се шири и на други планети од сончевиот систем.
Ti si bil vo vojska i znaes deka niedna normalna armija ne moze da se spravi so gerila. Ne mozea ni amerikancite vo vietnam, ne mozea ni rusite vo afganistan. Mozda oni gore vo vozduhot ja imaat kontrolata, no dole na terenot ne.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ti si bil vo vojska i znaes deka niedna normalna armija ne moze da se spravi so gerila. Ne mozea ni amerikancite vo vietnam, ne mozea ni rusite vo afganistan. Mozda oni gore vo vozduhot ja imaat kontrolata, no dole na terenot ne.
Литванија Летонија и Естонија водеа герилска војна против окупација на СССР и изгубија, Северна ирска водеше герилски акции и војна против англичаните и изгубија, наш пример е граѓанската војна во грција каде партизаните (герилците) беа поразени, англија ги победи малајските герлци тибет ја загуби герилската војна против кина, полисарио во западна африка како и еден куп разно разни герилски војни во јужна и централна америка (уругвај, аргентина, салвадор боливија).....

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Severna Korea e izolirana od cel svet i bash takvi zemji se specijalnost na USA invazija. Shto se sluchi shto US Army si ja sobra opashkata sega za sega e top secret.
Amerika se shiri na drugi planeti, se razbira vo Holivudskite prikazni kako shto beshe moon landing.
Rusija ja kazhuvaat lokalna sila zaradi koncepcijata na Ruskata Armija, pred se toa e odbrambena armija, i nema potreba Rusija da vojuva nekade koga ima zemja/teritorija/resorsi kolku ti dusha saka.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Литванија Летонија и Естонија водеа герилска војна против окупација на СССР и изгубија, Северна ирска водеше герилски акции и војна против англичаните и изгубија, наш пример е граѓанската војна во грција каде партизаните (герилците) беа поразени, англија ги победи малајските герлци тибет ја загуби герилската војна против кина, полисарио во западна африка како и еден куп разно разни герилски војни во јужна и централна америка (уругвај, аргентина, салвадор боливија).....
Jna proba da gi okupira hrvatska i slovenija, i izgubi, ukraina se bori protiv pro ruskite buntovnici i gubi, sve zavisi kolkava e zelbata za borba na dvete strani, ako vojskata e demoralizirana a gerilcite tvrdokorni normalno deka ke ja zgazat.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Jna proba da gi okupira hrvatska i slovenija, i izgubi, ukraina se bori protiv pro ruskite buntovnici i gubi, sve zavisi kolkava e zelbata za borba na dvete strani, ako vojskata e demoralizirana a gerilcite tvrdokorni normalno deka ke ja zgazat.
Колку беа мотивирани Македонците во Егејска Македонија?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Колку беа мотивирани Македонците во Егејска Македонија?
Site znaeme deka toa bese geopoliticka igra na anglija i amerika i oni ja resija sudbinata na Makedonija, a nikakvi grci nemalo toa da go sprecat dokolku oni nemale nisto protiv.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Site znaeme deka toa bese geopoliticka igra na anglija i amerika i oni ja resija sudbinata na Makedonija, a nikakvi grci nemalo toa da go sprecat dokolku oni nemale nisto protiv.
значи можно е да се победи герила иако е мотивирана

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Па исто може да се каже и за СССР додека беше во Афганистан таму на власт биле комунисти, значи СССР не загуби во Афганистан, откако си отишле 1989 до 1992 на власт биле комунисти а потоа биле соборени од противнички сојуз за да во 1996 дојдат талибаните.
Или Германија 1918.:)

Не дека не може, мислам дека имаше случај скоро пред неколку години во Шри Ланка каде што после 40 години борби конечно биле уништени герилците - Тамилски тигри но тоа се процеси кои траат со децении.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
..геополитичка игра е секогаш , освен во ситуации кога се замешуваат вишите сили кои ние уште не ги контаме. Т.е. не знаеме дали во моментот биле случајност или имал влијание некој или нешто за што сега за сега го нарекуваме Бог...:sneaky:
Ниедна герила на овој свет инаку нема ама никаква шанса со систем.Ако функционира , па уште и успешно мора да стои некој зад неа , пред се финансиски и логистички...,а секогаш на крај излегува и политички и секогаш заради некој , нечиј интерес.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па исто може да се каже и за СССР додека беше во Афганистан таму на власт биле комунисти, значи СССР не загуби во Афганистан, откако си отишле 1989 до 1992 на власт биле комунисти а потоа биле соборени од противнички сојуз за да во 1996 дојдат талибаните.
Или Германија 1918.:)
Војните беа различни, Америка во Виетнам се бореше против држава Северен Виетнам. Меѓународно призната и подржана.
Армијата на северен виетнам имаше своја армија, аеродроми, касарни, имаше своја морнарица, воздухопловство, оклопни единици, пешадија, радари, комуникации, ракетни системи....
Војната заврши со мир потпишан во ПАриз меѓу двете држави во кои се потврдуваат граници, државности и услови за мир
Советите се бореа против герила и се повлекоа од авганистан без да потпишат мир со завојуваната страна

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.179
Војните беа различни, Америка во Виетнам се бореше против држава Северен Виетнам. Меѓународно призната и подржана.
Армијата на северен виетнам имаше своја армија, аеродроми, касарни, имаше своја морнарица, воздухопловство, оклопни единици, пешадија, радари, комуникации, ракетни системи....
Војната заврши со мир потпишан во ПАриз меѓу двете држави во кои се потврдуваат граници, државности и услови за мир
Советите се бореа против герила и се повлекоа од авганистан без да потпишат мир со завојуваната страна
spored tebe i vojnata vo Afganistan CCCP ja ima dobieno zosto ubil 75 iljadi mudzahedini nasproti 15 iljadi sovetski vojnici koi bile ubieni.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Во моментот на случување на Советскиот чин на драмата наречена Авганистан потфрли врвот на советското раководство. т.е. дојде до израз багот во системот вграден од хазарите преку Ленин во Руската Империја. Тој баг уште ја јаде у ќе ја јаде. Американците се друго, тие за своите господари се само работен флуид, а Авганистанците и сличните фундаментални будалетинки... суровината, репро материјалот.
Нафтата и дрогата која масовно се користи се гориво и адитив за мазно и бодро самоодржливо работење на целата скаламерија.
Фактот дека Ленин во момент на невнимание го кажал лекот, покажува до каде оди работата : нас до глава можат да ни дојдат само мангупите од внатре.... :sneaky:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Американците никогаш не бегаат.
Они само "тактички се повлекуваат"

И секогаш потпишуваат мир.
Како на пример, со Народна Деморкратска Република Кореја.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Американците никогаш не бегаат.
Они само "тактички се повлекуваат"

И секогаш потпишуваат мир.
Како на пример, со Народна Деморкратска Република Кореја.
Војната во Коре настана како наредба на Сталин дадена на Ким ил Сунг да ја нападне јужна кореа и ја освојат.
Америка рече дека нема така да може и влегоа во војната.
И така и бидна, северна кореа не успеа да ја освои јужна. Денес јужна кореа е една од најразвиените земји во светот, а во северна кореа јадат луѓе за да преживеат оние кои не се стрелани или пратени во логори.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Војната во Коре настана како наредба на Сталин дадена на Ким ил Сунг да ја нападне јужна кореа и ја освојат.
Америка рече дека нема така да може и влегоа во војната.
И така и бидна, северна кореа не успеа да ја освои јужна. Денес јужна кореа е една од најразвиените земји во светот, а во северна кореа јадат луѓе за да преживеат оние кои не се стрелани или пратени во логори.
Да де, и ја тоа викам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom