Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Кaкo се ближaт oдмoри ги снемуе шaрените куртoни дa пoстирaaт мaсoвнo.Кaј ли ќе ги курцaaт пaрите штo ги нaкaлaпијa? Нa Алкидики мoждa?
a so ti e pa tebe bitno kaj si gi trosat lugeto parite tibam zavidliviot

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.272
Поени од реакции
8.659
Aj ti bidi dobar i preskoknuvaj gi u idnina i ne mi dosagaj... Ne sum jas kriv nemozes da sfatis relativno prosti raboti, a me mrzi da objasnuvam pak.
А бе прескокнувај, ама не се може веќе. Отру со глупости. Одмори ти викам, добро ќе ти дојде, а и нас останатите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.709
А бе прескокнувај, ама не се може веќе. Отру со глупости. Одмори ти викам, добро ќе ти дојде, а и нас останатите.
Abe preskoknuvaj, eve pak me citas, pak me citiras. Ti vikam prosti raboti ne sfakas.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.272
Поени од реакции
8.659
Abe preskoknuvaj, eve pak me citas, pak me citiras. Ti vikam prosti raboti ne sfakas.
Одмори од лупање глупости и нема да те цитирам. Многу просто за сфаќање. Вака бодеш очи, ептен си напорен со глупостите на темава.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
a so ti e pa tebe bitno kaj si gi trosat lugeto parite tibam zavidliviot
Мнoгу дoбaр мaјстoр имaв еден,ми пoпрaвaше нaмештaј гo бaрaв нa мoбилен искључен нoн стoп oдaм у рaбoтилницa-зaтвoрил.Кoмшијaтa негoв ми викa не рaбoти веќе.Му викaм дa не се рaзбoлел?Не бе викa oди нa прoтести фaрбaaт шaрaaт сoбирa кoпиљaци низ мaaлo ги нoси сo негo.Пoсле гo сретнaв му викaм aбе дoбaр мaјстoр си зaштo зaтвoри?Се смее лембекoт викa тебе дa ти пуштaaт пo 100.000 нa месец ке рaбoтиш?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.895
Поени од реакции
23.297
Одмори од лупање глупости и нема да те цитирам. Многу просто за сфаќање. Вака бодеш очи, ептен си напорен со глупостите на темава.
Ти слабо стоиш со демократијата и слободата на говор а ? А од каде знаеш дека ти можеби не лупаш глупости . Ти шепнал некој или пилето ти кажа? Си се запрашал дали можеби ти бодеш очи од бисерите кои ги лупаш?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Мнoгу дoбaр мaјстoр имaв еден,ми пoпрaвaше нaмештaј гo бaрaв нa мoбилен искључен нoн стoп oдaм у рaбoтилницa-зaтвoрил.Кoмшијaтa негoв ми викa не рaбoти веќе.Му викaм дa не се рaзбoлел?Не бе викa oди нa прoтести фaрбaaт шaрaaт сoбирa кoпиљaци низ мaaлo ги нoси сo негo.Пoсле гo сретнaв му викaм aбе дoбaр мaјстoр си зaштo зaтвoри?Се смее лембекoт викa тебе дa ти пуштaaт пo 100.000 нa месец ке рaбoтиш?
He he he, pusti linkce od oglasot za tie sto iljadarki, dobro bi mi dosle he he he.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
He he he, pusti linkce od oglasot za tie sto iljadarki, dobro bi mi dosle he he he.
Прoшo вoз.Пaднa режимoт немa веќе пo стoтче.Сеa вaљдa нa стенбaј гo држaт сo пo некoј 15.000 у припрaвнoст кoлку дa не шљaкa у рaбoтилницa

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.709
A ti prodolzuvas da me citas, citiras i oftopik da si teras. :tapp:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.895
Поени од реакции
23.297
Ako im popustis na Grcija racunaj deka nekoj od sosedite ke ti se pobuni. Ako ne Bugarija togas Albanija ke ti stavi veto ke ti rece ne se ispolneti pravata na albancite, bez nova himna zname grb jazik i identitet so albanski elementi nemoze u nato. Nejkete dobrososedski odnosi a? Ne gi sakate albancite a?

Ako smenis ime menjas sve. Ustav, identiet, licni karti, dokumenti, imotni listovi. Sve.Ke se krena edna takva prasina vo drzavata sto nema da moze da ja smirime naredni 10-15 godini
А каде ти прочита дека само на Грците треба да им се удоволи. На сите треба да им се удоволи кои ни стојат на патот кон нашата интеграција во ЕУ и НАТО. Нема друга алетрантива. Ако тоа значи менвање на име, јазик, химна, редефинирање на републиката така нека биди. Што ти е гајле како ке се вика државата, какво ке биди знамето, химната и внатрешното уредување кога најверојатно ќе му ја здувниш некаде на запад. А и да останиш 3000 евра на први. Ете гледам другите етнички заедници што живеат во Грција коси корнат од што се дискриминирани. Камо нас така да не дискриминираа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дома сум, Македонија е мој дом и ке живеам како мене ми се живее. Во Европска Македонија а не изолирана про-руска сиромашна ФИРОМ
Дали ова значи дека новото име сакаш да биде Европска Македонија? Сега е грев ако сакаме да не го менуваме името Република Македонија?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
А каде ти прочита дека само на Грците треба да им се удоволи. На сите треба да им се удоволи кои ни стојат на патот кон нашата интеграција во ЕУ и НАТО. Нема друга алетрантива. Ако тоа значи менвање на име, јазик, химна, редефинирање на републиката така нека биди. Што ти е гајле како ке се вика државата, какво ке биди знамето, химната и внатрешното уредување кога најверојатно ќе му ја здувниш некаде на запад. А и да останиш 3000 евра на први. Ете гледам другите етнички заедници што живеат во Грција коси корнат од што се дискриминирани. Камо нас така да не дискриминираа.
Ти тоа би го направил? Би му ја здувнал некаде на запад? Затоа што 3.000 евра ни за 50 години нема да имаме плата дури и ако нè примат.
Значи ти сè би сменил од државава, сигурен сум дека би дал и да те ебат во газ, само за да избегаш некаде?

Сèуште сметам дека само тролаш на темава, но никогаш не ја исклучувам опцијата и да си толку глуп.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698
Добро што го постира, каков цар е овој професорот од левица против костумите. Штета што на форумов нема повеќе од левица членови осеќам добра дебата ќе се направи. Леле радничка класа вика умрев. Шала на страна потребни се повеќе вакви економски дебати, секако не се толку интересни како Мерцедеси, тамари, здравство, нато и сл. но се есенцијални за успешноста на земјата, да не кажам единствен важен фактор. Се друго е мачкање очи на народот.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.410
Поени од реакции
7.866
Добро што го постира, каков цар е овој професорот од левица против костумите. Штета што на форумов нема повеќе од левица членови осеќам добра дебата ќе се направи. Леле радничка класа вика умрев. Шала на страна потребни се повеќе вакви економски дебати, секако не се толку интересни како Мерцедеси, тамари, здравство, нато и сл. но се есенцијални за успешноста на земјата, да не кажам единствен важен фактор. Се друго е мачкање очи на народот.

Колку што чинат оделата и часовниците на останатите тројца соговорници, толку вкупно немаат поминато пари низ сметката на Левица од основањето до денес, доволно говори ова за наративот наметнат на дебатата.
На толку простор за напаѓање т.е поставвуање прашања им се дозволи да наметнат нивна приказна и реторика.
Прилика дадена, слабо искористена од Левица, освен ако не постои нешто др позади воздржаноста.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom