S
silmarillion
Гостин
Не ми е јасно, кога веќе фрлаат огромни пари за вакви локали, дали претходно не осеќаат потреба да истражат пазар? Дали се толку самоуверени дека знаат се? Дека знаат како дише градов, луѓево? Неможеш да влезеш у инвестиција толкава со муабетот дека знаеш се. Пошто да си напраил прво мало истражување ќе си добил информација дека народов наш не сака по лифтови да се мафта за да дојде до ресторан/кафич/lounge. Да си истражил малце, ќе си добил информација дека народов наш му се гади од dress кодови. Да си направил истражување ќе си добиел информација дека куравите се договораат по вајбер а не да ги гледаат и да ги зборат низ град (пошто мислам дека таргет групата е курави+бизнис "елита").
Влагаш у толкав залак, а не си искусен во гастрономија. Плаќаш скуп кувар а ти дава мени ко да седиш у било кој друг кафич што служи храна и се вика lounge bar. Наплаќаш скупи цени за да селектираш гости а си напраил локал за 200 гости, а функционираш у Скопје.
И не само овој случај, него општо гледам како пропаѓаат без концепт луѓево во овој бизнис. Се чудат зашто одредени кафани и ресторани функционираат толку долго. Епа седни со таков човек види што е филозофијата. Не е работава, отварам ресторан/кафич да имам оправдање од жена ми да не седам дома, или да имам џокер у рукав да се сукам на курави за една пијачка. Сите ама сите до еден што почнале така, завршиле неславно односно со нудење на локалот на пазар3 и реклама5.
Не дека ми стало за парите што ќе ги изгуби овој или било кој друг, али ми стало да се развие гастро сцената у градов која е досадна неинвентивна и на моменти скупа за тоа што го нуди.
Влагаш у толкав залак, а не си искусен во гастрономија. Плаќаш скуп кувар а ти дава мени ко да седиш у било кој друг кафич што служи храна и се вика lounge bar. Наплаќаш скупи цени за да селектираш гости а си напраил локал за 200 гости, а функционираш у Скопје.
И не само овој случај, него општо гледам како пропаѓаат без концепт луѓево во овој бизнис. Се чудат зашто одредени кафани и ресторани функционираат толку долго. Епа седни со таков човек види што е филозофијата. Не е работава, отварам ресторан/кафич да имам оправдање од жена ми да не седам дома, или да имам џокер у рукав да се сукам на курави за една пијачка. Сите ама сите до еден што почнале така, завршиле неславно односно со нудење на локалот на пазар3 и реклама5.
Не дека ми стало за парите што ќе ги изгуби овој или било кој друг, али ми стало да се развие гастро сцената у градов која е досадна неинвентивна и на моменти скупа за тоа што го нуди.